Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Την Κυριακή το ΚΚΕ τιμά την εκτέλεση 3 Επονιτών από τους Γερμανούς στις 28 Ιουλίου 1944 στην Κήρινθο

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Μάχη της Σκυλόγιαννης

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Μάχη της Σκυλόγιαννης διοργανώνει η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Εύβοιας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ την Κυριακή 30 Ιούλη στις 10.30 π.μ. στην Κήρινθο Εύβοιας (Σκυλόγιαννη) στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Θα μιλήσει ο Νίκος Γεραλής, μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.


Από το Ριζοσπάστη


28 Ιούλη 1944. Το χιτλεροφασιστικό τέρας σπαρταράει, βρίσκεται στα τελευταία του και γι' αυτό έχει γίνει πιο αιμοβόρο. Τα συντριπτικά πλήγματα που έχει δεχτεί στη χώρα μας από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, τo 'χουν τρέψει σε φυγή. Οι ντόπιοι προδότες συνεργάτες τους, όταν δεν τους ακολουθούν, προσπαθούν να λουφάξουν γνωρίζοντας τι τους περιμένει.
Αυτά τα «μαύρα κοράκια», «έφαγαν», από το 1941, μόνο στην περιοχή της βορειοκεντρικής Εύβοιας, 112 ΕΛΑΣίτες σε διάφορες μάχες. Και ένα πρωινό του Ιούλη το 1944, οι Γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, στήνουν στον τοίχο του εκτελεστικού αποσπάσματος, έξω από την Κήρινθο (Σκυλόγιαννη), τρία νέα παλικάρια, τα οποία όλη την προηγούμενη νύχτα βασάνισαν φρικτά για να μιλήσουν, αλλά αυτά δε λύγισαν ούτε στιγμή!
Οι ήρωες αυτοί, ήσαν ο Γιώργος Νικολάου 19 χρόνων και ο Δημήτρης Ανδρέου 20 χρόνων, μαζί με μια νέα κοπέλα, την Κούλα Βρεττού 21 χρόνων. Και οι τρεις, είχαν τάξει σκοπό της ζωής τους, τη λευτεριά της πατρίδας, μέσα από τις τάξεις της θρυλικής ΕΠΟΝ, ως σύνδεσμοι με τον ΕΛΑΣ.

8 Σχόλια:

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΚΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΣΚΑΛΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΙΝΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ ΒΡΕ.........Ε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λαός χωρίς ιστορική μνήμη είναι λαός καταδικασμένος να χαθεί στην ιστορία.
Αυτοί που κατηγορούν το ΚΚΕ ότι "ξεσκαλίζει" τα γεγονότα, είναι αυτοί που φοβούνται την ιστορία και πάνω απ' όλα την αλήθεια!

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ
ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Μηπως να θυμομαστε τη σφαγη σου Μελιγαλα?

30 Ιουλίου 2017 - 8:05 μ.μ.

απο τι φαινεται τον γουσταρεις και σου λειπει

Διαβαστε παρακατω
Πρεπει να το θυμομαστε?
https://ellhnikaxronika.com/2017/03/11/%CE%B7-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%AC-73-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD/

Το ανατολίτικο κόλπο του ΚΚΕ και σήμερα είναι πως ταυτίζει τις επιλογές της τότε Κουτβικής Ηγεσίας (πλήρης εξυπηρέτηση σχεδιασμών ΗΠΑ-Αγγλίας) με την Παλλαική Εθνική Αντίσταση και όλα αυτά τα μεταφέρει στο σήμερα για να δικαιολογεί την πολιτική του.

Η (ακρο)δεξιά (κολοβή) πολιτική σκέψη έντεχνα συγχέει την Εθνική Αντίσταση με τον Εμφύλιο σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τον πολιτικό δωσιλογισμό της.

Δυστυχώς την Ιστορία την γράφουν διαχρονικά οι κοψοχέρηδες σμπίροι. Αυτοί που καλύπτουν την Μεσούντα πίσω απο βολικές Ολομέλειες. Αυτοί που καλύπτουν τον δωσιλογισμό πίσω από τον αντικομουνισμό. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος οι μέν θυσίασαν έναν ολάκερο λαό στο όνομα της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης οι δε στο όνομα του δωσιλογισμού

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.