powered by Surfing Waves

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Εταίρος στη αναπτυξιακή σύμπραξη Paraction ο δήμος μας



Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε  την συμμετοχή του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης-Αγ. Άννας ,ως Εταίρου στην σύσταση αναπτυξιακής σύμπραξης με την επωνυμία «Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών και Νήσων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», διακριτικό τίτλο «Δίκτυο Παράκτιον – Paraction», με την μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ).

2.Την αποδοχή όλων των άρθρων του ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παρακτίων Ζωνών και Νήσων ΠεριφέρειαςΣτερεάς Ελλάδας.

3.Την αποδοχή των άρθρων του καταστατικού της υπό σύστασης ως άνω αναπτυξιακής σύμπραξης με την επωνυμία Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών και Νήσων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», διακριτικό τίτλο «Δίκτυο Παράκτιον – Paraction»

4.Την παροχή εξουσιοδότησης προς τον νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμαρχο κ. Καλυβιώτη Χρήστο για να υπογράψει την έγγραφη συμφωνία πρωτόκολλου, το πρακτικό ιδρύσεως δικτύου και εκλογής προσωρινής διοικούσας επιτροπής και το καταστατικό σύστασης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών και Νήσων της Περιφέρειας Στερεάς
Ελλάδας», διακριτικό τίτλο «Δίκτυο Παράκτιον – Paraction», με την με την μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας βάσει της ισχύουσας σχετικής νομοθεσίας καθώς και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο που τυχόν απαιτηθεί.

5. Τον ορισμό του κ. Κουκουρίκου Ηλία, Δημοτικού Συμβούλου, με έδρα την Λίμνη Ευβοίας, ως εκπροσώπου του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης-Αγ. Άννας , στη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας και της κ. Περήφανου Νίκης, Δημοτικής Συμβούλου, με έδρα την Αγία Άννα Ευβοίας , ως αναπληρωματικού μέλους.

6.Τον ορισμό του Μπενετή Ανδρέα, μόνιμος υπάλληλος του Δήμου Μαντουδίου –Λίμνης-Αγ. Άννας, του κλάδου ΠΕ3 Πολιτικών Μηχανικών, με έδρα την Λίμνη Ευβοίας, ως «κομβικού σημείου» υπευθύνου διασύνδεσης εργασιών του εταίρου φορέα Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας με την σύμπραξη και ως μέλος Ομάδας Έργου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας για τις τεχνικές και επιστημονικές πτυχές της εφαρμογής του ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παρακτίων Ζωνών και Νήσων ΠεριφέρειαςΣτερεάς Ελλάδας


Ο Δήμαρχος εισηγούμενος το θέμα είπε:  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται ως παράκτια Περιφέρεια, αποτελώντας κατεξοχήν «εσωτερική ως προς την στεριά Περιφέρεια» και
εντάσσεται γεωγραφικά σε διασυνοριακές χωρικές ενότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ευρύτερου μεσογειακού χώρου διά του θαλάσσιου χώρου της.
Αποτελείται από παράκτιες ζώνες, ειδικά παράκτια οικοσυστήματα, παράκτια τοπία και Νήσους σε ανοικτούς και κλειστούς θαλάσσιους κόλπους με μοναδική κοινή φυσική και πολιτιστική κληρονομιά που εκτείνονται από το Αιγαίο έως και το Ιόνιο Πέλαγος.
Ενδεικτικά οι γεωγραφικές ενότητες του Παράκτιου – Νησιωτικού χώρου είναι:
· Μαλιακός Κόλπος και Δίαυλος Ωρεών
· Βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος
· Παράκτιος οικιστικός χώρος Χαλκίδας
· Νότιος Ευβοϊκός Κόλπος
· Ανατολικές Ακτές Εύβοιας
· Σκύρος
· Βοιωτικές ακτές Κορινθιακού Κόλπου
· Φωκικές ακτές Κορινθιακού Κόλπου
· Τριζώνια και λοιπά μικρά / ακατοίκητα νησιά
Η ανάγκη αειφόρου χρήσης των θαλασσών και των παράκτιων περιοχών, μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις παράκτιες περιοχές, εμπλουτισμού και επέκτασης του τουριστικού και πολιτιστικου ανάπτυξης και προώθησης κοινωνικής και κυκλικής
οικονομίες αλλά και τα νέα θεσμικά πλαίσια εφαρμογής
συγχρηματοδοτούμενων και Ευρωπαϊκών δράσεων της νέας προγραμματικής
περιόδου 2014-2020 όπου επιβάλουν δημιουργία συλλογικών πρωτοβουλιών
οδήγησαν στη δημιουργία Αναπτυξιακής σύμπραξης για την ολοκληρωμένη
και ορθολογική διαχείριση όλων των παράκτιων ζωνών και νήσων της
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με διακριτικό τίτλο «Δίκτυο Παράκτιον-Paraction

Η Αναπτυξιακή σύμπραξη είναι συλλογική ενέργεια φορέων σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική και περιλαμβάνει κάθε παραγωγική δραστηριότητα/κλάδο (αλιευτικό, τουριστικό, αγροτικό, μεταποιητικό, εμπορίου, κατάρτισης, έργα δημοσίου ενδιαφέροντος, κ.ά).
Σκοπός της Αναπτυξιακής σύμπραξης η βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος, η βιώσιμη διαχείριση της αλιείας, η ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων, η ανάπτυξη του θαλασσίου δυναμικού, η ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος , η εξάλειψη της φτώχειας, η ενίσχυση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, η προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και η ενθάρρυνση δημιουργικών δραστηριοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.
Προσδοκία επίσης της Αναπτυξιακής σύμπραξης είναι ανάδειξη καινοτομίας με τη σύσταση θεματικών δικτύων, η ανάπτυξη και μεταφορά ερευνητικών και τεχνολογικών επιτεύξεων και η συνεργασία με ερευνητικά και Πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Ο Δήμος Στυλίδας, έχει αναλάβει πρωτοβουλία διαβούλευσης εκδίδοντας σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είτε Δημόσιους φορείς, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οικονομικούς και επαγγελματικούς φορείς,
Πανεπιστημιακά ιδρύματα και Ερευνητικά κέντρα, Ινστιτούτα, συλλόγους και Κοινωνικούς φορείς, έτσι ώστε να αποτελέσουν δυνητικούς εταίρους στην υπό σύσταση Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίκτυο Παράκτιον – Paraction».
Η προτεινόμενη νομική μορφή της σύμπραξης είναι Αστική ΜηΚερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), σύμφωνα με το άρθρο 101 του Ν.3852/2010 όπως περιγράφεται και οι αρχές που θα τη διέπουν είναι η αντιπροσωπευτικότητα στη συμμετοχή, η διαφάνεια στη διαχείριση η αποτελεσσματικοτητα στην εφαρμογή δράσεων, η δημοκρατικότητα στη λήψη αποφάσεων και η ευελιξία ανταπόκρισης στις προδιαγραφές και προσαρμογές του έργου της.


Διαβάστε επίσης


Συνεργασία του δήμου μας με την Paraction






0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.