powered by Surfing Waves

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την πρόσληψη 15 πυροφυλάκων. Αποστασιοποίηση Barrett, Μπραντζίκου και Τζαχρήστου

Στις 8/8/2013 συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ΜΑντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας. Ένα από τα έκτακτά θέματα ήταν η  πρόσληψη 15 πυροφυλάκων.

Από τα πρακτικά

κ. Στέφου: Κυρίες και κύριοι σύμβουλοι, η σημερινή συνεδρίαση έχει τον κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω του υπ’ αριθμ. οικ.30542/29-07-2013 εξαιρετικά επείγοντος εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες της πυρασφάλειας εν μέσω της θερινής περιόδου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφαίνεται ότι το θέμα είναι κατεπείγον και Ομόφωνα αποφασίζει τη συζήτησή του. Στη συνέχεια η πρόεδρος εισηγούμενη το θέμα είπε:
Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. οικ.30542/29-07-2013 εξαιρετικά επείγον έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών στην περίπτωση του προσωπικού που προσλαμβάνεται στο πλαίσιο της πυρασφάλειας και της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών, υφίσταται βάσει της κείμενης νομοθεσίας υποχρέωση για
πρόσληψη εντός συγκεκριμένων προθεσμιών. Ως εκ τούτου, επειδή δεν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως οι διαδικασίες έγκρισης πρόσληψης του προσωπικού των περιπτώσεων αυτών, δόθηκε η δυνατότητα στους ΟΤΑ να προχωρήσουν στην πρόσληψη προσωπικού πυρασφάλειας και ναυαγοσωστών κατά τις
διατάξεις του άρθρου 206 παρ.1 του ν.3584/2007, με διάρκεια σύμβασης έως δύο μήνες. Ενώ οι δίμηνες αυτές συμβάσεις βαίνουν προς τη λήξη τους, εξακολουθούν να εκκρεμούν προς έγκριση αρκετά αιτήματα ΟΤΑ για την πρόσληψη ναυαγοσωστών και προσωπικού πυρασφάλειας, ενώ και μετά τη χορήγηση της έγκρισης απαιτείται πολυήμερη διαδικασία (εφαρμογή άρθρου 21 του ν.2190/1994 όπως ισχύει, έλεγχος ΑΣΕΠ κ.λ.π.) για την πραγματοποίηση της πρόσληψης. Ωστόσο, η διαφύλαξη του φυσικού πλούτου και η προστασία των λουομένων, οφείλουν να συνεχιστούν αδιάλειπτα μέχρι την
ολοκλήρωση της θερινής περιόδου. Για το λόγο αυτό, όπου συντρέχει περίπτωση οι ΟΤΑ μπορούν εκ νέου να προχωρήσουν στην πρόσληψη προσωπικού πυρασφάλειας και ναυαγοσωστών κατά τις διατάξεις του άρθρου 206 παρ.1 του ν.5384/2007, με διάρκεια σύμβασης έως δύο μήνες.
Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 παρ.2 του ν.3812/2009, δεν επιτρέπεται να προσληφθούν με νέα δίμηνα οι ήδη απασχολούμενοι «διμηνίτες» έπειτα από το Α.Π. οικ.21875/29-05-2013 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ισχύουν κανονικά και οι περιορισμοί των άρθρων 5 και 6 του π.δ. 164/2004.
Κατόπιν των ανωτέρω προτείνω την πρόσληψη, δίμηνης διάρκειας, (15) δεκαπέντε ατόμων ειδικότητας πυροφυλάκων για τις ανάγκες πυρασφάλειας.

 Κουτσουράς Σταύρος : Συμφωνώ με τη σημείωση να είναι μέλη Δασικών Συνεταιρισμών ή κάτοικοι παραδασόβιων κοινοτήτων, όπου ανήκουν τα πυροφυλάκεια.
Γιαννιός Κωνσταντίνος: Συμφωνώ με τη σημείωση να είναι μέλη Δασικών Συνεταιρισμών ή κάτοικοι παραδασόβιων κοινοτήτων, όπου ανήκουν τα πυροφυλάκεια.
Barrett Anthony: Δηλώνω παρών.


Το Δ.Σ. ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Α π ο φ ά σ ι σε
Εγκρίνει την πρόσληψη (15) δεκαπέντε ατόμων για τις ανάγκες πυρασφάλειας, για τους λόγους που αναφέρονται στο εισαγωγικό μέρος και συγκεκριμένα:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Πυροφύλακες Δεκαπέντε (15) Δύο (2) μήνες, Η δαπάνη των αποδοχών του ανωτέρω προσωπικού θα καλυφθεί από τις πιστώσεις που είναι γραμμένες στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Δήμου οικονομικό έτος 2013 και από τον Κ.Α. 70.6041.0001 με ποσό #33.289,90# € και Κ.Α. 70.6054.000 με ποσό #15.000,00# €.
Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις περεταίρω ενέργειες σύμφωνα με το νόμο.
Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Παναγιώτου Κων/νου, Μπρατζίκου – Χριστοδούλου Άννα, Τζαχρήστου Χρήστου, Λιαγκάκη Ευστάθιου και Barrett Anthony.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.