powered by Surfing Waves

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

16 χιλ. ευρώ πρόστιμο στο Δήμο για το κάμπινγκ της Λίμνης στην Σπιάδα





Πρόστιμο 16.000 € επέβαλε στο δήμο η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού γιατί το κάμπινγκ της Λίμνης στην Σπιάδα λειτουργεί χωρίς Ειδικό Σήμα. Σύμφωνα με την Οικονομική Επιτροπή ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή σχέση με τη λειτουργία του κάμπινγκ που ανήκειστην Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΠΑΛ). η ΔΕΠΑΛ βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης από το 2011 και δεν έχει μέχρι σήμερα γίνει παράδοση. ο Δήμος εκ του νόμου δεν εχει τηνδυνατότητα να παρέμβει στο έργο του εκκαθαριστή και για αυτό το λόγο θα κάνει προσφυγει.

Το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης τηςΟικονομικής Επιτροπής

"Σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο επιβλήθηκε στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας χρηματικό πρόστιμο 16.000,00 € πλέον χαρτοσήμου 2,4% ποσού 384,00 € ήτοι γενικό σύνολο 16.384,00 € για την λειτουργία τουριστικού καταλύματος χωρίς Ειδικό Σήμα λειτουργίας 80 θέσεων τροχόσπιτων και σκηνών ( 200 ευρώ Χ 80 κλίνες) στη περιοχή ΣΠΙΑΔΑ Λίμνης Ν. Ευβοίας.
Ο Δήμος μπορεί να υποβάλλει προσφυγή ενώπιον της Επιτροπής Προσφυγών της περ. δ της παρ. 6 του άρθρου 4 του Ν. 3270/2004 μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από της κοινοποιήσεως. Η προσφυγή πρέπει να κατατεθεί στο κεντρικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Τουρισμού ή να σταλεί ταχυδρομικά (Λ. Αμαλίας 12, ΤΚ 10557) και ταυτόχρονα να ενημερωθεί η υπηρεσία που επέβαλε την διοικητική κύρωση.
Η άσκηση της προσφυγής αναστέλλει προσωρινά, μέχρι να εκδικαστεί, την εκτέλεση της απόφασης. Μετά την λήξη της ανωτέρω προθεσμίας και εφ' όσον δεν υποβληθεί ένσταση, η παρούσα απόφαση γίνεται οριστική και αμετάκλητη.
Επειδή η Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΠΑΛ) βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης από το έτος 2011 και δεν έχει μέχρι σήμερα γίνει παράδοση - παραλαβή του έργου της εκκαθάρισης σύμφωνα με την αριθμ. 50891/2007 υπουργική απόφαση ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.&ΑΠ. (ΦΕΚ 1867/Β/Ι4-9-2ΟΟ7), το πρόστιμο αυτό δεν πρέπει να καταλογιστεί στο Δή μο, αλλά ενδεχομένως στην υπό εκκαθάριση επιχείρηση.
Ο Δήμος ουδεμία αρμοδιότητα ή σχέση είχε με τη λειτουργία του κάμπινγκ που προξένησε το επίμαχο πρόστιμο.
Επίσης ο Δήμος κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης ουδεμία εκ του νόμου δυνατότητα παρέμβασης έχει στο έργο του εκκαθαριστή. Επομένως ήταν αδύνατη η αποτροπή της ανωτέρω επίμαχης λειτουργίας του κάμπινγκ.
Η αρμοδιότητα για την αξιοποίηση με οποιοδήποτε τρόπο του περιουσιακού στοιχείου (οικόπεδο και εγκαταστάσεις κάμπινγκ) θα περιέλθει στο Δήμο αμέσως μετά την απόφαση έγκρισης-παραλαβής από το Δημοτικό Συμβούλιο των λογαριασμών εκκαθάρισης και την απαλλαγή του εκκαθαριστή από κάθε ευθύνη, όπως προβλέπεται στην παρ. 5 της ανωτέρω υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 1867 /Β/14-9-2007)."

Διαβάστε επίσης


Έκθεση Λύσης &; Εκκαθάρισης της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού –Ανάπτυξης του πρώην Δήμου Λίμνης


Η Δημοτική Κοινότητα Λίμνης καλεί τους κατοίκους και φορείς σε συζήτηση για το Δημοτικό Κάμπινγκ στην ¨Σπιάδα¨


Επίθεση Δημάρχου στον εκκαθαριστή της ΔΕΠΑΛ. Αποχώρηση παράταξης Στεργίου


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.