powered by Surfing Waves

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Απόφαση για το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στις Ροβιές





Δύο θετικές αποφάσεις και μία αρνητική ελήφθησαν από τους αρμόδιους φορείς για τη δημιουργία καταφυγίων τουριστικών σκαφών. Οι θετικές αποφάσεις ελήφθησαν για τη προώθηση των διαδικασιών καταφυγίων τουριστικών σκαφών στην Εύβοια και την Ουρανούπολη. Στον αντίποδα αρνητική γνωμοδότηση έλαβε σχέδιο για τη δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Κέα.

Αναλυτικά, ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας ενέκρινε σχέδιο σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της ζώνης (χερσαίας και θαλάσσιας) του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στις Ροβιές από το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Το σχετικό σχέδιο όπως αναφέρθηκε στη σχετική συνεδρίαση του Δήμου προτάθηκε από το υπουργείο και θα υπογραφεί από την υπουργό Οικονομίας, Aνάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η δυναμικότητα του καταφυγίου τουριστικών σκαφών ανέρχεται σε 42 θέσεις ελλιμενισμού. Το εμβαδόν της θαλάσσιας ζώνης είναι 3.120 μ2 και το εμβαδόν της χερσαίας ζώνης 2.080 μ2. Το συνολικό κόστος των πάσης φύσεως έργων του εν λόγω καταφυγίου, σύμφωνα με τα υποβληθέντα στην Υπηρεσία στοιχεία, προϋπολογίζεται στο ποσό των 2.312.000 ευρώ. H παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης του καταφυγίου, αρχίζει από την ημερομηνία που θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση και λήγει μετά από 23 έτη.

Το καταβλητέο από το φορέα διαχείρισης στο Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Υ Χαλκίδας) ετήσιο αντάλλαγμα για την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης του καταφυγίου, ορίζεται στο ποσό των 2.520 ευρώ και θα καταβάλλεται στην προαναφερόμενη Δ.Ο.Υ., μέσα στο πρώτο εικοσαήμερο κάθε έτους παραχώρησης.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής ενέκρινε την υποκατάσταση στην εκτέλεση του υπόλοιπου του έργου «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στον λιμένα Ουρανούπολης» της αναδόχου Ε.Ε. «ΑΝΑΥΡΟΣ ΑΤΒΕΕ» από την Εργοληπτική Επιχείρηση «ΚΟΜΒΟΣ ΑΒΕΤΕ».

Εξάλλου, ο Δήμος Κέας γνωμοδότησε αρνητικά επί της προτεινόμενης τροποποιημένης μελέτης χωροθέτησης τουριστικού καταφυγίου στον όρμο Βουρκαρίου Κέας, όπως αυτή εκπονήθηκε από την εταιρεία Θ. Μπομπότης – Αρχιτέκτονες Α.Ε, διότι -παρόλη την προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για συρρίκνωση του προτεινόμενου έργου, η τελική πρόταση κρίθηκε υπερβολική για τον κόλπο του Βουρκαρίου.

Επίσης, αποφάσισε να προτείνει στο Λιμενικό Ταμείο Σύρου να εντάξει στο γενικότερο χωροταξικό σχεδιασμό του κόλπου του Αγ. Νικολάου (Master Plan), την όποια τουριστική εγκατάσταση, η οποία θα ομογενοποιηθεί και προσαρμοστεί στο συνολικό σχεδιασμό αυτού και σε σχέση με τη γενικότερη φέρουσα ικανότητα του κόλπου του Αγ. Νικολάου.

πηγή: tornosnews.gr


Διαβάστε επίσης


Πως "σκάλωσε" το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στις Ροβιές; Εξηγήσεις Στεργίου και η ποινική ρήτρα για την επανεκκίνηση της σύμβασης

Τουριστικά αγκυροβόλια στην Βόρεια Εύβοια και η έλλειψη Μαρίνας



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.