powered by Surfing Waves

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μείωση ενοικίου δημοτικού καταστήματος με διαδικασίες κατεπείγοντος.

 Από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 11/6/14

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Κύριοι σύμβουλοι, ο κ.************* με αιτήσεις του απευθύνεται στο δημοτικό συμβούλιο αναφορικά με την μίσθωση του δημοτικού καταστήματος στην Κρύα Βρύση τοπικής κοινότητας Κηρίνθου και συγκεκριμένα:
α) Με την αρίθμ. πρωτ. 4365/8-4-2015 αίτηση του αναφέρει: «Έχουμε πάρει το μαγαζί στην Κρύα Βρύση με δημοπρασία. Η δημοπρασία ανέβηκε στα -601,00- ευρώ το μήνα .Όμως το μαγαζί λειτουργεί λιγότερο από τρεις μήνες, μόνο το καλοκαίρι ,είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουμε. Ήδη στο κατάστημα έχουμε τοποθετήσει ντουλάπια ,αποροφητήρες, νεροχύτες πλακάκια, σοφαντίσματα, αλλαγή ηλεκτρολογικού υλικού ,πίνακα, κατασκευή αποχετευτικού συστήματος, το οποίο έχει ξεπεράσει τα 9.000 ευρώ και ζητάμε να πληρώνουμε το αντίστοιχο ενοίκιο τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες διότι τους υπόλοιπους μήνες δεν λειτουργεί και να συμψηφιστούν τα έξοδα μας με τα ανάλογα ενοίκια».
β) Με την αρίθ. πρωτ. 4367/8-4-2014 αίτηση του αναφέρει: « Έχω πάρει με δημοπρασία το κατάστημα του Δήμου που βρίσκεται στην Κρύα Βρύση από τις 12 Απριλίου 2013 –προεγκρίσεις και διαμόρφωση του χώρου εσωτερικά κι εξωτερικά. Καταφέραμε να ανοίξουμε αρχές Αυγούστου και λειτουργήσαμε περίπου ένα μήνα. Ζητάμε την μείωση του ενοικίου κατά 30% που λέει ο
νόμος γιατί δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε μέσα στην κρίση ,διότι ο τζίρος είναι πολύ μικρός».
Παρακαλώ όπως συζητήσουμε το θέμα κι εκφράσετε τις απόψεις σας. Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του:
α) την άποψη του κ. Δημάρχου : « Όσο αφορά το θέμα των ζημιών ,η μόνη λύση είναι να ασκήσει ο ίδιος αγωγή ότι παρέλαβε το μαγαζί κατεστραμμένο από τον προηγούμενο ενοικιαστή. Πρόταση μου είναι η μείωση του ενοικίου κατά 20% από 1/6/2014 έως 31/12/2014»
β) τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων, που είναι:
Μουστάκας Νικόλαος: Εφ΄ όσον παρέλαβε τέσσερα ντουβάρια, γιατί δεν απευθύνθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Γιατί ο κ. Αντιδήμαρχος δεν έφερε το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Στέφου Κυριακή : Όσο αφορά το θέμα του συμψηφισμού δεν νομιμοποιούμαστε να συνηγορήσουμε.
Παναγιώτου Κων/νος: Δεν συμφωνώ για την συζήτηση του θέματος γιατί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 65 παρ.5 του Ν. 3852/10 δεν θεωρώ το θέμα επείγον ή απρόβλεπτης ανάγκης για συζήτηση
ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Εγκρίνει α) την μείωση του ενοικίου κατά 20% για το χρονικό διάστημα από 1/6/2014 έως 31/12/2014
β) Απορρίπτει την υποβληθείσα αίτηση ως προς τον συμψηφισμό των ενοικίων Η απόφαση ψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ Στεργίου
Ιωάννη-Καντζούρα Ιωάννη-Παπαντωνίου Κων/νο-Στέφου Κυριακή-Στάμου
Ιωάννη-Ανδρέου Γεώργιο- Μπρατζίκου – Χριστοδούλου Άννα –Τσούμαρη
Αθανάσιο-Ριτσώνη Άγγελο –Κανελλόπουλο Ιωάννη

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.