powered by Surfing Waves

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Πρόγραμμα Αδελφοποίησης Πόλεων για την Κλιματική Αλλαγή – Προτάσεις έως 24 Αυγούστου

Mayors_Adapt

Πρόγραμμα Αδελφοποίησης Πόλεων για την Κλιματική Αλλαγή είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Mayors Adapt. Ειδικότερα η πρωτοβουλία Mayors Adapt προσφέρει στις ευρωπαϊκές πόλεις την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια σειρά ανταλλαγών προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες και οι γνώσεις των στελεχών των δημοτικών αρχών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Οι επισκέψεις αδελφοποίησης των πόλεων θα συνδέσουν 10 ευρωπαϊκές πόλεις που μόλις ξεκινούν τις δράσεις προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή (learning cities) με 10 πόλεις, οι οποίες διαθέτουν επιτυχημένες στρατηγικές για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας των περιοχών τους (mentorcities). Ο στόχος αυτών των ανταλλαγών είναι να επιτρέψει στα στελέχη των τοπικών αρχών να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμες συνεργασίες με συναδέλφους τους από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα ή υλοποιούν παρεμφερείς πολιτικές για το περιβάλλον.



Τρόπος υποβολής προτάσεων και προθεσμία

Οι ενδιαφερόμενοι δήμοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους με ηλεκτρονικό τρόπο στη διεύθυνση helpdesk@mayors-adapt.eu μέχρι τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015.

Το έντυπο της αίτησης καθώς και περαιτέρω πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες από την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας

Mayors Adapt: http://mayors-adapt.eu/taking-action/city-twinning/



Η πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (Mayors Adapt – «Οι Δήμαρχοι προσαρμόζονται»)–συστάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Μάρτιο του 2014 για να κινητοποιήσει τις πόλεις στην ανάληψη δράσης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Οι πόλεις που υπογράφουν την πρωτοβουλία αυτή δεσμεύονται να συμβάλουν στο βασικό στόχο της στρατηγικής της ΕΕ για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, με την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης τοπικής στρατηγικής προσαρμογής ή την ενσωμάτωση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή σε σχετικά υφιστάμενα σχέδια.

Το Mayors Adapt αποσκοπεί στο να ενδυναμώσει την υποστήριξη των τοπικών δραστηριοτήτων, να παρέχει μια πλατφόρμα για την μεγαλύτερη εμπλοκή και δικτύωση των πόλεων, καθώς και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος και τα μέτρα που απαιτούνται. Εκτός από τη στήριξη των συνολικών στόχων της στρατηγικής της ΕΕ για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η οποία επιδιώκει να καταστήσει την Ευρώπη πιο ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή, οι πόλεις που προσυπογράφουν την πρωτοβουλία «Mayors Adapt» συμφωνούν να εκπονήσουν στρατηγικές τοπικής προσαρμογής ή να περιλαμβάνουν σχετική δράση στο πλαίσιο των υφιστάμενων σχεδίων. Οι εν λόγω πόλεις οφείλουν να υποβάλουν τις στρατηγικές τους εντός δύο ετών, και εκθέσεις προόδου ανά διετία.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.