Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία των πτηνοτροφείων Ζούρα στο Μαντούδι ότι επιστρατεύει «μπράβους» για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενουςΠAME: Καταδίκη της καταστολής σε βάρος των εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΖούραΠτηνοτροφικές επιχειρήσεις στην Εύβοια, είναι το εργασιακό τοπίο στο οποίο αναφέρεται με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική του Γραμματεία καταγγέλλει: «Την εργοδοσία των επιχειρήσεων Ζούρα, η οποία επιστρατεύει «μπράβους» για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με σκοπό να σπάσει την συμμετοχή τους στην απεργία για ικανοποίηση των αιτημάτων της καταβολής των δεδουλευμένων τους, της ανάκλησης απολύσεων, της διατήρησης των θέσεων εργασίας τους, και της λήψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Την κυβέρνηση που για μια άλλη φορά αποκαλύπτει το αντεργατικό της πρόσωπο διαθέτοντας τον κατασταλτικό μηχανισμό (ΜΑΤ) στην υπηρεσία του εργοδότη απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Τη δικαιοσύνη που δεν είδε την βία που ασκεί ο εργοδότης απέναντι στους εργαζόμενους που δεν τους πληρώνει, που τους απολύει επειδή διεκδικούν, που δεν παίρνει κανένα μέτρο για την υγεία τους και την ασφάλειά τους, βλέπει όμως την δήθεν «παράνομη βία» των μελών της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου επειδή παλικαρίσια αντιμετωπίζουν τους μπράβους και τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους, μαχητικά υπερασπίζονται το δικαίωμα στην απεργία διεκδικώντας τα αυτονόητα».

Στην ίδια ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ επισημαίνει πως: «Με εισαγγελείς και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Ζούρα που δίνουν με ψηλά το κεφάλι έναν πολύμηνο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και καλούμε τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους και την καταδίκη εργοδοσίας, κυβέρνησης και των μηχανισμών που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να διασπάσουν την ενότητά τους και να υπονομεύσουν τον αγώνα τους».Από Ριζοσπάστη

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ «ΖΟΥΡΑ»
Συνεχίζουν την απεργία κόντρα στην επιχείρηση τρομοκρατίας


Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο Μαντούδι - Κύμα συμπαράστασης από συνδικάτα και φορείς της περιοχής
Πέμπτη 27 Ιούλη 2017


Από τη χτεσινή κινητοποίηση αλληλεγγύης στην απεργία στο Μαντούδι
Για έβδομη μέρα οι εργαζόμενοι στα πτηνοτροφεία συμφερόντων «Ζούρα», κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας που επιστράτευσε μπράβους» και στις συλλήψεις εκλεγμένων συνδικαλιστών του σωματείου προχτές από την αστυνομία με εντολή εισαγγελέα, συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, με πρώτο και κύριο την καταβολή των δεδουλευμένων τους για 8 και πλέον μήνες που τους οφείλει η επιχείρηση.Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ», «για μία ακόμη φορά, ήρθαμε αντιμέτωποι με τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τις πιο βρώμικες μεθόδους προκειμένου να σταματήσει την απεργία. Για το σκοπό αυτό, μηνύσεις, τρομοκρατία, υποσχέσεις, συλλήψεις, ψέματα, συκοφαντίες, διαδέχονταν το ένα το άλλο. Η αποθράσυνση της εργοδοσίας πατάει στο αντεργατικό - αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που επί της ουσίας διώκει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων», ενώ αφήνει στο απυρόβλητο «αυτούς που μας στερούν τη ζωή, μας έχουν απλήρωτους και καταπατούν τα δικαιώματά μας».

