powered by Surfing Waves

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Κώδικας δεοντολογίας ενάντια στη διαπλοκή- Διετής απαγόρευση ιδιωτικής δράσης πρώην υπουργών στον τομέα τους


Κώδικα δεοντολογίας με στόχο τη δημιουργία δικλίδων ασφαλείας έναντι φαινομένων διαπλοκής από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου διαμόρφωσε η κυβέρνηση.
Ο κώδικας υπεγράφη από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναρτήθηκε στη Διαύγεια και προβλέπει, μεταξύ άλλων, διετή απαγόρευση στην άσκηση ιδιωτικής δραστηριότητας από πρώην υπουργούς αν αυτή σχετίζεται με το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίστηκαν.
» Για διάστημα δύο ετών από την αποχώρηση από τη θέση τους , τα μέλη της κυβέρνησης απέχουν από κάθε ιδιωτική δραστηριότητα σχετιζόμενη με τα καθήκοντα που άσκησαν, εφόσον αυτή μπορεί να δημιουργήσει κατάσταση σύγκρουσης συμφερόντων.» , υπογραμμίζεται.
Παράλληλα, προβλέπεται ότι τα μέλη της κυβέρνησης οφείλουν να δηλώνουν στον πρωθυπουργό , κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους, υπάρχουσα σύγκρουση συμφερόντων, καθώς και όλες τις αμοιβόμενες δραστηριότητες που άσκησαν κατά την τελευταία 5ετία.
Επίσης, απαγορεύεται να αποκαλύπτουν σε τρίτους στοιχεία σχετιζόμενα με τα αντικείμενα για τα οποία έχουν λάβει εμπιστευτικές πληροφορίες λόγω της θέσης τους στην κυβέρνηση.
Τέλος, δεκτά από υπουργούς είναι δώρα μόνο μικρής αξίας και αυτά θα πρέπει να καταχωρούνται «σε κατάλογο που τηρείται στο Γραφείου του Πρωθυπουργού.»
Πηγή: Καθημερινή

 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.