powered by Surfing Waves

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ψήφισμα του δήμου μας για την ακύρωση του Ν. 4250/14 που αφορά την αξιολόγηση με ποσόστωση των δημοτικών υπαλλήλων

Στέφου:  Κύριοι σύμβουλοι, οι εργαζόμενοι του Δήμου μας με αίτηση τους απευθύνθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και ζητούν να εκφράσουμε την αντίθεση μας όσο αφορά την εφαρμογή του Ν. 4250/2014 που αφορά την
Συγκριτική Αξιολόγηση που μοναδικό σκοπό έχει την δημιουργία δεξαμενής διαθεσίμων και προς απόλυση εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του :
α) Την πρόταση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας:
« Με το νόμο 4250/26-3-14 "Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις", η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προχωρά εκτός των άλλων σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο, που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών, που τις υποβαθμίζουν.
Με την αξιολόγηση επιχειρούν να χειραγωγήσουν και να τρομοκρατήσουν με αυταρχικότερα εργαλεία τους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους, να αναδείξουν τα νέα επίλεκτα κρατικά στελέχη της διοίκησης.
Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας.
Θα καταργούν Τμήματα και Δ/νσεις, θα υποβαθμίζουν άλλα, θα αξιολογούν τις Δημόσιες Δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους, το κυνήγι του κέρδους.
Ενόψει της συζήτησης και λήψης απόφασης για το Ν. 4250/2014, σχετικά με την αξιολόγηση, προτείνουμε τα εξής:
· Να καταργηθεί ο Ν. 4250/14
· Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο Ν. 4250/14
· Να δοθεί εντολή στο Δήμαρχο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, να μην εφαρμόσουν το σχετικό νόμο.
Τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων, που είναι:
Τζαχρήστος Χρήστος: Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει η αξιολόγηση έστω και «στραβή»την πρώτη φορά. Έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν υπάλληλοι που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Στεργίου Ιωάννης: Είμαι αντίθετος στην αξιολόγηση όπως επιχειρείται με τον Ν. 4250/2014 βάζοντας ποσοστά. Θα αναγκάσει τις προϊστάμενες αρχές να αξιολογήσουναξιολογήσουν το προσωπικό όχι με βάση τις ικανότητες τους αλλά την δημιουργία δεξαμενής προς διαθεσιμότητα.
Είμαι υπέρ της αξιολόγησης μέσα από ένα διαφορετικό σύστημα ,πιο αξιοκρατικό.
Να είμαστε συμπαραστάτες των εργαζομένων του Δήμου και από να ζητήσουμε από την ΚΕΔΕ να μείνει συμπαραστάτης της προσπάθειας.
Κουτσουράς Σταύρος : Προτείνω να ανασταλεί ο τρόπος αξιολόγησης με τη ποσόστωση μέχρι την λήψη απόφασης από το συμβούλιο Επικρατείας σχετικά με την αντισυνταγματικότητα του νόμου.
Καντζούρας Ιωάννης: Ζητώ την απόσυρση και την κατάργηση του νόμου.
ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Εκδίδει ψήφισμα κι εκφράζει :
1. Την πλήρη αντίθεσή του στη Νέα μέθοδο αξιολόγησης που προβλέπει ο Ν. 4250/2014 , επειδή με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται ουσιαστική μείωση του προσωπικού και εκχώρηση δομών και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ιδιωτικά συμφέροντα . Η εισαγωγή της αυθαίρετης ποσόστωσης και περαιτέρω επιμερισμού ανά οργανική ομάδα , στρεβλώνει κάθε έννοια αντικειμενικής και δίκαιης χρήσης της αξιολόγησης που σκοπό θα πρέπει να έχει την αξιοποίηση των εργαζομένων και βελτίωση της απόδοσής τους , με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες . Συντασσόμαστε με τους συνδικαλιστικούς φορείς και τα λοιπά Δημοτικά Συμβούλια , ώστε να μην εφαρμοστεί η μέθοδος αξιολόγησης και να μην εφαρμοστεί η διάταξη επιμερισμού των ποσοστών .
2. Την μη έκδοση απόφασης επιμερισμού ποσοστών περί συγκριτικής αξιολόγησης των υπαλλήλων , επειδή ή έναρξη αυτών των διαδικασιών είναι αυθαίρετη και ίσως αντισυνταγματική , σύμφωνα και με την
γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής
3. Ζητείται αλλαγή στο πλαίσιο της αξιολόγησης , το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραπέμπει σε διαθεσιμότητες και απολύσεις των εργαζομένων στους Δήμους .
4. Να καταργηθεί ο Ν. 4250/14 5. Να δοθεί εντολή στο Δήμαρχο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, να μην εφαρμόσουν το σχετικό νόμο.
Την πρόταση του Προεδρείου ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: ΣτεργίουΙωάννη-Καντζούρας Ιωάννης-Στάμου Ιωάννη- Κανελλόπουλος Ιωάννης- Ανδρέου Γεώργιος-Τσούμαρης Αθανάσιος-Γιαννιός Κων/νο- Παναγιώτου Κων/νος-Παπαντωνίου Κων/νος-Στέφου Κυριακή-Μπραντζίκου
Χριστοδούλου Άννα
Με την πρόταση του κ. Κουτσουρά Σταύρου συμφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τζαχρήστος Χρήστος.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.