powered by Surfing Waves

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ο δήμος ζητά την αποδέσμευση του Ειρηνοδικείου Λίμνης και των 72 στρεμμάτων της Κρύας Βρύσης από το ΤΑΙΠΕΔ


 Το Δεκέμβριο του 2013 έγινε γνωστό ότι το Ειρηνοδικείο Λίμνης και 72 στρέμματα στην παραλία της Κρύας Βρύσης περιλαμβανονται στις λίστες του ΤΑΙΠΕΔ για αποκρατικοποίηση, Μετά από 8 μήνες  το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας αποφάσισε να ζητήσει, για την τιμή των όπλων περισσότερο, την ανατροπή αυτής της απόφασης και την αποδέσμευση των δυο περιουσιακών στοιχείων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Απο τα πρακτικά της συνεδρίασης
Ο Αντιδήμαρχος κ. Στεργίου Ιωάννης εισηγούμενος το θέμα ανέφερε τα εξής:
Α) Όπως γνωρίζετε από προγενέστερη ενημέρωση σας, μετά την κατάργηση των Ειρηνοδικείων Λίμνης και Αγίας Άννας και την μεταφορά τους στο Ειρηνοδικείο Ιστιαίας είχαμε ζητήσει ως  Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης:
α) Την επαναλειτουργία τουλάχιστον του ενός Ειρηνοδικείου στο Δήμο μας, διότι η απόφαση κατάργησής του λήφθηκε χωρίς να παρθούν υπόψη οι αντικειμενικές δυσκολίες της περιοχής, και
β) Την παραχώρηση του Ειρηνοδικείου Λίμνης σε περίπτωση μη επαναλειτουργίας του στο Δήμο μας προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών του και με δεδομένο ότι ο Δήμος μας έχει παραχωρήσει πολλά από τα κτίσματά του σε υπηρεσίες του Δημοσίου για την
στέγασή τους, με τα περισσότερα εξ αυτών όχι να μην καταβάλουν κανένα μίσθωμα για την χρήση τους αλλά να τους καλύπτει ο Δήμος και τα λειτουργικά τους έξοδα.
Δυστυχώς αντί το παραπάνω ακίνητο να παραχωρηθεί στο Δήμο εντάχθηκε σύμφωνα με το ΦΕΚ. 2883/14 Νοεμβρίου 2013 τ. Β’ από την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο και δημοπρατείται με διαγωνισμό κλειστού τύπου από 16/09/2014, ώρα 16:00:00
έως 17/09/2014, ώρα 14:00:00 με κωδικό διαγωνισμού :QTA001 μέσω του Ισότοπου Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών Ακινήτων.

Θεωρούμε την ενέργεια αυτή απαράδεκτη και ζητάμε την αποδέσμευση του Ειρηνοδικείου Λίμνης από τα προς πώληση ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ και την παραχώρησή του στο Δήμο μας.
Β) Στο ίδιο ΦΕΚ. (2883/2014 τ. Β΄) η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων έχει μεταφέρει στο ΤΑΙΠΕΔ και ένα γεωτεμάχιο εμβαδού 72.727,88 τ.μ. στη θέση ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης – Αγίας Άννας.
Όπως επίσης είναι γνωστό ο Δήμος μας έχει ξεκινήσει μια σοβαρή δουλειά (σύνταξη μελετών) σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη της Αρχαίας Κηρίνθου, ενός μεγάλου έργου που θα αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής μας. Η εν λόγω έκταση βρίσκεται πλησίον του
αρχαιολογικού χώρου και είναι απαραίτητη για την μελλοντική του λειτουργία.
Με βάση τα παραπάνω ζητάμε και η συγκεκριμένη έκταση να αποδεσμευτεί από τας προς πώληση ακίνητα και να παραμείνει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου.
Η περιουσία του δημοσίου ανήκει στους Έλληνες πολίτες η δε διάθεση και χρήση τους θα πρέπει να γίνεται προς το συμφέρον του τόπου και των πολιτών και όχι να ξεπούλιουνται προς εξυπηρέτηση ντόπιων και ξένων συμφερόντων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο με βάση την εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Στεργίου και μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Ζητά από την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων:
Α) Την αποδέσμευση του Ειρηνοδικείου Λίμνης από τα προς πώληση ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ και την παραχώρησή του στο Δήμο μας, και
Β) Την αποδέσμευση από τα προς πώληση ακίνητα του γεωτεμάχιου εμβαδού 72.727,88 τ.μ. στη θέση ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης – Αγίας Άννας. και την παραμονή του στην ιδιοκτησία του Δημοσίου.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.