powered by Surfing Waves

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου για απόφαση πού πήραν το 2010



Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα   του συλλόγου Kireas.org  για παράβαση καθήκοντος  μηνύονται  με εισαγγελική εντολή  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Κηρέως για  την απόφαση τους να παραχωρήσουν την χρήση  αιγιαλού στην σκάλα φόρτωσης στο Κυμάσι  3 μέρες πριν την λήξη της θητείας του στις 28 Δεκεμβρίου 2010.

Για την ιστορία, όπως προκύπτει από πρόσφατη δι-υπουργική απόφαση για η σκάλα φόρτωσης στο Κυμάσι είναι πάρανομο κτίσμα.  Αν ο ιδιώτης δεν  υποβάλει, εντός δύο μηνών (μέχρι της 7 Ιουλίου 2015), αίτηση νομιμοποίησης στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, το δικαίωμα χρήσης της εγκατάστασης, ανακαλείται σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης νομιμοποίησης των παράνομων έργων της εγκατάστασης ή μη έκδοσης απόφασης νομιμοποίησης.

Πέντε από τα 11 μέλη του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Κηρέως που διώκονται για παράβαση καθήκοντος είναι μέλη του σημερινού Καλλικρατικού Δημοτικούν Συμβουλίου και κινδυνεύουν να τεθούν σε αργία.



Η ανακοίνωση από τη facebook του  Kireas.org

Στον εισαγγελέα αιρετοί του δήμου Κηρέως για την απόφασή παραχώρησης του αιγιαλού στην σκάλα φόρτωσης στο Κυμάσι που παρθηκε 3 μέρες πριν αποχωρήσουν στις 28 Δεκεμβρίου 2010.

Όπως μας ενημέρωσε σήμερα η εισαγγελία Χαλκίδας με απόφαση του εισαγγελέα μετατρέπεται σε μήνυσή που θα κριθεί στα ποινικά δικαστήρια αίτηση του Kireas.org προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών προς αιρετούς του καποδιστριακού Δήμου Κηρέως.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική δίωξη αφορά παράβαση καθήκοντος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κηρέως που 3 μέρες πριν απέλθουν στις 28.12.10 αποφάσισαν (αρ. απ. 135/2010) την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας της σκάλας φόρτωσης στο Κυμάσι σε ιδιωτική εταιρεία για 20 χρόνια (μέχρι το 2031). Η εταιρεία είχε άδεια χρήσης του χώρου της σκάλας φόρτωσης μέχρι τον Οκτώβρη του 2011 και η ανανέωση της θα μπορούσε να περιμένει, δεν ήταν «εξαιρετικά επείγον θέμα». Κατά την περίοδο μεταξύ των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις παρά μόνο για εξαιρετικά επείγοντα θέματα (Άρθρο 93 του ν. 3463/2006 και Άρθρο 65 του ν.3852/2010). Η παράνομη λήψη αυτής της απόφασης από το ΔΣ έχει σαν αποτέλεσμα την απόκτηση οικονομικού οφέλους προς όφελος τρίτου προσώπου που θεωρείται σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα στην Ελληνική νομοθεσία



Η σχετική απόφαση της 28.11.2010 του Δημοτικού Συμβουλίου Κηρέως

http://kireas.org/smf/index.php?topic=1066.0










Διαβάστε επίσης


Παράνομο κτίσμα η σκάλα φόρτωσης στο Κυμάσι







0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.