powered by Surfing Waves

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Λαϊκή Συσπείρωση προς Περγαντά: Τι έδειξαν οι έρευνες στην περιοχή του Μαντουδίου από τη ΒΙΟΜΑΓΝ; Αποκαταστάθηκαν οι κρατήρες των μεταλλείων;



ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Α. Τι έγινε με την έκθεση για τις αναπτυξιακές και το μέλλον τους, που υποσχεθήκατε από πέρυσι τον Ιούνιο.

Τι έγινε με τον τεχνοκράτη που για 20.000 ευρώ ανέλαβε να διαμορφώσει ολοκληρωμένη εικόνα, εδώ και 6 μήνες.

Πότε θα ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο, επίσημα, για το τι συνέβη στην αναπτυξιακή της Ευρυτανίας, για τις φημολογούμενες παραιτήσεις στην αναπτυξιακή της Φθιώτιδας.

Πότε θα μιλήσουμε για την προοπτική των αναπτυξιακών, που για μας είναι παράκαμψη των όποιων διαχειριστικών ελέγχων και παρεμβάσεων των αιρετών οργάνων. Παράγοντες που προωθούν την ένταξη ιδιωτικό-οικονομικών κριτηρίων στην λειτουργία της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης. Την διασύνδεση μας με το μεγάλο κεφάλαιο.

Φοβόμαστε πως σε κάποιες περιπτώσεις θα αποδειχτούν μαύρες τρύπες στην οικονομική διαχείριση των δήμων και των περιφερειών.

Β. Τι έγινε με την παρέμβαση σας, για την οποία είχατε συμφωνήσει σε προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να μη καταργηθούν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΕ στην περιοχή μας. Τι κάνατε για τους ανασφάλιστους λόγω αδυναμίας καταβολής ασφαλίστρων.

Γ. Τι σκοπεύετε να κάνετε με την κατάσταση των νοσοκομείων της περιοχής και την φθίνουσα πορεία των κέντρων υγείας. Για τις τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζουν στην λειτουργία τους.

Δ. .Για μια ακόμη φορά ζητάμε να μας απαντήσετε εγγράφως για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια, ποιες από αυτές διαχειρίζονται υγρά απόβλητα ώστε να επανεξεταστούν οι άδειές τους, ποιες διαχειρίζονται στερεά απόβλητα για να ανακληθούν οι άδειες. Τι γίνεται με το μητρώο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ασωπού. Δεν έχουμε πάρει απάντηση εδώ και δυόμισι χρόνια.

Είναι γνωστό ότι η ρύπανση συνεχίζεται στην περιοχή των Οινοφύτων ενώ νέα προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές. Έχει εικόνα επιτέλους η περιφέρεια ποιες επιχειρήσεις δεν επεξεργάζονται τα απόβλητά τους; Ποιες τα ρίχνουν ανεξέλεγκτα όπου βρουν; Έχει εικόνα για τα μαύρα βουνά από επικίνδυνα στερεά απόβλητα που συναντάμε από το σταθμό της Οινόης προς τα Οινόφυτα;

Έχουμε ζητήσει να μας ενημερώσετε εγγράφως τι έδειξαν οι έρευνες στην περιοχή του Μαντουδίου από τη ΒΙΟΜΑΓΝ, την οποία είχατε αδειοδοτήσει. Υπάρχει αποκατάσταση των κρατήρων που υπήρχαν στην περιοχή από την προηγούμενη δραστηριότητα των μεταλλείων;

laikisyspeirosi-stereas.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.