Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Σήμερα πενθούμε την αποφράδα ημέρα της σφαγής 2.000 ψυχών στο πλατανόδασος Μαντουδίου και τα Αχμέτ –Αγά.

 Από την σελίδα του kireas.org

Αύριο η λησμονημένη επέτειος της σφαγής 2.000 ψυχών στο πλατανόδασος Μαντουδίου και τα Αχμέτ –Αγά. Ας μη τους ξεχάσουμε

Αύριο 23 Ιουλίου συμπληρώνονται 194 χρόνια από την σφαγή 2.000 αθώων στο πλατανόδασος Μαντουδίου και τα Αχμέτ –Αγά από τις Οθωμανικές ορδές του Γιουσούφ Μπερκόφτσαλη to 1823.

Ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Ιωάννου περιγράφει την σφαγή ως εξής "….Εις τα Αχμάταγα καί το Μαντούδι εξηδραποδισθησαν δισχίλιοι ψυχαί αίφνιδίως το πρώτον, εκ των οποίων τάς μεν έσφαξαν, τάς δε είς αίχμαλωσίαν έλκυσαν, τάς δε είς φλόγας έριψαν, τάς δε ανασκολόπισαν. Ό δέ έπίλοιπος λαός λαβών την είδησις, μέρος μέν εις όρη και σπήλαια εκρύβη, μέρος…" (Ναθαναήλ Ιωάννου, "Ευβοικά",1857, σελ. 58)

Το 2013 η Δημοτική Επιτροπή Διερεύνησης Ιστορικών Γεγονότων επιβεβαίωσε τα στοιχεία που παρουσίασε ο Kireas.org για την σφαγή. Στις 25/3/13 το Δημοτικό Συμβούλιο  με την απόφαση 115 /2013 (ΑΔΑ ΒΕΝΕΩΛ5-ΣΕΜ) ικανοποίησε μερικά από τα αιτήματα του Kireas.org και  καθιέρωσε την 23η Ιουλίου σαν επετειακή εορτή του Δήμου ημέρα πένθους και μνήμης και την ανέγερση μνημείου των θυμάτων της σφαγής.


20 Σχόλια:

Το ημιμαθές κατεστημένο της περιοχής δεν θέλει να μνημονεύει αυτή την ημέρα. Ντροπή στα παχύδερμα. Μπράβο στο kireas.org που έχει αναδείξει και θυμάται το θέμα.

Όλοι σούζα στο κατεστημένο.το ενεργούμενο μπλογκ της πλατείας Μαν μας θυμίζει το γεγονός άλλα "ξέχασε" ότι οι "φορείς" της περιοχής άφησαν τον kireas. Org μόνο του να αναδείξει αυτό το θέμα. Κωλογλύφτες θέλετε να παρουσιάσετε και πολιτιστικό προσωπείο. Δεν κάνετε τίποτα αν δεν πάρετε έγκριση από τον αγράμματο κηδεμόνα σας. Σας συχάθηκα

ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ

Γιατί δεν αναφέρεις και την ομόφωνη απόφαση του τωρινού Δ.Σ για το ίδιο θέμα;

ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΙΤΣΑ ΣΗΜΕΡΑ (ΕΠΙ ΚΑΤΖΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕ ΣΑΣ ΖΗΤΑΓΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΤΕΛΝΕ ΕΡΓΑΤΕΣ) ΤΑ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΟΛΑ

Ας αναρωτηθείτο προσωπο της ανάρτησης 11:54 πως μπορούμε να αποκαλέσουμε την Δημοτική Αρχή,η οποία δύο εβδομάδες μετά τον καθαρισμό από ΄΄τέσερεις κοπρίτες΄΄, του πλακόστρωτου της παραλίας κυμασίου,δεν έχει προβεί στην περισυλλογή των απορριμάτων. Μάλιστα ο ένας ΄κοπρίτης΄΄ είναι κάτοικος Κηρίνθου!

ΕΥΓΕ ΤΟΤΕ. ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΑΤΟΣ ...

Οπωσδήποτε ένα σοβαρό Κράτος δεν προκόβει με τον εθελοντισμό. Όμως δεν μπορεί να καταλογίζεται πάντα πονηρή πρόθεση σε κάθε εθελοντική ενέργεια. Ας μην χρωματίζουμε τα πάντα.Ο Δήμος μας ήρθε στην κατάσταση που είναι γιατί κάποιοι βάζουν πάνω από όλα το ατομικό συμφέρον και ιδιαιτέρως τον εγωισμό τους.Άλλωστε το αποτέλεσμα μιας εθελοντικής προσπάθειας το καρπώνεται ο κάθε πολίτης του τόπου.

ΧΡΗΣΤΟ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ

Ναι με .......πεθαμενους θα σαρωση με μια βουρτσαρα ΝΑ

Στη λατρεμένη μου "βουρτσαρα":
Το χαρακτηριστικό του άρχοντα δεν είναι η δύναμη αλλά το ήθος (Σωκράτης).
Θα σε στείλω στην "πνευματική ελίτ"του χωριού για μετεκπαίδευση.

