powered by Surfing Waves

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

2 εξώδικοι συμβιβασμοί και 3 νέες αγωγές κατά του δήμου

 Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την παραίτηση του δήμου  από την αριθμ. 302/2010 κατάθεσης έφεσης και την κατάργηση της δίκης, τον εξώδικο συμβιβασμό μεταξύ του Δήμου και της «*************Ο.Ε.» και της «******* Ε.Π.Ε.» και τον περιορισμό του κεφαλαίου της οφειλής με περιορισμό των τόκων και των δικαστικών εξόδων.

Η οικονομική επιτροπή  όρισε δικηγόρους για τρεις αγωγές που έλαβε , δυο στο Ειρηνοδικείο Ιστιαίας και μία στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Χαλκίδας.


Από τα πρακτικά:

Υπόθεση 302/2010
"Με την με αρ. 173/2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας υποχρεώθηκε να καταβάλλει στην «******************** Ο.Ε» το ποσό των € 59.182,38 € , προερχόμενο από οφειλόμενα προς ίδιο παραστατικά δαπανών νομιμοτόκως . Επεβλήθη δε σε βάρος του Δήμου η καταβολή της δικαστικής δαπάνης ποσού 600,00 €.
Ο πρώην Δήμος Ελυμνίων από την πλευρά του άσκησε έφεση την 8/10/2010 ενώπιον του Εφετείου Αθηνών και ήδη Εφετείου Εύβοιας με αριθμό κατάθεσης 302/2010 για την οποία αναμένεται η εκδίκαση της.Από τα στοιχεία που προκύπτουν από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου ο Δήμος
κατέβαλλε μέχρι σήμερα δυνάμει της 173/2010 απόφασης το ποσό των 31.895,09€ προκύπτει ότι το οφειλόμενο ποσό πλέον ανέρχεται σε 27.287,29€ χωρίς τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα.
Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου κ. ************* ,
«Επειδή ο πρώην Δήμος Ελυμνίων αναγνώρισε εγγράφως ότι οφείλει στην ενάγουσα εταιρεία έως το τέλος του 2006 το ποσό των 59.182,38 € αφού εκτελέστηκαν τα έργα και παραλήφθηκαν νόμιμα τα υλικά, βάσει της οποία αναγνώρισης εκδόθηκε η 172/2010 απόφαση, κρίνω ότι δεν συντρέχει λόγος
εκδίκασης της έφεσης αφού δεν πιθανολογείται με κανένα τρόπο η ευδοκίμηση αυτής. Αντιθέτως θα επιβαρύνει τον Δήμο με επί πλέον δικαστικά έξοδα και τόκους υπερημερίας. Κατά συνέπεια προτείνω να παραιτηθεί ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας από το δικαίωμα και το δικόγραφο της από 8/10/2010 και με αριθμό κατάθεσης 302/2010 εφέσεως του πρώην Δήμου Ελυμνίων, Ενώπιον του Εφετείου Αθηνών και ήδη εφετείου Εύβοιας κατά της υπ΄αριθμ. 173/2010 οριστική απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας και να πληρωθεί η ενάγουσα εταιρεία με διακανονισμό και ύστερα από τον περιορισμό των τόκων και των δικαστικών εξόδων ».

Υπόθεση 2
¨"Με την με αρ. 217/2006 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας υποχρεώθηκε να καταβάλλει στην ******** ΕΠΕ. το ποσό των € 21.420,00 € , προερχόμενο από οφειλόμενα προς ίδιο παραστατικά δαπανών νομιμοτόκως . Επεβλήθη δε σε βάρος του Δήμου η καταβολή της δικαστικής δαπάνης ποσού 810,00 €, το ανωτέρω ποσό νομιμοτόκως ανέρχεται πλέον στα 31.870,11 €. Ο Δήμος από την πλευρά του άσκησε όλα τα ένδικα μέσα ( ανακοπή καθώς και αίτηση αναστολής πλειστηριασμού ύστερα από επίσπευση της εν λόγω εταιρίας κατά ακινήτου του Δήμου) πλην όμως αυτά δεν ευδοκίμησαν.Στις 10/5/2013 η ****** Ε.Π.Ε με πρόταση προς εξώδικη επίλυση της διαφοράς μετά από παρέμβαση του Δήμου δέχεται την μείωση του ποσού στα 27.000,00€ . Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου κ. ***** , «επειδή, τώρα, επίκειται αναγκαστική εκτέλεση της διαταγής αυτής κατά του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας , η οποία θα επιβαρύνει τον Δήμο με πρόσθετα έξοδα εκτελέσεως και η τυχόν άσκηση ενδίκων μέσων (ανακοπής δεν θα έχει εύλογα αποτελέσματα, ΠΡΟΤΕΙΝΩ την εξώδικη επίλυση της διαφοράς αυτής με την προϋπόθεση σημαντικού περιορισμού του κεφαλαίου της οφειλής (αφού δεν εκτελέστηκαν ακριβώς οι αναφερόμενες εργασίες) και περιορισμό των τόκων και των δικαστικών εξόδων. Τέλος η καταβολή του ποσού που θα προκύψει να καταβληθεί σε δόσεις και σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας . »."







0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.