Να σημειωθεί ότι ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών με το υπουργείο Εργασίας, ορίστηκε τριμερής συνάντηση για την ερχόμενη Δευτέρα.
Κύμα αλληλεγγύης από συνδικάτα

Οπλο σε αυτήν τη σκληρή μάχη των εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» με την εργοδοσία και τους κρατικούς μηχανισμούς, είναι η μεγάλη αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε από συνδικάτα και φορείς της περιοχής. Στήριγμά τους στη μάχη που δίνουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών,το κλαδικό Συνδικάτο της περιοχής και πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων που τους έχουν στηρίξει.

Ειδικά στην περιοχή του Μαντουδίου, όπου βρίσκεται το πτηνοτροφείο που προχτές εκδηλώθηκε η επίθεση της εργοδοσίας, όπως σημειώνει το Συνδικάτο, «από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα μας το Σωματείο Ρετσινάδων Νομού Εύβοιας, το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Β/Κ Εύβοιας, το παράρτημα Συνταξιούχων ΙΚΑ της περιοχής, όπως και ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου, που είναι μαζί μας στην πύλη μέρα - νύχτα».

Την ίδια στιγμή, με αίτημα «Κάτω τα χέρια από την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»,συνδικάτα και φορείς της περιοχής καταγγέλλουν με κοινό κείμενό τους την εργοδοσία αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης.

«Η εργοδοσία», σημειώνουν, «αποθρασυμένη από το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν θεσπίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και διατηρεί ανέπαφο και επεκτείνει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιχειρεί να μονιμοποιήσει τις εργασιακές συνθήκες - ζούγκλα που επικρατούν στις μονάδες της επιχείρησης. Γι' αυτό επιδιώκει να μην υπάρχουν αντιδράσεις, διεκδικήσεις και οργάνωση των εργαζομένων απέναντί της. Και με αυτές τις εξελίξεις αποδεικνύεται ότι η υλοποίηση της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής πηγαίνει χέρι χέρι με την καταστολή, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία, αξιοποιώντας τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό και τις δικαστικές αρχές. Η προσπάθεια να χτυπηθεί η απεργία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων "Ζούρα" αποτελεί προαναγγελία για τις προθέσεις της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων για την "αξιολόγηση" από τους δανειστές».

Μέχρι στιγμής το κείμενο υπογράφουν οι εξής συνδικαλιστικοί φορείς: Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, Σωματείο Εργαζομένων «Νηρέα» Ν. Εύβοιας, Σωματείο Εργαζομένων «Κελαϊδίτης ΑΕ», Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Εύβοιας, Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Σωματείο Ρητινικαλλιεργητών και Δασεργατών Ν. Εύβοιας, Σωματείο Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Νομού Εύβοιας, Ενωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, Σωματείο Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας, Σωματείο Οικοδόμων Λουτρών Αιδηψού, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Β/Κ Εύβοιας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Εύβοιας, Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου, Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (μέλος της ΟΓΕ), Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος».
Συγκέντρωση στο Μαντούδι

Απάντηση στην τρομοκρατία έδωσαν οι εργαζόμενοι, συμμετέχοντας μαζί με συνδικαλιστές σωματείων της περιοχής στη συγκέντρωση που οργάνωσε χτες το απόγευμα στο Μαντούδι το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», ο οποίος αφού μίλησε για τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και τα δίκαια αιτήματά τους, ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι με τη στήριξη των άλλων εργαζομένων της περιοχής θα συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασισμένοι τον αγώνα τους.

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους των πτηνοτροφείων του «Ζούρα» χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Βορειοκεντρικής Εύβοιας, Νίκος Γεραλής, ο πρόεδρος του Σωματείου Ρετσινάδων Εύβοιας, Βαγγέλης Γεωργατζής, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου, Στάθης Λιαγκάκης, η γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας, Κατερίνα Δημάκη, και η πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Ασημίνα Καραμπέτσου.

1 Σχόλια:

ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ .ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ , ΟΔΗΓΟΥΣ ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ , ΕΠΟΠΤΕΣ ,ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ,ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ , ΚΛΗΤΗΡΕΣ , ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΔΕΣ , ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ . ΕΝΑ ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΣΙΛΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ...

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.