powered by Surfing Waves

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ονειρογέννητους στόχους στέλνει ο δήμος μας στο Οικονομικό Παρατηρητήριο. Εντατικοποιείται η είσπραξη τελών



Στις 18 Ιουλίου 2013, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας για την παρακολούθηση του «Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης» (ΟΠΔ) και την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης και του παρατηρητηρίου προετοίμασε τους ετήσιους στόχους εσόδων και δαπανών που θέτει ο δήμος. Οι στόχοι που ετοίμασε η Οικ. Επιτροπή δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα της Ελληνικής αφού αντί για περικοπές των εξόδων προβλέπουν εξωπραγματικές αυξήσεις σχεδόν σε όλες τις δαπάνες και ανεπίτευκτες αυξήσεις στις κρατικές επιχορηγήσεις της τάξεως του 82%. Ο δήμος υπολογίζει ότι θα λάβει 5,4 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις για επενδύσεις (πιθανόν από το ΕΣΠΑ) και μέσα στους επόμενους έξη μήνες του 2013 θα υλοποιήσει έργα αξίας 5,8 εκατ. Ευρώ. Ενδεικτικά πέρυσι έλαβε επιχορήγηση (ΣΑΤΑ) για επενδύσεις 752 χιλιάδες Ευρώ από τα οποία χρησιμοποίησε μόνο 69 χιλιάδες Ευρώ  ή το 9%.

372 χιλιάδες ευρώ προβλέψεις μη είσπραξης βεβαιωμένων εσόδων.

Παρά την εντατικοποίηση της είσπραξης εσόδων που έχει επιβληθεί ,ο δήμος προβλέπει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να εισπράξει 372 χιλιάδες ευρώ βεβαιωμένα έσοδα.


Πρόγραμμα εξυγίανσης

Εφόσον η εκτέλεση του προϋπολογισμού του δήμου  παρουσιάζει για δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητική απόκλιση άνω του 10% και διαπιστωθεί από το παρατηρητήριο ότι δεν έχει προβεί στα προσήκοντα μέτρα και τις παρεμβάσεις προς διόρθωση της απόκλισης σε ποσοστό κατώτερο του 10% ο δήμος υπάγεται υποχρεωτικά σε πρόγραμμα εξυγίανσης. Η τελευταια έκθεση του προϋπολογισμού του  Β'τριμήνου 2013 δείχνει ξέφρενες αποκλίσεις πάνω του 10%.

Στόχοι δαπανών του δήμου για το 2013 σε σχέση με το 2012



Στόχοι εσόδων του δήμου για το 2013 σε σχέση με το 2012


 Μείωση των εσόδων για την ρεαλιστική προσέγγιση του Προϋπολογισμού

Κατά την εισήγηση του ο πρόεδρος της  Οικ. Επιτροπής  κ. Στεργίου ανέφερε:
Όπως έχουμε επισημάνει και στην έκθεση αποτελεσμάτων των α και β τριμήνου , ο Δήμος Μαντουδίου –Λίμνης – Αγίας Άννας θα πρέπει να προβεί σε μείωση των εσόδων για την ρεαλιστική προσέγγιση του Προϋπολογισμού του Οικονομικού έτους 2013.
Διαφορετικά θα πρέπει να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την περαιτέρω βεβαίωση και είσπραξη των εσόδων που τον αφορούν, αλλά και για την άμεση είσπραξη των ήδη βεβαιωμένων με κάθε νόμιμο τρόπο όπως ο ΚΕΔΕ ορίζει.

Είσπραξη των εσόδων

 " Ήδη γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την είσπραξη των εσόδων του Δήμου μας .
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγιναν βασικές ενέργειες για την οργάνωση των εσόδων. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι :
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισηγήσεις μας, έχει προβεί σε ψήφιση κανονισμών λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και των Δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου μας.
Επιπλέον έχουν καταρτιστεί κανονισμοί λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η και του Δημοτικού Σταδίου &
Γηπέδων του Δήμου μας , τους οποίους έχω εισηγηθεί και έχω καταθέσει προς ψήφιση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στην Οικονομική Επιτροπή από 16 Μαΐου 2013.
Ακόμη έχει καταρτιστεί το σχέδιο του κανονισμού λειτουργίας των πεζοδρομίων ,πλατειών & λοιπών
κοινοχρήστων χώρων και αναμένω τις εισηγήσεις των Τοπικών Συμβουλίων για να τον θέσω προς
έγκριση .
Για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο και την επιβολή των Δημοτικών Τελών προχωρήσαμε, μετά από
εισήγηση μου, στην σύσταση Επιτροπών – Ομάδων Εργασίας για έλεγχο χρήσης πεζοδρομίων , πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων καθώς και για τον έλεγχο χρήσης αιγιαλού και παραλιών.
Ήδη έχουν αρχίσει να αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους οφειλέτες που έκαναν χρήση πεζοδρομίων,
πλατειών & λοιπών κοινοχρήστων χώρων και δεν απέδωσαν ως όφειλαν τα αντίστοιχα τέλη στον Δήμο για τα έτη 2011 και 2012.
Όσον αφορά τους οφειλέτες του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης ,
εστιατορίων και συναφών καταστημάτων καθώς και των οφειλετών του τέλους παρεπιδημούντων έχει ήδη γίνει έλεγχος για το ποιοι επαγγελματίες δεν τα έχουν αποδώσει όλα τα προηγούμενα έτη . Για την είσπραξη τους λοιπόν έχουμε ήδη ζητήσει στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) και προχωράμε σταδιακά στην βεβαίωση καταλόγων από τα παλαιότερα στα πιο πρόσφατα έτη ανάλογα με τον ρυθμό που θα έρχονται τα στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων).
Όσον αφορά τα μισθώματα βρισκόμαστε στην διαδικασία βεβαίωσης όσων δεν έχουν καταβληθεί .
Τέλος θα προχωρήσουμε στην είσπραξη των ήδη βεβαιωμένων εσόδων με κάθε νόμιμο τρόπο όπως ο ΚΕΔΕ ορίζει
."

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.