powered by Surfing Waves

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Έρχεται νέος γύρος κινητικότητας στους δήμους – Ρύθμιση για παράταση μέχρι 30 Ιουλίου




Νέο γύρο ενδοδημοτικής κινητικότητας ξεκινάει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών μετά την αποτυχία του πρώτου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με τροπολογία που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή θα δοθεί παράταση μέχρι τις 30 Ιουλίου στην καταληκτική προθεσμία για την συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα της «Εθελοντικής ενδοδημοτικής κινητικότητας».

Δεν είναι ακόμη σαφές αν θα βελτιωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις αλλά στόχος είναι οι αιτήσεις να φτάσουν τουλάχιστον τις 2.000, καθώς στην πρώτη φάση μόλις 980 υπάλληλοι δήλωσαν ότι θέλουν να μετακινηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών εξετάζει ήδη τα μειονεκτήματα του παλαιού προγράμματος και προτίθεται να αλλάξει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των υπαλλήλων στο πρόγραμμα. Βασικός στόχος είναι το νέο πρόγραμμα θα κινηθεί μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας για τους υπαλλήλους ώστε να καμφθεί η ανησυχία για τυχόν απόλυση αλλά και να δοθεί μεγαλύτερη προθεσμία και με πιο ελαστικούς όρους όπως για παράδειγμα να μπορεί ο υπάλληλος να μετακινηθεί και σε άλλες υπηρεσίες πλην των ΟΤΑ.

Να σημειωθεί ότι στην Πλατεία Κλαυθμώνος θεωρούν ότι με τους νέους όρους και εκτός προεκλογικής περιόδου τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα 294 φορείς (δήμοι, περιφέρειες, σύνδεσμοι ΟΤΑ κλπ) δήλωσαν περί τις 5.000 κενές θέσεις που επιθυμούν να καλυφθούν μέσω της εθελοντικής κινητικότητας.

Σε περίπτωση που δεν καλυφθεί ο αριθμός των τουλάχιστον 3.000, τότε το υπουργείο Εσωτερικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικών μετακινήσεων, ακόμη και απολύσεων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.