powered by Surfing Waves

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Καλυβιώτης: "φταίμε όλοι μας γιατί δώσαμε χώρο και αναπτύχθηκαν κάποιοι άνθρωποι που δεν είχαν το ανάλογο επίπεδο και ενδιαφέρον για τον τόπο"



Σε συνέντευξη του ο κ. Καλυβιώτης σε τοπική εφημερίδα ανέφερε μεταξύ των άλλων τα παρακάτω:
Αποσπάσματα:

Προτεραιότητες
"Ο Δήμος μας δυστυχώς ξεχωρίζει τους μεν και τους δε. Τους έχει διαμελίσει αυτό. Για εμένα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και έτσι θα ξεκινήσουμε".
Ιεράρχησε τις προτεραιοτητες του ως εξής:

  1. η κοινωνική συνοχή στο Δήμο μας
  2. η οργάνωση του δήμου
  3. καθημερινότητα,

Ληξιπρόθεσμες οφειλέςτου Δήμου,

"... κανείς δεν γνωρίζει αυτή την στιγμή το ύψος και ποιες είναι αυτές οι οφειλές. Θα ζητήσουμε τον πιο επίσημο τρόπο, από ορκωτούς εκτιμητές και λογιστές, να αποδώσουν την πραγματική εικόνα του Δήμου."

"Μιλάνε για διαφάνεια στο διαύγεια, το πρώτο που έπρεπε να είναι διαφανές είναι αυτό και να ξέρει ο κάθε πιστωτής στο Δήμο πότε και αν θα πληρωθεί και όχι να πληρώνονται οι ημέτεροι σε βάρος άλλων. Αυτή η διάκριση είναι εγκληματική για την κοινωνική συνοχή στον τόπο μας. Είναι άκρως αναγκαίο να εκλείψει αυτή η διαμάχη, δεν μπορεί να υπάρχουν σε ένα Δήμο οι ημέτεροι και οι μη."


Για την ΒΙΠΕ ή Επιχειρηματικό Πάρκο Τύπου Α


"Χωρίς επιχειρηματικό πάρκο ο τόπος έχει επιβιώσει, χωρίς τον πρωτογενή τομέα όμως ο τόπος μας δεν επιβιώνει."Να σκεφτούν το περιβάλλον, την αειφόρο ανάπτυξη και με σεβασμό να σταθούν απέναντι στην λαϊκή έκφραση. Ας περιορίσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα


"Το θέμα αυτό έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα και σύγχυση σε όλη μας την περιοχή, χωρίς να υπάρχει λόγος. Είναι τέχνασμα. «Εντέχνως το φτιάξανε αυτό για να μπορούν να διχάσουν τον κόσμο και να λυμαίνονται κάποιοι την εξουσία δημιουργώντας συνθήκες προς όφελος τους. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται"

Αυτή η Κ.Υ.Α. για την ΒΙΠΕ εμπεριέχει πολλές παρανομίες. " .. Οι λεγόμενες εξαιρέσεις που υπάρχουν μέσα σε αυτή την Κ.Υ.Α., νομικά δεν στέκουν γιατί όταν η επιχείρηση προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας η νομολογία είναι ξεκάθαρη ή θα είσαι τύπου Α επιχειρηματικό πάρκο, ή αν θες εξαιρέσεις πήγαινε στο τύπου Β. Θα πρέπει να πάψουν να σκέφτονται πονηρά υποτιμώντας την νοημοσύνη του λαού".

Για την ιστορία η απόφαση της Περιφερείας που ελήφθη, είχε χρησιμοποιήσει μία απόφαση του Δ.Σ. η οποία δεν είχε ληφθεί ποτέ. " Ξέρω την ιστορία, είναι όλα πλασματικά. Δεν εκφράζουν τους συνδημότες μας και όλοι όσοι είναι γύρω από αυτή την άποψη και στο Δήμο και στη Περιφέρεια. Γνωρίζουμε το ονοματεπώνυμο τους....."

Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 1.160 MW.



Αποτελεί το «δόλωμα» για να αποσπάσουν το επιχειρηματικό πάρκο τύπου Α. Εάν θέλουν να κάνουν ηλεκτροπαραγωγή μπορούν σε τύπου Β, μέχρι 400 MW

Ο σταθμός λοιπόν αυτός 2Χ580 δεν είναι βιώσιμη επένδυση γιατί πρώτα από όλα δεν είναι ευέλικτες οι μονάδες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα και το ξέρουν καλά



Εξόρυξη
  Η εξορυκτική διαδικασία του λευκολίθου και η μεταποίηση του σε καυστική μαγνησία και δίπυρο μαγνησία. Είναι οι παλιές δουλειές που γινόντουσαν και πριν το πόλεμο χωρίς να απαιτείται καμία ιδιαίτερη αδειοδότηση και κανένα επιχειρηματικό πάρκο, οποιουδήποτε τύπου.






Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.