powered by Surfing Waves

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Έρχονται προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στους παιδικούς σταθμούς – Αλλιώς μπαίνει «λουκέτο»





Μόνο με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς θα μπορέσουν αυτοί να λειτουργήσουν κανονικά. Αυτό υποστήριξε κατά τη διάρκεια σημερινής άτυπης συνάντησης με τους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Αιτιολόγησε ,δε, την πρότασή του, λέγοντας ότι περίπου το 70% της χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), η οποία θα συρρικνωθεί δραματικά από το 2015, αφορά μισθολογικό κόστος.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι υπάρχει ο εξής προγραμματισμός προσλήψεων: 1.152 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου από τους ΚΑΠ, 4.000- 4.500 εργαζόμενοι από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και 799 μόνιμες θέσεις αορίστου χρόνου για το υπουργείο Εσωτερικών, το 2014. Αντίστοιχο αριθμό μόνιμων θέσεων- περίπου 700- θα έχει το υπουργείο Εσωτερικών και τα επόμενα χρόνια.

Ήδη έχουν εγκριθεί ή κατανεμηθεί 245 θέσεις και ο υφυπουργός Εσωτερικών προτείνει για τις υπόλοιπες θέσεις να δοθεί προτεραιότητα στο επιστημονικό προσωπικό των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Παράλληλα, ο κ. Ντόλιος επανάλαβε ότι έχουν εξασφαλιστεί 122- 130 εκατ. ευρώ για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και αναζητούνται τα υπόλοιπα προκειμένου να συμπληρωθεί το ποσό των 180 εκατ. ευρώ που είναι απαραίτητα για τα 72.000 περίπου παιδιά που εξυπηρετήθηκαν τη σχολική χρονιά 2013- 2014.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες προτεραιότητες του ΥΠΕΣ, είπε ότι αφορούν:

-Τη θέρμανση των σχολείων: Στόχος είναι η έγκαιρη εξασφάλιση των 21 εκατ. ευρώ από τουςΚΑΠ, προκειμένου να κατανεμηθούν και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια καυσίμων και

-Η μεταφορά των μαθητών: Πρόκειται άμεσα να κοινοποιηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εξυπηρετούνται οι Περιφερειακές Ενότητες που έχουν ξεκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία, αλλά δεν έχουν ακόμη αναδείξει αναδόχους. Όπως είπε ο κ. Ντόλιος, από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας περίπου δέκα δεν έχουν ξεκινήσει διαγωνισμούς. Επιπλέον, ο υφυπουργός αποσαφήνισε ότι όσοι δεν ξεκινήσουν- στα χρονικά όρια που θέτει η ρύθμιση- τη διαπραγμάτευση για την ανάθεση της μεταφοράς μαθητών μέχρι την ανάδειξη αναδόχου, δεν θα πάρουν τελικά, χρήματα. Από τους υπολοίπους, όσοι δεν έχουν αναδείξει ακόμη αναδόχους- κάτι που αφορά τη συντριπτική πλειονότητα των Περιφερειακών Ενοτήτων- θα εξυπηρετηθούν μέχρι την ανάδειξη αναδόχου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.