powered by Surfing Waves

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Τάδε έφη Ψαρρός ο ΒΙΠΕκος εν έτει 2014



"Νιώστε, μυρίστε, νοσταλγήστε και κάντε δική σας την ζυμωμένη με ήλιο και θάλασσα, χώμα και πεύκο, γλυκό κρασί θυμάρι και δυόσμο καρδιά των ανθρώπων του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας"
Ανέστης Ψαρρός 2014





Από τον πρόλογο του δημάρχου κ. Ψαρρού του πολιτιστικού προγράμματος 2014

Όπου και να ταξιδέψει η ματιά, πάνω από το Δήμο μας, αντικρύζει παντού μια απέραντη ομορφιά.
Από το λαμπρό ξύπνημα του ήλιου στη Βλαχιά και στο Σαρακήνικο, το καθρέπτισμα στην νησιωτική μεγαλόπρεπη αρχοντιά της Λίμνης, το ξαπόσταμα στην ξακουστή Αγιάννα, ώς την τελευταία βουτιά στις πανέμορφες παραλίες του Κοτσικιά και του Αχλαδίου, διαπιστώνει ότι, η φύση πλούσια προσφέρει τα ελέη της σ’ αυτή τη γη και τους ανθρώπους της.
Μια κουκίδα είναι στο χάρτη ο Δήμος μας, ξεχωρίζει όμως από το φως μιας ιδιαίτερης εύνοιας που μας επιφύλαξε η μάνα Γη, επιδεικνύοντας μεροληψία έναντι άλλων περιοχών.
Ο μοναδικός συνδυασμός στεριανού και θαλασσινού τοπίου, η εναλλαγή των χρωμάτων, η μοσχοβολιά του πράσινου, ο κυματισμός του γαλάζιου συνθέτουν ένα τέλειο ζωγραφικό πίνακα, με τη φύση χαρισματικά να λιτανεύεται και πλουσιοπάροχα να ευλογεί τον τόπο.
Κι αν η φαντασία ακολουθεί τη ματιά στο ταξίδι της, θα θαμπωθεί από τους μύθους, τους θρύλους, τις παραδόσεις, που κρύβονται σε κάθε γωνιά, σε κάθε μονοπάτι και τρεχούμενο νερό θα πλουμισθεί από την μυθολογία και τα αρχαιολογικά ευρήματα που κρύβει η γη μας, κληρονομιά ονομαστών προγόνων που έζησαν στα προϊστορικά χρόνια.
Λένε πως ο Θεός όταν έφτιαξε τον κόσμο, κράτησε το καλύτερο,το ομορφότερο μέρος για τον εαυτό του.
Για όλους εμάς που ζούμε σε αυτόν τον τόπο, εδώ είναι το “οικοπεδάκι”του Θεού.
Κι όλη αυτή η φυσική ομορφιά δένει αρμονικά με την καρδιά των ανθρώπων του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας.
αΜια καρδιά που έχει ζυμωθεί με ήλιο και θάλασσα, χώμα και πεύκο, γλυκό κρασί θυμάρι και δυόσμο. Μια καρδιά που αναζητά, δημιουργεί και παρουσιάζεται μέσα από τις εκδηλώσεις που διεξάγονται και το φετινό καλοκαίρι στο Δήμο μας.
Νιώστε τη καρδιά, μυρίστε τη, νοσταλγήστε τη, κάντε τη δική σας...
Και κυρίως χαρείτε το Πολιτιστικό καλοκαίρι όπως ακριβώς σας προσφέρεται:
“Στο ρυθμό της Καρδιάς”

Ο Δήμαρχος
Ανέστης Ψαρρός


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.