powered by Surfing Waves

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Επιχορηγούνται 14 ποδοσφαιρικά/αθλητικά σωματεία από το δήμο μας



Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να  επιχορηγηθούν τα παρακάτω σωματεία και σύλλογοι:
1)Α.Ο. Στροφυλιάς 2)Αθλητική Ένωση Κηρίνθου 3)Α.Σ ΔΟΞΑ Προκοπίου 4) ΠΑΣ ΕΡΜΗΣ Ροβιών 5) Σωματείο ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ 6)Α.Σ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ Κεχριών 7) Α.Ο. Παπάδων 8)Α.Ο ΑΡΗΣ Αγίας Άννας 9)Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «ΕΡΜΗΣ» Πηλίου 10)ΠΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λίμνης 11) Α.Σ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Μαντουδίου 12)Α.Ο. Κερασιάς 13)Κεραυνός Σπαθαρίου Καλυβίων 14)Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Λίμνης ,με το ποσό των χιλίων πεντακοσίων- 1.500- ευρώ έκαστος και στην συνέχεια όταν γίνει ηαναμόρφωση προϋπολογισμού, ύστερα από συνεννόηση με τους συλλόγους
και σωματεία να δοθεί επί πλέον επιχορήγηση ανάλογα με την δραστηριότητα που έχουν επιδείξει.


