powered by Surfing Waves

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Επιτέλους θυμήθηκαν ότι μετά τον Φλεβάρη οι ομάδες του δήμου δεν θα μπορούν να παίζουν στις έδρες τους


Με τον "νόμο Γερουλάνου" το 2012, το θέμα της "άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και άδειας τέλεσης αγώνων", επαναδιατυπώθηκε στη νομοθεσία. Ο νόμος που ψηφίσθηκε τον Φεβρουάριο 2012, πήρε παράταση 18 μηνών για να ισχύσει από το καλοκαίρι του 2013. Αργοτερα δόθηκε και άλλη παραταση  από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανό μεχρι στις 31/08/14.  Με κοινή υπουργική απόφαση  δόθηκε ξανά παράταση μέχρι τις 8/2/2016. Ο δήμος μας  διαθέτει 22 γήπεδα ποδοσφαίρου και διάφορες άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις για τις οποίες φρόντισε  από το 2012 να εκδόσει τις απαιτούμενες άδειες καταλληλότητας.

Το θέμα ανακυψε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σστις 15/12/15 όπου αποφασίστηκε να γίνει ένσταση για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Δήμο για την αυθαίρετη κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο Κηρίνθου. Επίσης αποφασίστηκε  η Τεχνική Υπηρεσία να φροντίση ρην τακτοποίηση  όλων των αυθαιρέτων κατασκευών των γηπέδων του Δήμο


Τα σχετικά πρακτικά της συνεδρίασης


Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα είπε:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Κύριοι σύμβουλοι,ενημερώνουμε το Σώμα ότι με το αριθμ. πρωτ. 882/5-11-2015 έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού διαβιβάσθηκε στο Δήμο μας η έκθεση αυτοψίας και ο υπολογισμός προστίμου που μας επιβλήθηκε για την αυθαίρετη κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο Τ.Κ.Κηρίνθου.

Στην έκθεση αυτοψίας αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ο Δήμος εντός τριάντα (30) ημερών μπορεί να κάνει τις εξής ενέργειες:

α) να κατεδαφίσει την εν λόγω κατασκευή ή να υποβάλλει ένσταση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα νομιμοποιητικά στοιχεία (νομιμοποίηση αυθαιρέτου με το Ν.4178/2013) διαδικασία την οποία πρέπει να αναθέσουμεστην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας. Με την νομιμοποίηση να σημειωθεί ότι ο Δήμος απαλλάσσεται των προστίμων.

β) να υποβάλει προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού αντί ένστασης δήλωση αποδοχής του ύψους των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα την έκθεση αυτοψίας και τις τυχόν διορθώσεις που θα επιφέρει η Υπηρεσία στον υπολογισμό του ύψους των προστίμων.Στην περίπτωση αυτή τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης επιβάλλονται μειωμένα κατά 30% σύμφωνα με την παρ. 6αα του άρθρου 23 του Ν. 2300/95. Από πληροφορίες που μας έδωσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η προθεσμία υποβολής ένστασης ή αίτησης αποδοχής του προστίμου λήγει στις 16-12-2015.

Μετά τα παραπάνω πιστεύω ότι ως εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι του Δήμου έχουμε χρέος όταν μπορούμε, να προσπαθούμε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση επέρχεται προς το Δήμο από οποιαδήποτε κατεύθυνση χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι επικροτούμε τις ενέργειες αυτών που προκαλούν αυτές τις οικονομικές επιβαρύνσεις. Στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση από τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Γερογιάννη Γεώργιο ότι έχει δοθεί ήδη εντολή από τον κ. Δήμαρχο να υποβληθεί ένσταση και τακτοποίηση με τον ν. 4178/2012 των εν λόγω αυθαιρέτων κατασκευών από την τεχνική υπηρεσία και η οποία ήδη προχώρησε τις ενέργειες.

Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του:
α) Την εισήγηση του κ. Προέδρου
β) Την έκθεση αυτοψίας της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού
γ)Το αρίθμ. 82/2015 Υπηρεσιακό Σημείωμα Δημάρχου
δ) Την από 15/12/2015 απάντηση του Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γερογιάννη Γεωργίου
ε) Τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων:

Καντζούρας Ιωάννης: Προτείνω την νομιμοποίηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων , γιατί μετά τον Φλεβάρη οι ομάδες μας δεν θα μπορούν να παίζουν στις έδρες τους, αφού καμία εγκατάσταση δεν είναι νόμιμη.
Κουκουρίκος Ηλίας: Συμφωνώ με τον κ. Καντζούρα .Θα πρέπει να φροντίσουμε να νομιμοποιηθούν όλες οι εγκαταστάσεις.
Παζάρας Βασίλειος: Θεωρώ πολύ σοβαρό το θέμα και δεν μπορώ να διανοηθώ Δήμαρχο να παίρνει έγγραφο και να λέει ότι το χρεώνει από 17/11/2015 αρμοδίως χωρίς να διαβάζει και να βλέπει ότι υπάρχει πρόστιμο και δυνατότητα νομιμοποίησης και δεν καλεί αυτούς που εμπλέκονται με το θέμα.  Διάβασα τα έγγραφα και βλέπω ότι απευθύνεται σε υπάλληλο του Δήμου μας και πολύ άσχημα με το να αναφέρει για παράβαση καθήκοντος. Ο Δήμος έχει συνέχεια κα πρέπει να γίνουν ενέργειες νομιμοποίηση της κατασκευής.

ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Εγκρίνει την υποβολή ένστασης με ταυτόχρονη τακτοποίηση της αυθαίρετης κατασκευής κερκίδων στο γήπεδο Κηρίνθου με τον ν. 4178/2013 Αναθέτει στην Τεχνική Υπηρεσία να προβεί ,εν ευθέτω χρόνο, σε όλες τις νόμιμες εργασίες για την τακτοποίηση με τον ν. 4178/2013 όλων των αυθαιρέτων κατασκευών των γηπέδων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας.

Διαβάστε επίσης


Δεν δόθηκε άδεια λειτουργίας στα γήπεδα ποδοσφαίρου Σπαθαρίου, Κεχριών, Κηρίνθου, Πηλίου, Προκοπίου και Σκεπαστής

Δεν δόθηκε άδεια λειτουργίας σε 8 γήπεδα του δήμου μας και το κλειστό γυμναστήριο Μαντουδίου



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.