powered by Surfing Waves

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Απορρίψαμε την προσφυγή σας γιατί χάσαμε τις προθεσμίες να αποφανθούμε

 Από kireas.org

Αποκεντρωμένη: Απορρίψαμε την προσφυγή σας γιατί  χάσαμε τις προθεσμίες να αποφανθούμε


Πριν δυο μήνες κατατέθηκε προσφυγή  από μέλη  του Δ.Σ.  του συλλόγου στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση  εναντίον απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας   με την οποία διαγράφηκαν  ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτικής εταιρείας προς το δήμο  πάνω από 333.000 Ευρώ. Η απάντηση είναι απορρίψαμε την προσφυγή γιατί δεν προλάβαμε να την εξετάσουμε εντος των  προθεσμιών που ορίζει ο νόμος. Συγκεκριμένα η απάντηση ανέφερε τα εξής:
“Σχετικά με την αναφερόμενη στο θέμα ασκηθείσα από 24-3-2014 προσφυγή, σας γνωρίζουμε ότι δεν κατέστη δυνατό να αποφανθούμε επ' αυτής μέσα στην οριζόμενη ……προθεσμία των δύο (2) μηνών από την υποβολή της …….. και ως εκ τούτου στερηθήκαμε πλέον της κατά νόμο αρμοδιότητας για  την εξέταση της εν λόγω προσφυγής. Για αυτό το λόγο η προσφυγή σας θεωρείται απορριφθείσα.»

Η απόφαση έχει Αρ.Πρωτ.: 2005/69121- 5/6/14  και με εντολή της  Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Θ.Σ.Ε  υπογράφεται από τη  Προϊσταμένη  του Τμήματος Διοικητικού Οικ/κου Ν. Ευβοίας , Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας –Δ/νση  Διοίκησης. 

Δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης   η έκδοση τέτοιων αποφάσεων.  Σιωπηρή άρνηση της Διοίκησης να προβεί στην άσκηση δέσμιας αρμοδιότητας όπως σε αυτή την περίπτωση  συνιστά  παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας.  Σε μια αναζήτηση στο Διαύγεια, διαπιστώσαμε ότι η Αποκεντρωμένη  Διοίκηση καταφεύγει συχνά σε τέτοιου είδους  «σιωπηρές» απορρίψεις προσφυγών  λόγω παρέλευσης προθεσμιών απόφανσης. 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Διαβάστε επίσης





0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.