powered by Surfing Waves

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Σε ετοιμότητα ενόψει του χειμώνα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ευβοίας

Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ευβοίας
Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ευβοίας


Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Εύβοιας η τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με στόχο τον απολογισμό της θερινής - αντιπυρικής περιόδου και το σχεδιασμό και συντονισμό

Δράσεων της χειμερινής περιόδου. Τη συνεδρίαση συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Φάνης Σπανός και συμμετείχαν αιρετοί και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι όλων των συναρμοδίων φορέων.

Συγκεκριμένα, τους Δήμους της Εύβοιας εκπροσώπησαν η Δήμαρχος Ερετρίας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, ο Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων κ. Βασίλης Καθαροσπόρης, ο Αντιδήμαρχος Λίμνης - Μαντουδίου - Αγ. Άννας κ. Ιωάννης Χαλιούλιας και ο Αντιδήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Νίκος Μπαράκος.

Ακόμη,συμμετείχαν:




• Ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Εύβοιας

• Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας

• Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας

• Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας

• Ο Δασάρχης Χαλκίδας

• Εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Π.Ε. Εύβοιας

• Εκπρόσωπος της Σχολής Πεζικού

• Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας

• Εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Χαλκίδας

• Εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένων Νήσου Εύβοιας

• Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Εύβοιας

• Εκπρόσωπος της ΙΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

• Εκπρόσωπος των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού

• Εθελοντικές Οργανώσεις Δασοπυροσβεστών

• Λοιπές εθελοντικές Οργανώσεις

Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου έδειξε ότι σε ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, κυρίως χάρη στην καλή συνεργασία των φορέων. Επισημάνθηκε ως ανάγκη η έγκαιρη καταβολή των σχετικών επιχορηγήσεων Πολιτικής Προστασίας στους Δήμους, ώστε να γίνονται όλες οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των αγροτικών και δασικών δρόμων πριν την έναρξη της περιόδου και έτσι να μπορούν να παραμείνουν σε ετοιμότητα για τη θερινή περίοδο.

Σχετικά με τη χειμερινή περίοδο, ως μείζονες προτεραιότητες αναδείχθηκαν καταρχάς η λήψη των κατάλληλων μέτρων πρόληψης, όπως η έγκαιρη προμήθεια αλατιού από τους δήμους, συντήρηση όλων των μηχανημάτων κρατικών, δημοτικών και επικαιροποίηση των καταλόγων με τα ιδιωτικά μηχα-νήματα που υπάρχουν σε όλους τους δήμους. Ακόμη, η διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, κυρίως λόγω της εξαιρετικά μεγάλης σημασίας που έχει η ταχεία επέμβαση σε περιστατικά πλημμύρας, χιονόπτωσης ή παγετού.

Ως βασικές προϋποθέσεις για τα ως άνω επισημάνθηκε η ανάγκη καλής γνώσης των σχεδίων και πρωτοκόλλων ασφαλείας από τους εμπλεκόμενους φορείς και ομάδες. Επίσης, η σωστή ενημέρωση των πολιτών, ώστε κατά τις κρίσιμες περιόδους να γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όλοι οι φορείς δήλωσαν έτοιμοι και πρόθυμοι να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστεί με βέλτιστο τρόπο κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο ή άλλο πρόβλημα κατά τη χειμερινή περίοδο.



ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ


Τηλέφωνο Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Εύβοιας : 22210 20000

Επίσης το 112 λειτουργεί χωρίς χρέωση ακόμα και όταν η κινητή τηλεφωνία δεν έχει σήμα

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.