powered by Surfing Waves

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Περιμένοντας τον Καλυβιώτη: Εγκαταλειμμένοι στο έλεος των σκουπιδιών η Λίμνη, η Αγία Άννα και το Μαντούδι


"Όπου και να ταξιδέψει η ματιά, πάνω από το Δήμο μας, αντικρύζει παντού μια απέραντη ......" με αυτή την πρόταση ξεκίνησε τον πρόλογο του πολιτιστικού προγράμματος του δήμου για το καλοκαίρι του 2014 o κ. δήμαρχος. Τι είναι αυτό που αντίκρύζει όμως πραγμάτικά η αμέριμνη ματιά ενός επισκέπτη στο δήμο μας; Σκουπίδια και εγκατάλειψη.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Eviaportal κάτοικοι της Λίμνης καταγγέλλουν την υπηρεσία καθαριότητας της παρούσας Δημοτικής Αρχής και μιλούν για αδιαφορία των τοπικών παραγόντων. Χαρακτηριστικά,  αναφέρεται ότι  οι ποσότητες των σκουπιδιών ήταν τόσο μεγάλες που κάλυπταν ακόμη και θέσεις παρκινγκ δημιουργώντας εικόνα εγκατάλειψης. Η δημοσιογράφος  δημοσιοποιεί ότι δέχεται καταγγελίες για έντονα προβλήματα στην καθαριότητα του Δήμου, για απεριποίητες κοσμικές παραλίες και για δυσλειτουργίες στον τομέα της ύδρευσης κυρίως στη Δημοτική Ενότητα Νηλέως (Αγ. Άννα).



Από τις 09-05-2014 έως 08-07-2014 ο δήμος "απασχόλησε" 30 έκτακτους και από τις 30-06-2014 έως 28-02-2014 άλλους 19 εργαζόμενους στην καθαριότητα. Από ότι φαίνεται η αθρόα προεκλογική πρόσληψη των εκτάκτων δεν βελτίωσε την κατάσταση στην καθαριότητα. Για τους 500 περίπου τόνους σκουπίδια που παράγει δήμος μας το μήνα δεν είναι αρκετοί οι 18 μόνιμοι υπάλληλοι και οι άλλοι τόσοι έκτακτοι που απασχολεί.

Γέμισε σκουπίδια η Λίμνη καταγγέλλουν οι κάτοικοι
Σκουπίδια στην  Λίμνη

Σκουπίδια στις όχθες του ποτάμου Κηρέα κάτω από την μύτη της Δημοτικής Αρχής. έξω από το Δημαρχείο Μαντουδίου


Σκουπίδια στο Μαντούδι

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.