powered by Surfing Waves

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Π. Αρβανίτης για την χαμένη Δημοτική έκταση στο Κυμάσι: "Αντί να δώσει συγχαρητήρια στο Τριάντη, Ενωτιάδη και Ψαρρό για τις προσπάθειες τους...."

Η παραλιακή  έκταση 37 στρ. μπροστά από τις δεξαμενές πετρελαίου που παραχωρήθηκε στο δήμο Κηρέως το 2004 επιστρέφει αυτοδίκαια στο δημόσιο γιατί ο δήμος  αμέλησε να τηρήσει τους όρους παραχώρησης


Μετά από αίτηση  δημοτικών συμβούλων κ.κ. Αλατζά Ευαγγέλου, Αρβανίτη Παναγιώτη, Βούλγαρη Αναστασίου-Δανέλη Ιωάννη, Σκομπρή Νικολάου και Τάρλα Κυριάκου το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε στις 21.7.15 το  θέμα του: «Ιδιοκτησιακού καθεστώς δημοτικής έκτασης 37 στρεμμάτων στο Κυμάσι».
Την εισήγηση  του θέματος  στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο κ. Αρβανίτης Παναγιώτης  Την εισήγηση  του θέματος  στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο κ. Αρβανίτης Παναγιώτης  ο οποίος  ανέμεσα στα άλλα είπε:".....αντί να δώσει συγχαρητήρια στους προηγούμενους Δημάρχους κ.κ Γ. Τριάντη , Πρόδρομο Ενωτιάδη , Ανέστη Ψαρρό για τις προσπάθειες που έκαναν για το συγκεκριμένο οικόπεδο και για όλη την παραλία Κυμασίου προκειμένου να αναβαθμιστεί η συγκεκριμένη περιοχή και να σφυρηλατήσει την ενότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το δύσκολο θέμα για το δήμο μας εξαπολύει κατηγορίες για εγκληματικές πράξεις,,,"
Ο κ. Αρβανίτης  ουσιαστικά ζήτησε άφεση αμαρτιών για παραβατική αμέλεια των πρώην δημάρχων τονίζοντας "οι αναίτιες αναμοχλεύσεις του παρελθόντος πρέπει να απομονωθούν από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα γιατί εξυπηρετούν μόνο διχαστικές αντιλήψεις"

Το θέμα αφορά  την έκταση 37 στρ. στην παραλία  Κυμάσι πού στις 19-10-2004 με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών περιήλθε στην κυριότητα του πρώην Δήμου Κηρέως. Σε πρόσφατη Έκθεση Επιθεώρησης Ελέγχου το  Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκηση διαπίστωσε την μη τήρηση των όρων της απόφασης παραχώρησης από το δήμο  και κατα συνέπεια   τηναυτοδίκαιη ανάκληση της παραχώρησης και την επάνοδο της κυριότητας του ακινήτου στο Δημόσιο. Το ακίνητο είχε δωθεί στο Δήμο με σκοπό την  ίδρυση Μεταλλευτικού Μουσείου, Συνεδριακού Κέντρου, Αθλητικών Εγκαταστάσεων  και για να γίνουν έργα ανάπλασης για την αξιοποίηση και την τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής περιοχής.



Η εισήγηση  του θέματος  στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Αρβανίτη Παναγιώτη :

« Το θέμα έρχεται με αφορμή τις τοποθετήσεις του Δημάρχου στα Ευβοϊκά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το Δήμαρχο εγώ που εκπροσωπώ το κατεστημένο και κάποιοι από τους συμβούλους ελεγχόμαστε για παράνομες πράξεις , συγκάλυψη αμαρτιών, εγκληματικές πράξεις κ.λ.π και ότι ο ίδιος θα δώσει
αγώνα ενάντια στο κατεστημένο. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο Δήμαρχος σε όλα αυτά. Μπαίνοντας στο θέμα του Κυμασίου που σύμφωνα με τον δήμαρχο, ευθυνόμαστε για εγκληματικές παραλήψεις έχω να πω ότι αντί να δώσει συγχαρητήρια στους προηγούμενους Δημάρχους κ.κ Γ. Τριάντη ,
Πρόδρομο Ενωτιάδη , Ανέστη Ψαρρό για τις προσπάθειες που έκαναν για το συγκεκριμένο οικόπεδο και για όλη την παραλία Κυμασίου προκειμένου να αναβαθμιστεί η συγκεκριμένη περιοχή και να σφυρηλατήσει την ενότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το δύσκολο θέμα για το δήμο μας
εξαπολύει κατηγορίες για εγκληματικές πράξεις .

Έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις :
 Α) η μεταβίβαση στο συγκεκριμένο οικόπεδο έγινε κατά παράβαση του αρθ. 260 του π.δ 410/1995 σύμφωνα με  το οποίο έπρεπε να υπογράψει και ο συναρμόδιος υπουργός εσωτερικών. Εδώ βλέπουμε σοβαρό ολίσθημα του κράτους,
Β) μέσα στους όρους υπάρχει και η κατασκευή συνεδριακού κέντρου και μεταλλευτικού μουσείου που όμως εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι παράνομη κατασκευή κτιρίων στον αιγιαλό και στην παραλία δηλ το υπουργείο ωθεί το δήμο να παρανομήσει.

Αυτός για μένα ο όρος δεν υφίσταται και επί της ουσίας οι όροι του συμφωνητικού έχουν επιτύχει καθότι έχουν γίνει αθλητικές εγκαταστάσεις  από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και ανάπλαση. Συνεπώς θεωρώ απαράδεκτη την αυστηρή κριτική που δέχτηκε η κτηματική υπηρεσία από τον δήμαρχο και εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η υπηρεσία έκανε σωστά τη δουλειά της.

Συμπέρασμα: πρέπει να ασκηθεί πολιτική πίεση να βρεθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για τις κτιριακές εγκαταστάσεις συνεδριακού κέντρου και μεταλλευτικού μουσείου αποσυνδέοντας από του όρους της μεταβίβασης, δίνοντας τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής σε συνδυασμό με το λιμάνι.

Τελειώνοντας έχω να πω ότι πρέπει τα δημοτικά συμβούλια να ασχολούνται με θέματα που έχουν σχέση με το παρόν και το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου ( π.χ Τρίτη φάση λιμανιού Μαντουδίου) και όχι με το παρελθόν.

Οι αναίτιες αναμοχλεύσεις του παρελθόντος πρέπει να απομονωθούν από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα γιατί εξυπηρετούν μόνο διχαστικές αντιλήψεις και σκοπούς και μάλιστα σε μια περίοδο δύσκολη για το Δήμο και την χώρα μας που μόνο ενωτικά μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε."

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.