powered by Surfing Waves

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Δημιουργήθηκε χωτοταξικός μηχανισμός εμφύτευσης ΒΙΠΕ

Από Kireas.org

Νέος μηχανισμός αυθαίρετης εμφύτευσης ΒΙΠΕ στο νέο νόμο

Ο νόμος για την και πολεοδομική μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε στις 25.6.14 εισάγει τον θεσμό των Ειδικών Χωρικών Σχεδίων (Ε.Χ.Σ). Με τα Ε.Χ.Σ. καθορίζονται χρήσεις γης, γενικοί όροι και περιορισμοί δόμησης καθώς και κάθε άλλο μέτρο, όρος ή περιορισμός που απαιτείται ώστε να καταστούν επιλεγμένες περιοχές κατάλληλες για τη δημιουργία οργανωμένων υποδοχέων δραστηριοτήτων (δηλ. ΒΙΠΕ).

Η διαδικασία για τη σύνταξη των Ε.Χ.Σ. γίνεται είτε από το ΥΠΕΚΑ είτε από τον οικείο Δήμο ή την οικεία Περιφέρεια είτε από τον φορέα υλοποίησης του σχεδίου (π.χ. ή ΕΠ.ΠΑ. Μαντουδίου ΑΕ ).

Κατά την κατάρτιση των Ε.Χ.Σ. «λαμβάνονται υπόψη» (χωρίς να υπάρχει υποχρέωση για εναρμόνιση) οι κατευθύνσεις των εγκεκριμένων Εθνικών (Τουρισμού Βιομηχανίας, κλπ) και των Περιφερειακών Χωροταξικών Πλαισίων καθώς και οι κατευθύνσεις της οικείας αναπτυξιακής πολιτικής (της Περιφέρειας ή του Δήμου). Η έγκριση των Ε.Χ.Σ. γίνεται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού ΠΕΚΑ.

Με τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια μπορεί να τροποποιούνται προγενέστερα ΓΠΣ ή ΣΧΟΑΠ (που βαφτίζονται Τοπικά Χωρικά Σχέδια) και τυχόν ισχύουσες για την περιοχή του σχεδίου γενικές και ειδικές πολεοδομικές ρυθμίσεις, εφόσον η τροποποίηση καθίσταται αναγκαία και δεν ανατρέπει πάντως τη χωροταξική λειτουργία της ευρύτερης περιοχής, όπως αυτή προσδιορίζεται στα οικεία Εθνικά (Τουρισμού, Βιομηχανία, κλπ) και Περιφερειακά Χωροταξικά Πλαίσια.

Ολόκληρος ο νόμος για την και πολεοδομική μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε στις 25.6.14

http://www.scribd.com/doc/231821928/x-XorbioKonstantinos Pap2

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.