powered by Surfing Waves

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΥΠΕΣ προς δήμους: Αν τα έσοδα δεν είναι αρκετά, αυξήστε τα τέλη







Αύξηση των ανταποδοτικών τελών στους δήμους προβλέπεται στην ΚΥΑ που εξέδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων το 2014.

Οπως αναφερεται στην ΚΥΑ σε περίπτωση που τα εισπραττόμενα έσοδα των δήμων εφέτος δεν καλύψουν τη δαπάνη της ανταποδοτικής υπηρεσίας τότε το ποσό που δεν καλύπτεται θα πρέπει να συνυπολογιστεί στην απόφαση καθορισμού του ύψους των τελών για το 2014, οδηγώντας στην αύξησή τους.

Υπενθμιζεται ότι στις ΚΥΑ δίνονται οδηγίες για εφαρμογή περιοριστικής πολιτικής δαπανών το 2014. Μεταξύ άλλων, αναφέρονται συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών όπως δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, υπηρεσιακών μετακινήσεων, προμηθειών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κ.ο.κ.

ΟΤΑ: «Σφιχτούς» προϋπολογισμούς ζητά η κυβέρνηση

Σε εξοικονομήσεις σε σχέση με τους φετινούς προυπολογισμούς καλούν τους δήμους και τις περιφέρειες με δύο κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Ιω. Μιχελάκης.

Στις ΚΥΑ δίνονται οδηγίες για εφαρμογή περιοριστικής πολιτικής δαπανών το 2014. Μεταξύ άλλων, αναφέρονται συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών στις οποίες συνίσταται προ τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν σε εξοικονομήσεις σε σχέση με φέτος, όπως:

- Οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, οι οποίες πρέπει να αποβλέπουν στην αντιμετώπιση των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησής του εντός του ωραρίου εργασίας.

- Οι δαπάνες υπηρεσιακών μετακινήσεων, προμηθειών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κ.ο.κ.

- Οι πάσης φύσεως προαιρετικές δαπάνες που αφορούν μεταξύ άλλων επιχορηγήσεις προς Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, βοηθήματα σε οικονομικά αδυνάτους.

Όπως αναφέρεται, οι δαπάνες αυτές πρέπει να περιορισθούν στις απολύτως αναγκαίες και επιβεβλημένες.ΚΥΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.