powered by Surfing Waves

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Αποστόλου και Βουρδάνος για τη χαλαζόπτωση

Σε δηλώσεις προέβη ο βουλευτής Εύβοιας και Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή της Β. Εύβοιας.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου



Η δήλωση του είναι η ακόλουθη:

«Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή της Β. Εύβοιας και συγκεκριμένα την περιοχή από Στροφυλιά μέχρι Κεχριές του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας. Αποτέλεσμα της ήταν να σημειωθούν εκτεταμένες ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις, κηπευτικά και οπωροκηπευτικά.

Καλούνται οι αγρότες της περιοχής να κάνουν τις δηλώσεις στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου, ώστε να προχωρήσει με γοργό ρυθμό η διαδικασία αναγγελίας στον ΕΛΓΑ, κλιμάκιο του οποίου- έπειτα από ενημέρωση μας- είναι ήδη καθοδόν για μια πρώτη εκτίμηση».



Αποζημίωση των χαλαζόπληκτων καλλιεργειών της Εύβοιας ζητά ο Βουρδάνος



Την επίσπευση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών και την έγκαιρη αποζημίωση των πληγέντων -λόγω ανεμοθύελλας και χαλαζόπτωσης- περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Σ. Ελλάδας κ. Δημήτρης Βουρδάνος.


Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι η ανεμοθύελλα και η χαλαζόπτωση που έπληξε την Τρίτη 15 Ιουλίου τις τοπικές κοινότητες και Οικισμούς κυρίως Δάφνης, Κεχριών και δευτερευόντως Κεράμειας, Στροφυλιάς, Κηρίνθου, Φαράκλας του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και Αιδηψού του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε κηπευτικά, βαμβάκι, σιτηρά, τριφύλλια, αμπέλια, ελιές και δενδρώδεις καλλιέργειες.

Συγκεκριμμένα αναφέρει ότι σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις των γεωπόνων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Εύβοιας, η ζημιά που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες σε αρκετές περιοχές είναι σε:
α. Κηπευτικά 150 στρέμματα, β
.Βαμβάκι – Αραβόσιτος 100 στρέμματα,
γ.Οινόμπελοι 30 στρέμματα,
δ.Ελιές : 150 στρέμματα και
ε.Διάφορα δενδρώδη : 20 στρέμματα .




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.