powered by Surfing Waves

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Με 4 μήνες καθυστέρηση ο Ψαρρός αποφάσισε να αλλάξει γεώτρηση για την υδροδότηση της Στροφυλιάς

  Αντιπαραθέτει τις αναλύσεις ιδιωτικού εργαστηρίου, δειγμάτων νερού των οποίων τα σημεία και ο χρόνος δειγματοληψίας  γίνονται κατά δήλωση του πελάτη ενάντια στις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους που δημοσιεύει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Με μια φαρισαϊκή ανακοίνωση απαντά ο κ. Ψαρρός στην καταγγελία των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Λιαγκάκη Ευστάθιου και κ. Γεωργατζή Ευαγγέλου,για το Αρσενικό στο νερό της Στροφυλιάς. Τα πρώτα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους που διαπίστωσαν την ύπαρξη Αρσενικού στο νερό της Στροφυλιάς δόθηκαν στην ΔΕΥΑ στις16 Απριλίου 2014 (το δείγμα πάρθηκε στις 11 Μαρτίου 2014). Η ΔΕΥΑ έμεινε αδρανής όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Οι Δ/νση Δημόσιας Υγείας ζήτησε στις 10 Ιουλίου 104 ΑΜΕΣΗ διακοπή της υδροδότησης, ενημέρωση των κατοίκων και τροφοδότηση των με εμφιαλωμένο νερό. Η αντίδραση του κ. Ψαρρού όχι μόνο δεν ήταν άμεση, δεν συμμορφώθηκε με καμιά από τις παραπάνω επιταγές της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας. Αντίθετα ισχυρίζεται ότι έλαβε το έγγραφο από την Χαλκίδα στις 18/7/14. Προπάντων το έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας αναφέρει "Όταν αποκατασταθεί η ποιότητα του νερού με εξεύρεση νέας πηγής υδροληψίας .... κλπ να ενημερώσετε την υπηρεσία μας να επαναληφτούν οι δειγματοληψίες προκειμένου να διοχετευθεί στο δίκτυο για κατανάλωση ασφαλές πόσιμο νερό". Ο κ, Ψαρρός αγνόησε και την τελευταία επιταγή της Δ/νση και προχώρησε στην υδροδότηση της Στροφυλιάς χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και να δοθεί επίσημη έγκριση από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας για την καταλληλότητα του νερού όπως προβλέπει η νομοθεσία.


Η ανακοίνωση του  για 30 ημέρες ακόμα δημάρχου Ψαρρού


Με αφορμή την από 26-07-2014 Ανακοίνωση – Καταγγελία των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Λιαγκάκη Ευστάθιου και κ. Γεωργατζή Ευαγγέλου, οι οποίοι εξακολουθούν ανεύθυνα και χωρίς να έχουν την επιβαλλόμενη ενημέρωση από το Δήμαρχο και τις Υπηρεσίες του Δήμου να μεγιστοποιούν τα όποια προβλήματα, δημιουργώντας σύγχυση στην τοπική κοινωνία.

Σε τόσο σοβαρά και ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία δε χωρούν κομματικές κορώνες.

Με το υπ’ αριθμ. οικ.3892/10-07-2014 έγγραφο, το οποίο παρελήφθη από την Υπηρεσία στις 18/07/2014, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας μας ενημέρωσε ότι από δειγματοληπτικό έλεγχο στις 05/05/2014 που διενήργησαν στο πόσιμο νερό Τ.Κ. Στροφυλιάς παρουσιάστηκε η παράμετρος Αρσενικού (Αs) πάνω από το προβλεπόμενο νομοθετικό όριο.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Λ.Α.Α. σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δημόσια Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και τον υπεύθυνο για την ποιότητα νερού στο Δήμο μας κ. Κομματά Γεώργιο (εξωτερικό συνεργάτη) ενεργοποίησε τη γεώτρηση στη θέση «Πηγάδια», αφού πρώτα εξέτασε την καταλληλότητα του νερού και βρέθηκε να είναι σύμφωνο με τα όρια που καθορίζει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (Υ2/2600/2001) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Ήδη η γεώτρηση που μέχρι τώρα υδροδοτούσε την Τ.Κ. Στροφυλιάς έχει σταματήσει και θα συνεχίσουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του νερού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Η Τ.Κ. Στροφυλιάς υδροδοτείται εδώ και 10 ημέρες από τη γεώτρηση στη θέση «Πηγάδια», η οποία εξασφαλίζει νερό κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 14-0622-007-0086-02/28-07-2014 πιστοποιητικό ανάλυσης Αναλυτικών Εργαστηρίων Αθηνών Α.Ε. (ημερομηνία δειγματοληψίας: 20/07/2014).

Θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της Τ.Κ. Στροφυλιάς και γενικότερα του Δήμου μας ότι ουδέποτε αποκρύψαμε οποιαδήποτε στοιχεία που ενδεχομένως να δημιουργούσαν πρόβλημα. Απεναντίας λειτουργούμε άμεσα και υπεύθυνα για την εξεύρεση λύσεων.

Ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Λ.Α.Α. δεν μπορώ να παρακολουθώ τις όποιες κομματικές κραυγές, οι οποίες όχι μόνο δε βοηθάνε αλλά δημιουργούν πρόσθετη σύγχυση στην κοινωνία.

Τέλος, είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση ή διευκρίνιση.


Στροφυλιά, 29/07/2014


Ο Δήμαρχος

Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

& Πρόεδρος

της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Λ.Α.Α.



 Οι αναλύσεις νερού  πού δίνει  στην δημοσιότητα  ο κ. Ψαρρός






0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.