powered by Surfing Waves

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Κλεφταράκος ξάφρισε τα θαλασσόκρινα της Κρύας Βρύσης από την περίφραξη τους

 από kireas.org



Σούφρωσαν την περίφραξη των θαλασσόκρινων της Κρύας Βρύσης


Ο Kireas.org φέτος τον Ιούλιο περίφραξε τα απειλούμενα με εξαφάνιση θαλασσόκρινα της παραλίας της Κρύας Βρύσης. Τα κρινάκια έκτος από την οικολογική και αισθητική τους αξία είναι και ένας σημαντικός τουριστικός πόρος για την περιοχή. Η περίφραξη προστάτευσε τα κρινάκια από τους τροχούς των αυτοκινήτων και των τροχόσπιτων την περίοδο αιχμής της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου. Δεν πρόλαβαν να φύγουν οι τουρίστες και ένας ασυνείδητος κλεφταράκος ξάφρισε τους 80 πασσάλους της περίφραξης των θαλασσόκρινων για να τους χρησιμοποιήσει για ιδιοτελείς σκοπούς. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγκέντρωσε και αποθήκευσε τους πάσσαλους προσωρινά κάτω από ένα μοναχικό αλμυρίκι στην παραλία για να τους πάρει στην πρώτη ευκαιρία.

Η ευτελής αξία των πασσάλων που ήταν εκεί για ένα ευγενικό σκοπό δεν μπόρεσαν να ανακόψουν την καρμιριά, ηθική εξαχρείωση και περιβαλλοντική αγραμματοσύνη του τιποτένιου δράστη να αρπάξει μια τόσο εύκολη λεία. Ο καλύτερος φράκτης για να προστατεύσει τα κρινάκια και άλλους φυσικούς πόρους της περιοχής είναι η συλλογική μας συνείδηση η οποία θα πρέπει να αποδοκιμάσει τέτοιου είδους κατάπτυστες ενέργειες και να ξεμπροστιάσει τους δράστες.

Σύντομα θα δημοσιευτεί στο διαδίκτυο το όνομα του δράστη για να τον κρίνει η τοπική κοινωνία. Ο Kireas.org δεν πτοείται και θα ξανά-περιφράξει τα θαλασσόκρινα του χρόνου.

Kireas.org

Διαβάστε επίσης


Το απερίφραστο κάλλος των κρίνων της παραλίας της Κρύας Βρύσης (φωτογραφίες)


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.