powered by Surfing Waves

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Κανένας ενδιαφερόμενος για το μεταλλείο του δήμου στην Ψηλή Ράχη



Αγονες ήταν οι δημοπρασίες της 30/5/2014 και της 16/6/2014 για την εκμίσθωση δημοτικού μεταλλείου με στοιχεία ΑΕ1. Η Οικονομική Επιτροπή παραπέμπει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα περαιτέρω.
Το μεταλλείο έχει έκταση 5040,0492 στρεμματα και ήταν μισθωμένο μέχρι τον 1989 στην εταιρεία «ΑΕ Μεταλλευτικών, Βιομηχανικών και Ναυτιλιακών» (Σκαλιστήρη).Το 1995 έγινε η τελευταία δημοπρασία αλλά η μοναδική προσφορά της εταιρείας «INDOMIN ΑΒΕΤΕ» κρίθηκε ασύμφορη για το Δήμο. 
Σύμφωνα με την τεχνικοοικονομική μελέτη σκοπιμότητας για την αξιοποίηση της παραχώρησης ΑΕ των Γεωργιου Τσούπα (γεωλόγος), Χρήστο Εμμανουήλ (σύμβουλος επιχειρήσεων) και Ζήση Γεωργιάννη (μεταλλειολόγος μηχανικός):
 • Η ύπαρξη προς το παρόν ενός τμήματος κοιτάσματος στην περιοχή της Ψηλής Ράχης οικονομικά εκμεταλλεύσιμου αποθέματος 416.000 τόνων μικτού μεταλλεύματος με παραγωγή περίπου 220.000 τόνων μαγνησίτη.
• Η ανάγκη συνεκμετάλλευσης του τμήματος του κοιτάσματος αυτού με το υπόλοιπο που ευρίσκεται σε γειτονική παραχώρηση.
• Η ύπαρξη ενός ακόμα κοιτάσματος στην περιοχή Αδραλή μη οικονομικά εκμεταλλεύσιμου με τα σημερινά δεδομένα αλλά που χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.
• Η ύπαρξη περιοχών αποδεδειγμένα μεταλλοφόρων από παλαιές μικρές υπόγειες εκμεταλλεύσεις που απαιτούν όμως γεωτρητική έρευνα για την εκτίμηση του εναπομείναντος μεταλλευτικού αποθέματος.


Το δημοτικό μετταλείο της Ψηλή Ράχης συμπεριλαμβάνεται στους δημοσιευμένους χάρτες μεταλλευτικών παραχωρήσεων στην ιστοσελίδα της ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι Αε.

Διαβάστε επίσης


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.