powered by Surfing Waves

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΚΥΑ για το πώς καταρτίζονται οι δημοτικοί Προϋπολογισμοί

Η δημοσιονομική θέση που θα απεικονίζεται στους προϋπολογισμού θα πρέπει να προβλέπει ισοσκελισμένη ή πλεονασματική εικόνα στα οικονομικά.


Με ένα πολυσέλιδο οδηγό -Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργείου Εσωτερικών και Οικονομικών, δίνει αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για το πώς καταρτίζονται οι προϋπολογισμοί των δήμων.

Εάν διαπιστωθεί ότι έχουν αναληφθεί υποχρεώσεις και έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες που υπερβαίνουν τις εγγεγραμμένες πιστώσεις προϋπολογισμού τότε τα αρμόδια όργανα διατρέχουν το κίνδυνο καταλογισμού.

Σύμφωνα με τη σχετική αναφορά το ύψος του ποσού που εντοπίζεται ως υπέρβαση θα καταλογίζονται σε βάρος των οργάνων που ενέκριναν ή συνέπραξαν στην εκτέλεση της δαπάνης.

Στην 64σέλιδη ΚΥΑ δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες για όλα τα απαιτούμενα βήματα καθώς και για τις αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες των αρμοδίων οργάνων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.