Από τα πρακτικά της συνεδρίασης


Πρόεδρος ΔΣ: Κύριοι σύμβουλοι, μας έχουν υποβληθεί δέκα τέσσερες αιτήσεις από αθλητικά σωματεία και συλλόγους του Δήμου μας που ζητούν επιχορήγηση και συγκεκριμένα:
1)Α.Ο. Στροφυλιάς
2)Αθλητική Ένωση Κηρίνθου
3)Α.Σ ΔΟΞΑ Προκοπίου
4) ΠΑΣ ΕΡΜΗΣ Ροβιών
5) Σωματείο ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ
6)Α.Σ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ Κεχριών
7) Α.Ο. Παπάδων
 8)Α.Ο ΑΡΗΣ Αγίας Άννας
9)Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «ΕΡΜΗΣ» Πηλίου
10)ΠΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λίμνης
11) Α.Σ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Μαντουδίου
12)Α.Ο. Κερασιάς
13)Κεραυνός Σπαθαρίου Καλυβίων
14)Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Λίμνης
Στον Κ.Α του προϋπολογισμού του Δήμου που αφορά την επιχορήγηση των Αθλητικών Συλλόγων υπάρχει υπόλοιπο 22.700,00€.
Είχε προϋπολογισθεί ποσό 25.000,00€ από αυτό επιχορηγήθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος Κηρέως με ποσό 2.300,00€ . Το ποσό που απέμεινε θα πρέπει να μοιραστεί στους δεκατέσσερις συλλόγους.
Πρόταση μου είναι να επιχορηγηθεί ο κάθε σύλλογος με το ποσό των 1.500,00€ ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία ανήκουν οι αθλητικοί σύλλογοι.
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων και του κ. Δημάρχου:
Χατζής Ανδρέας: Προτείνω όλα τα σωματεία του Δήμου να πάρουν ακριβώς 2.300 ευρώ το ποσό ακριβώς που δόθηκε στον Αθλητικό Σύλλογο Κηρέως.Αν ο Κ.Α δεν φτάνει να κάνετε αναμόρφωση. Αλλιώς θα υπάρχουν διακρίσεις.Δεν μπορούμε να δίνουμε 2.300 ευρώ σε ιδιώτες και στα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό να τα πετσοκόβουμε.
Τάρλας Κυριάκος: Όπως την προηγούμενη φορά δώσαμε 2.300 ευρώ σ΄ένα σύλλογο με κερδοσκοπικό χαρακτήρα έτσι ακριβώς για να μην κατηγορηθούμε πρέπει να δώσουμε το ίδιο ποσό σε όλους. Από τη στιγμή που δεν φτάνουν τα χρήματα να κάνουμε αναμόρφωση.
Καντζούρας Ιωάννης: Ο αθλητισμός πρέπει όλους να μας ενώνει. Πρέπει να σκεφτούμε ότι τα σωματεία επί χρόνια τώρα και περισσότερο φέτος κι από εδώ και πέρα έχει μπει πρόγραμμα στους παράγοντες και υπάρχει μεγάλη ανεργία στην περιοχή μας. Υπάρχει πρόβλημα με τις διαιτησίες,τον ρουχισμό, τις υποδομές. Θεωρώ το ποσό λίγο.
Στεργίου Ιωάννης: Επιβεβαιώθηκε αυτό που είχα καταθέσει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ότι υπήρχε συγκεκριμένη πίστωση 25.000 ευρώ .Τότε είχαμε εκφράσει συνολική πρόταση και σ΄αυτή εμμένουμε.
Παρ΄όλη την δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν πρέπει να παραβλέψουμε την προσπάθεια αυτή των ατόμων που προσπαθούν στα αθλητικά σωματεία και σε επίπεδο διοίκησης και των αθλητών .Είναι η μόνη διέξοδος των νέων στην περιοχή μας. Είχαμε πει να γίνει κατανομή σύμφωνα με τον αριθμό των συλλόγων που είναι στο Δήμο.
Η πρόταση που καταθέτω είναι, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις διαδικασίες της αναμόρφωσης και πότε θα έρθει η νομιμότητα, για να διευκολυνθούν οι αθλητικοί σύλλογοι να δώσουμε τα εναπομείναντα χρήματα 22.700 ευρώ που αντιστοιχούν σε 1.600 ευρώ σε κάθε αθλητικό σωματείο και να δεσμευθούμε σαν δημοτικό συμβούλιο ότι η Οικονομική Επιτροπή θα προχωρήσει σε αναμόρφωση προϋπολογισμού, για να μπορέσουμε να δώσουμε και το υπόλοιπο ποσό.
Το θέμα είναι οι αποφάσεις που θα πάρουμε να εκτελεστούν και να δοθούν τα χρήματα στους συλλόγους για να κινηθούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.
Παρακαλώ από εδώ και στο εξής να έρχονται συνολικά οι αιτήσεις των συλλόγων για λήψη απόφασης.
Παζάρας Βασίλειος: Θεωρώ δεδομένη την προσφορά των αθλητικών συλλόγων στην νεολαία κι εμείς θα πρέπει να συμβάλλουμε. Δεν συμφωνώ με την ισότητα της κατανομής. Θα πρέπει να τηρηθούν κριτήρια ,τα οποία είναι συγκεκριμένα , η κατηγορία ,οι αγώνες συμμετοχής σε επίπεδο Δήμου, νομού, περιφέρειας ή Πανελληνίως.
Το λόγο πήρε ο κ. Δήμαρχος ο οποίος είπε:
«Είναι μεγάλη η συμβολή των ομάδων στην κοινωνία, είναι αξιέπαινοι όλοι αυτοί που ασχολούνται ως παράγοντες των ομάδων.
Προτείνω με βάσει όλα όσα ακούστηκαν να γίνει η κατανομή των χρημάτων ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας και την δραστηριότητα που παρουσιάζει κάθε ομάδα. Είναι πολύ εύκολο να πούμε σε όλους ίσα, μα έχουν όλες οι ομάδες τις ίδιες ανάγκες;
Παρακαλώ τους αρμόδιους παράγοντες των ομάδων να συζητήσουν συναινετικά και μόνοι τους να βρουν την αναλογία για κάθε ομάδα.
Με αυτό τον τρόπο θα αναγνωρίσει ή κάθε ομάδα την ανάγκη της άλλης και θα υπάρξει καλή συνεννόηση και δέσιμο των παραγόντων των ομάδων της περιοχής.
Ενδεχόμενες ομάδες που έχουν αδικηθεί στο παρελθόν να αποκατασταθούν όπως π.χ ο Αθλητικός Σύλλογος Ροβιών ώστε να διορθωθούν κάποιες παραλείψεις που έγιναν.
Γενική αρχή όλων μας είναι να δώσουμε τα περισσότερα χρήματα που μπορούμε για τις ομάδες αυτές που προσφέρουν κοινωνικό έργο. Πρέπει να σταθούμε κοντά τους με το μεγαλύτερο ποσόν ,να δοθούν άμεσα τα εγκεκριμένα χρήματα και να προχωρήσουμε σε αναμόρφωση, στραγγίζοντας
οτιδήποτε άλλο από τους κωδικούς αριθμούς του προϋπολογισμού.
Ψαρρού Ελπίδα: Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο που σκέφτηκε την ομάδα Ροβιών, δεν θα συμφωνήσω όμως ,δεν είναι σωστό να τεθεί θέμα να πάρει η Ροβιές μια επιχορήγηση παραπάνω επειδή δεν πήρε πέρσι. Δεν θέλω επί πλέον επιχορήγηση αλλά έχω θέμα με το γήπεδο Ροβιών, που είναι βοσκοτόπι και όχι γήπεδο.
Θέλω να ξέρω πότε θα δοθούν τα χρήματα γιατί την άλλη εβδομάδα καταθέτουμε δηλώσεις για την συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα.
ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Να επιχορηγηθούν τα παρακάτω σωματεία και σύλλογοι:
1)Α.Ο. Στροφυλιάς 2)Αθλητική Ένωση Κηρίνθου 3)Α.Σ ΔΟΞΑ Προκοπίου 4) ΠΑΣ ΕΡΜΗΣ Ροβιών 5) Σωματείο ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ 6)Α.Σ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ Κεχριών 7) Α.Ο. Παπάδων 8)Α.Ο ΑΡΗΣ Αγίας Άννας 9)Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «ΕΡΜΗΣ» Πηλίου 10)ΠΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λίμνης 11) Α.Σ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Μαντουδίου 12)Α.Ο. Κερασιάς 13)Κεραυνός Σπαθαρίου Καλυβίων 14)Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Λίμνης ,με το ποσό των χιλίων πεντακοσίων- 1.500- ευρώ έκαστος και στην συνέχεια όταν γίνει ηαναμόρφωση προϋπολογισμού, ύστερα από συνεννόηση με τους συλλόγους
και σωματεία να δοθεί επί πλέον επιχορήγηση ανάλογα με την δραστηριότητα που έχουν επιδείξει.
Η δαπάνη θα βαρύνει τον Κ.Α 00.6734 «Επιχορηγήσεις σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία»του ισχύοντος προϋπολογισμού έτους 2015. (Η από 2/7/2015 πρόταση ανάληψης υποχρέωσης)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.