"βουρτσάρα"
Οι πεθαμένοι είναι ΘΑΜΕΝΟΙ όπως και ΕΣΥ.
Αυτό το καράφεραν απο μόνοι τους.
Ο τόπος καθαρίζει από την γνωστή
πολιτική αλητεία, που μας έχει καταστρέψει.
Ο Καλυβιώτης έχει υποχρέωση να ολοκληρώσει
να ολοκληρώσει το έργο της ΚΑΘΑΡΣΗΣ μαζί με
καθαρούς και άξιους πολίτες και κυρίως μαζί με
μας τους νέους, που μας ανοίκει το μέλλον, η
πρόοδος και προοπτική γιά να μείνουμε και να
ζήσουμε στον τόπο μας.
ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΣΥΝΟΜΟΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ.

Ρε παιδιά η "βουρτσάρα" πέθανε;;;;;
Γιατί τη λέτε "λατρεμένη";;;
Η προσφώνηση αυτή είναι για νεκρούς??

εμπρος στο δρομο που χαραξε ο καλυβιωτης στο δρομο της καθαρσης της προοπτικης των μεγαλων εργων υποδομης για να αλλαξει ο δημος η χωρα μας η ευρωπη ολοκληρη

"Λατρεμένη" γιατί ανήκει στους νοσταλγούς των κουκουλοφόρων, των δοσίλογων, ...........
Όλων αυτών που θα θέλαμε η κοινωνία μας να έχει απαλλαγεί.

11:54 για να συνδέσω αυτά που γράφεις. Του Καντζούρα ήταν οι εθελοντές; γιατί την φοβόσαστε τόσο πολύ την κριτική; ένα μην υβριστικό σχόλιο πού έγραψα στο μπλόγκ σας για τα αυθαίρετα της Αμμίτσας το έκοψε ο μπλογκάρης σας. Γιατί τόσο άγχος για την εικόνα σας. Εξιλέωση με την συλλογή 5 σκουπιδιών μια φορά το χρόνο αναζητείτε κοπρίτες και εμφατικά κοπρίτη εκ κηρίνθου; η αγάπη σας για το περιβάλλον είναι γνωστή όπως και αυτή του αγράμματου κηδεμόνα σας

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΙΝΑΙ
Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ, ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ,
ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΣΥΝΟΜΟΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΠΑΤΑΙΩΝΕΣ.....

11:54 και5:14
Και το δικό μου σχόλιο στο οποίο ευγενικά πρότεινα να πετάμε όλοι μας τα σκουπίδια αργά το βράδυ για να περιορίσουμε τις δυσάρεστες οσμές,σε απάντηση σχολίου τους ότι τώρα "βρωμάει" ο τόπος ενώ επι Καντζούρα τα σκουπίδια ευωδία αν,θεωρήθηκε μη αποδεκτό.
Μάλλον ο διαχειριστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας δέχετε μόνο σχόλια που τον εκφράζουν!
Σίγουρα είναι μια μη δημοσιογραφική κίτρινη (χολερική) παρουσίαση των γεγονότων,δεν με εκφράζει και την διαγράφω.
Όσο για τα κτίσματα η νομιμότητας τους βγάζει μάτι.
Τίνος είναι τα οικοπεδάκια πάνω στο κύμα?
Οι εθελοντές έχουν σχέση με αυτά?
Αν όχι τους αξίξει ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ και ίσως του χρόνου να γίνει μια καλύτερα οργανωμένη κίνηση και μάλιστα έγκαιρα για να επιτρέπεται η καύση των ξύλων γιατί η πρόσβαση με αυτοκίνητα είναι δύσκολη.

Μάλλον θα ήθελες πολύ ένα οικοπεδακι.
όπως ξέρεις καλά το κίτρινο οικολογικό blog δεν έχει καν ούτε ταυτότητα είναι απλά από πίσω κάποιοι ανυπαρκτοι εν αντίθεσης με το blog της πλατείας που έχει και ταυτότητα και ονοματεπώνυμο, επίσης γιατί περνει τα άρθρα του και τα ανεβάζει χωρίς να δηλώνει από που είναι η πηγή.
Απλά γιατί οι τυφλοποντικες δεν τους αρέσει το φως της ημέρας.

Προς 10:49 το μπλόγκ της πλατείας έχει βαρύγδουπη και ανεξιτηλη ταυτοτητα Καντζούρας κατέστημενο. Δεν το αρνείται κανένας. Το κιτρινούλι πού έχει για φόντο δεν είναι αντιπροσωπευτικό των μαύρων απόψεων πού προωθεί και των γνωστών διεφθαρμένων συμφερόντων πού λιβάνιζει μπας και γλύψει κανένα κόκαλο.Μακριά

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.