powered by Surfing Waves

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

"Διέρρευσε" επιστολή-πλυντήριο Τριάντη, Ενωτιάδη και Ψαρρού προς Καλυβιώτη για το ακίνητο στο Κυμάσι

Η παραλιακή  έκταση 37 στρ. μπροστά από τις δεξαμενές πετρελαίου που παραχωρήθηκε στο δήμο Κηρέως το 2004 επιστρέφει αυτοδίκαια στο δημόσιο γιατί ο δήμος  αμέλησε να τηρήσει τους όρους παραχώρησης

"Διέρρευσε" σε γνωστό τοπικό μπλογκ, προσκείμενο προς αυτό το χώρο, κοινή επιστολή των 3 πρώην δημάρχων, Τριάντη, Ενωτιάδη και Ψαρρού με την οποία αυτό απαλλάσσονται των ευθυνών τους σχετικά με το παραχωρημένο από την Κτηματική υπηρεσία ακίνητο 33,5 στρεμμάτων στο Κυμάσι.

Ως γνωστόν το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σε Έκθεση Επιθεώρησης Ελέγχου πού συνέταξαν μετά από έρευνα βρήκαν δυο ελαττώματα :

1ον: Ότι η  απόφαση παραχώρησης του δημοσίου κτήματος εξεδόθη αναρμοδίως από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Οικονομίας και οικονομικών, καθώς θα έπρεπε να εκδοθεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς ,σύμφωνα με τις ειδικές προς τούτο διατάξεις του Δ.Κ.Κ.


2ον: Η μη τήρηση των όρων της απόφασης παραχώρησης «συνεπάγεται την αυτοδίκαιη ανάκληση της παραχώρησης και την επάνοδο της κυριότητας του ακινήτου στο Δημόσιο.

Το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης εξήγησε ότι υπάρχει νομολογία του ΣτΕ και δεν μπορεί να γίνει καμία παρέκκλιση και ότι το κτήμα αυτό έχει χαθεί και ότι υλοποιείται η διαπιστωτική πράξη για να φύγει από την κυριότητα του Δήμου.

Στις 21/7/15 ο Δήμαρχος κ. Καλυβιώτης πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι μπορούμε να πάρουμε πίσω το χώρο με το άρθρο 200 του Δ.Κ.Κ αλλά θα κλείσει ο κύκλος με την διαπιστωτική πράξη ,θα πάει στο Δημόσιο και θα το ξαναζητήσουμε
.
Το άρθρο 200 του Δ.Κ.Κ προβλέπει ότι με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού, επιτρέπεται να παραχωρηθούν ή να διατεθούν δωρεάν στους Δήμους περιουσιακά στοιχεία οποιασδήποτε φύσεως, που ανήκουν στο Δημόσιο και σε δημόσια νομικά πρόσωπα, ύστερα από απόφαση του συλλογικού οργάνου που διοικεί το φορέα αυτόν.

Στις 21/7/15 το Δημοτικό Συμβούλιο αγνόησε την πρόταση του Δημάρχου και αποφάσισε την συγκρότηση επιτροπής στην οποία θα συμμετείχαν ο Δήμαρχος, οι τρεις πρώην Δήμαρχοι Γ.Τριάντης, Π.Ενωτιάδης, Αν.Ψαρρός και οι αρχηγοί των συνδυασμών της Αντιπολίτευσης για να ενεργήσουν από κοινού ώστε το κτήμα στο Κυμάσι παραλίας Μαντουδίου να παραμείνει στον Δήμο.


Αντι για έκθεση αυτής της επιτροπής 4 μήνες μετά «διαρρέει» η παρακάτω επιστολή-πλυντήριο από τις ευθύνες των 3προς το Δήμο σχετικά με το 2ον μέρος της Έκθεσης Επιθεώρησης Ελέγχου πού διαπιστώνει ότι μη τήρηση των όρων της απόφασης παραχώρησης «συνεπάγεται την αυτοδίκαιη ανάκληση της παραχώρησης και την επάνοδο της κυριότητας του ακινήτου στο Δημόσιο. Η επιστολή καλεί το Δήμαρχο να προστατεύσει την έκταση


Ακολουθεί η κοινή επιστολή Τριάντη, Ενωτιάδη και Ψαρρού







Διαβάστε επίσης


O Ψαρρός κουκουλώνει την καταπάτηση της ΒΙΟΜΑΓΝ;

Σκάνδαλο Κυμασίου: Πως δικαιολόγησαν τις παραλείψεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών οι Τριάντης, Καντζούρας και Στεργίου

Π. Αρβανίτης για την χαμένη Δημοτική έκταση στο Κυμάσι: "Αντί να δώσει συγχαρητήρια στο Τριάντη, Ενωτιάδη και Ψαρρό για τις προσπάθειες τους...."

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.