powered by Surfing Waves

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Αποκεντρωμένη:"δεν προβλέπεται η ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου, χωρίς να έχει προηγηθεί ψήφιση του τεχνικού προγράμματος"

Σύμφωνα με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης "δεν προβλέπεται η ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου, χωρίς να έχει προηγηθεί ψήφιση του τεχνικού προγράμματος" και "τυχόν καθυστερήσεις στην ψήφιση δύνανται να επιφέρουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου" και "παρακράτηση και μη απόδοση μέρους ή του συνόλου της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης του δήμου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ)"

Το έγγραφο αναδημοσιεύει τοπικό μπλόγκ και από το τίτλο του εγγράφου "Παράτυπη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου και προβλήματα στη λειτουργία του" είναι ευνόητο σε ποιανού ερώτημα απαντά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Για την ιστορία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου από μόνο του ή ενσωματωμένο στο Προϋπολογισμό έχει απορριφθεί γύρω στις 10 φορές. Είναι σαφές ότι πίσω από τον μανδύα των διαδικασιών επιχειρείται η παράλυση και οικονομική ασφυξία του δήμου μιας και θα χαθεί η ΚΑΠ του Γενάρη για την επίτευξη πολιτικών στόχων κατάληψης της εξουσία;.

Το έγγραφο δικαιώνει την άρνηση  της ομάδας των συμβουλών να μην ψηφίσουν το προϋπολογισμό με το ενσωματωμένο Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους για τις καθυστερήσεις και τις επακόλουθες αρνητικές  συνέπειες για το Δήμο.



Απόσπασμα του εγγράφου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ -ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡ[ΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ -OIK/KOY N. ΕΥΒΟΙΑΣ

Χαλκίδα 21/12/2015
Αρ.Πρω±.: 4304/234351
ΠΡΟΣ : όπως πίνακας αποδεκτών

Ταχ. Δ/νση : Ελ.Βενιζέλου & Βελισσαρίου 2
Ταχ Κωδ. : 34100
Αρ. τηλ. 22210 78733
Αρ. φαξ 22210 22247



Πληροφορίες : Ασημίνα Κυριακού

e-mail : asimina.kyriakou@apdthest.gov.gr

ΘΕΜΑ «Παράτυπη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου και προβλήματα στη λειτουργία
του »

ΣΧΕΤ.: 1) Το με αριθ. πρωτ. 13982/4-12-2015 έγγραφό του Δήμου Μαντουδίου — Λίμνης — Αγίας — Άννας.

2) Το με αριθ. πρωτ. 3236/194621/16/11/2Ο15 έγγραφο της υπηρεσίας μας.

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγγράφων, σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 2 της αριθ. 26945/31.07/2Ο15 ΚΥΑ το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίζεται εντός της προθεσμίας ψήφισης του Π/Υ. Ως εκ τούτου, δεν προβλέπεται η ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου, χωρίς να έχει προηγηθεί ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, διότι η εν λόγω διαδικασία δεν προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Με βάσει τα ανωτέρω την με αριθ. 31810/10.09.2015 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., καλείστε όπως προβείτε άμεσα στις οφειλόμενες ενέργειες για την τήρηση των εκ νόμου τιθέμενων προθεσμιών, καθώς τυχόν καθυστερήσεις δύνανται να επιφέρουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου. Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του v. 4172/2013 (167 με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, που εκδίδεται ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι δυνατόν να επιβάλλεται παρακράτηση και μη απόδοση μέρους ή του συνόλου της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης του δήμου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), πλην των προνομιακών επιδομάτων: για όσο χρόνο καθυστερεί η ενσωμάτωση του σχεδίου και τού επικυρωμένου προϋπολογισμού στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.