powered by Surfing Waves

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν χρειάζεται πρόσθετο προσωπικό στους δήμους λόγω εφαρμογής της ΣΣΕ



«Αποκυήματα φαντασίας» τα οποία δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα», χαρακτηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης τα συμπεράσματα της εφημερίδας «Τα Νέα», για πιθανές ανάγκες πρόσθετου προσωπικού στους ΟΤΑ λόγω των μεταβολών του ωραρίου εργασίας που προβλέπει η τελευταία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για ορισμένες ειδικότητες.

Ο κ. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real Fm τονίζει ότι η νέα ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στους δήμους που υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρουσία και με συμφωνία της ΚΕΔΕ, προβλέπει ότι το μειωμένο ωράριο για ανθρώπους που εργάζονται στην καθαριότητα που προβλεπόταν από την προηγούμενη σύμβαση για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, επεκτάθηκε και σε περιπτώσεις με συναφείς συνθήκες εργασίας.

«Το μειωμένο ωράριο για ανθρώπους που εργάζονται στην καθαριότητα επεκτάθηκε και σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου ήταν απόλυτα λογικό, ήταν συναφείς οι συνθήκες εργασίας, όπως για παράδειγμα περιλαμβάνει ανθρώπους που εργάζονται στην ανακύκλωση των απορριμμάτων ή στην διαλογή που γίνεται. Μην μου πείτε ότι όλοι όσοι εργάζονται στην ανακύκλωση των απορριμμάτων έχουν πολύ διαφορετικές συνθήκες από αυτούς οι οποίοι εργάζονται στην αποκομιδή. Έγινε, λοιπόν, το αυτονόητο και δεν υπάρχει κανένα τέτοιου είδους πρόβλημα. Αυτό που λένε «Τα Νεα» αντιλαμβάνεστε ότι εξυπηρετεί μία συγκεκριμένη πολιτική σκοπιμότητα. Καταλαβαίνω αυτούς που ενοχλεί η έννοια της συλλογικής σύμβασης, αλλά αυτό καταλαβαίνετε ότι είναι πια ιδεοληπτικό, είναι μια άλλη υπόθεση», τονίζει ο κ. Σκουρλέτης.

Απαντώντας στο ερώτημα αν εκφράζονται ενστάσεις από τις Βρυξέλλες για την πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τις προσλήψεις συμβασιούχων, και ότι γίνονται χιλιάδες προσλήψεις συμβασιούχων, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι δεν ισχύει τέτοιο πράγμα. «Οι προσλήψεις, είπε, κυμαίνονται μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαφόν» και διευκρίνισε ότι δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των συμβασιούχων την επόμενη χρονιά.

Σημείωσε επίσης ότι «δεν αποφασίζει η κεντρική διοίκηση για το ποιος θα διοριστεί στους δήμους, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Υπάρχει η Συνταγματική αυτοτέλεια των Δήμων και όλοι όσοι μόνιμα διορίζονται, καθορίζεται από τα οργανογράμματα των δήμων, τα οποία και αυτά δεν είναι αυθαίρετα διατυπωμένα, εγκρίνονται μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες. Όλα τα άλλα που λέγονται είναι μία πολύ παλιά προπαγάνδα, την οποία τη θυμούνται τώρα ακριβώς για να δημιουργήσουν εντυπώσεις»..

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.