powered by Surfing Waves

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Σε κίνδυνο η πληρωμή μισθών των υπαλλήλων του δήμου όσο καθυστερεί η ψήφιση του Προύπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος- Ενσωμάτωση προτείνει ο κ. Καλυβιώτης

Σύμφωνα με την 31810/10-9-2015 εγκύκλιο  τηςΥΠΕΣΔΑ  ο δήμος μας οφείλει να ενσωματωσει το σχεδιο  του προϋπολογισμού στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. Η εγκυκλιος προειδοποιεί ότι μπορεί να επιβληθεί παρακράτηση και μη απόδοση μέρους ή του συνόλου της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης του δήμου ή της περιφέρειας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), για όσο χρόνο καθυστερεί η ενσωμάτωση του σχεδίου και του επικυρωμένου προϋπολογισμού στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων καθώς και η ψήφιση και αποστολή του προϋπολογισμού προς έλεγχο στην αρμόδια, για την εποπτεία του δήμου Αρχή  σύμφωνα με το αρθρο 77 του νόμου 4172/2013.
Η μισθοδοσία των υπαλλήλων των δήμων γίνεται ουσιαστικά μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) .

Σύμφωνα με την παρ. 3 του αρθρου 2 της  ΚΥΑ 26945/31-7-2015   για την κατάρτιση του
σχεδίου του Προυπολογισμού  από την οικονομική επιτροπή απαιτείται κατ' ελάχιστον η ύπαρξη τεχνικού προγράμματος, το περιεχόμενο του οποίου προσδιορίζεται με γνώμονα τη δυνατότητα χρηματοδότησής του και ψηφίζεται εντός της προθεσμίας ψήφισης του Προυπολογισμού .

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Καλυβιώτης  "ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχος, για την Ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και για την κατάρτιση του προϋπολογισμού, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, της προάσπισης των αρχών χρηστής διοίκησης, της αποτελεσματικότητας καιπρος υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου, των πολιτών, των δημοτών και για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, θεωρώ επιβεβλημένη την ενσωμάτωση στο σχέδιο προϋπολογισμού του Τεχνικού Προγράμματος, που συνάδει και με την γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ επί του σχεδίου του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 (αριθμ.πρωτ. 936/10-11-2015 έγγραφο).
Πέραν των ανωτέρω με την ενσωμάτωση του Τεχνικού Προγράμματος στο προϋπολογισμό προάγονται τα συμφέροντα του Δήμου καιψσυγκεκριμένα:
α) Προστατεύονται τα ενταγμένα και συνεχιζόμενα έργα παλαιοτέρων ετών τα οποία βρίσκονται σεψεξέλιξη και δεν είναι δυνατόν να διακοπούν, γιατί, υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθεί μεγάλη οικονομική ζημιά στο Δήμο.
β) Εξασφαλίζεται η ομαλή απόδοση στο Δήμο μας των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και
γ) Επίσης εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη προβλεπόμενη απόδοση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) επενδυτικών δαπανών, στο Δήμο μας ποσού 219.960,00 €. "

Ο  προϋπολογισμός κατατίθεται  από την Οικονομική Επίτροπή προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο πού θα πάρει την τελική απόφαση

Το Σχέδιο Πρoϋπολογισμού 2016





0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.