powered by Surfing Waves

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

9 μήνες πριν το τέλος της θητείας Ψαρρού: Που αστόχησε ο δήμος μας;

22 Δεκ. 2010: Ορκομωσία της νέας δημοτικής αρχής. Ο κ. Ψαρρός τότε διατυμπάνιζε  "από εμάς θα εξαρτηθεί αν θα ανταποκριθούμε  στις δυσκολίες του νέου εγχειρήματος του Καλλίκράτη ".  Ανταποκρίθηκε ή θα περάσει στο χρονοντούλαπο;

Κατά την γνώμη σου σε ποιά από τα παρακάτω πέτυχε η δημαρχία Ψαρρού μέχρι τώρα


Στις 18 Ιουλίου 2013, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας για την παρακολούθηση του «Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης» (ΟΠΔ) και την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης και του παρατηρητηρίου κατέθεσε   σύνοψη του πενταετούς επιχειρησιακού πρόγραμμα προγράμματος του. Το πρόγραμμα καταρτίστηκε πριν δυο  χρόνια και καταγράφει τους στρατηγικούς του στόχους όπως αναφέρονται παρακάτω.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ


ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ένας Δήμος σύγχρονος, λειτουργικός, πιο ελκυστικός στους επισκέπτες, με έργα που θα στηρίξουν τη φιλοξενία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς των υπηρεσιών και θα διευκολύνουν τη μετακίνηση ηλικιωμένων και παιδιών δημιουργώντας συνθήκες πιο ανοικτές προς τους δημότες.
Αναλυτικότερα και ειδικότερα το Αναπτυξιακό Όραμα του Δήμου για την περίοδο 2011 – 2015, εκφράζεται σε ένα πλαίσιο βασικού Στρατηγικού Σχεδιασμού και αναπτύσσεται κατωτέρω με βάση τους εξής κύριους άξονες προτεραιότητας

ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΑΞΟΝΑΣ 1: Περιβάλλον και Ποιότητα ζωής, Πολεοδομικός Σχεδιασμός Οικιστικής Ανάπτυξης,
Περιβαλλοντικές υποδομές όπως: Ύδρευση, Διαχείριση Απορριμμάτων - Ανακύκλωση υλικών, Προστασία Περιβάλλοντος, Υποδομές και Έργα όπως: χάραξη δρόμων, αναπλάσεις, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις.

ΑΞΟΝΑΣ 2: Κοινωνική Πολιτική – Υγεία – Πολιτισμός – Παιδεία και Αθλητισμός, κυρίως με δράσεις για την υποστήριξη της οικογένειας, της τρίτης ηλικίας και της νεολαίας. Ενίσχυση των υποδομών Υγείας. Εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων σχολικής στέγης και στην ενίσχυση εκπαιδευτικών υποδομών. Ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Συντήρηση και προστασία του αρχαιολογικού πλούτου με συνετή διαχείριση για ανάδειξη της πόλης σε πολιτιστικό/τουριστικό εθνικό και διεθνή πόλο.
Αξιοποίηση της Ανάπτυξη μαζικού αθλητισμού, την ανέλιξη των ομαδικών αθλημάτων και τη δημιουργία συνθηκών άθλησης για το κοινό. Διοργάνωση αθλητικών γεγονότων και υποστήριξη του αθλητικού τουρισμού.

ΑΞΟΝΑΣ 3: Τοπική οικονομία και απασχόληση,

ΑΞΟΝΑΣ 4: Βελτίωση Διοικητικής Ικανότητας και της Οικονομικής Κατάστασης του Δήμου με εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής - Αναδιάρθρωση των Δημοτικών Επιχειρήσεων- οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου, με έμφαση στις σύγχρονες μεθόδους εξυπηρέτησης και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Άξονας 1 : ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Μέτρο 1.1. :Εργα υποδομής
Κωδ. Στόχος
1.1.1 Ενίσχυση και βελτίωση των βασικών υποδομών του Δήμου
1.1.2 Ενίσχυση και αναβάθμιση λιμενικών υποδομών
1.1.3
1.1.4
Μέτρο 1.2.:Περιβαλλοντική Προστασία και τοπική ανάπτυξη
Κωδ. Στόχος
1.2.1 Βελτίωση υποδομών Ύδρευσης - Άρδευσης - Αποχέτευσης
1.2.2 Προώθηση προγραμμάτων Ανακύκλωσης
1.2.3 Βελτίωση συνθηκών καθαριότητας
1.2.4 Αντιπλημμυρική προστασία

Άξονας 2 : ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μέτρο 2.1.:Κοινωνική Πολιτική
Κωδ. Στόχος
2.1.1. Ενίσχυση Κοινωνικών Υποδομών
2.1.2 Αναβαθμιση κοινωνικών δομών
2.1.3
2.1.4
Μέτρο 2.2:Υγεία
Κωδ. Στόχος
2.2.1 Ενίσχυση δομών υγείας
2.2.2 Ενίσχυση υπηρεσιών υγείας
2.2.3

Άξονας 3 : ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Μέτρο 3.1: Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας τοπικής οικονομίας
Κωδ. Στόχος
3.1.1 Στήριξη της τοπικής οικονομίας
3.1.2 Ενίσχυση της απασχόλησης
3.1.3

Άξονας 4 : ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Μέτρο 4.1. : Βελτίωση Λειτουργίας Δήμου
Κωδ. Στόχος
4.1.1 Εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου
4.1.2 Βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης και κατάστασης του Δήμου









0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.