powered by Surfing Waves

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Πάνω από 10 εκ. ευρώ η επιβάρυνση των δήμων από τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ


Επιπλέον επιβάρυνση των δήμων κατά 10 εκ. ευρώ επέφεραν οι αλλαγές οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ μετά την ψήφιση του Ν. 4389/2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα  ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης,  στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, «η επιπλέον επιβάρυνση των δήμων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 10 εκ. ευρώ, σε μια εποχή που μόνο αφαιρούνται πόροι από την Αυτοδιοίκηση», υπογραμμίζοντας  παράλληλα ότι δεν έχουν αναπληρωθεί οι απώλειες στα έσοδα των δήμων από την κατάργηση του φόρου Ζύθου το  περασμένο καλοκαίρι, την κατάργηση του 15% των πετρελαιοειδών που κατανέμονταν σε 15 δήμους, την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών για παραχωρησιούχους, την απώλεια τελών από βοσκοτόπια κ.λπ.
«Πρέπει να σταματήσει η συρρίκνωση των οικονομικών των δήμων και να συλλογιστεί η Πολιτεία τη συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διατήρηση των κοινωνικών δομών των δήμων με τα μειωμένα οικονομικά δεδομένα που διαθέτουν την τελευταία εξαετία», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και συμπλήρωσε:
«Ο ΕΝΦΙΑ, είναι ένας άδικος και άνισος φόρος με τον τρόπο που ήδη διαχειρίζεται από την Πολιτεία. Μπορεί να αναδιαμορφωθεί, να επανασχεδιαστεί και να αποτελέσει ουσιαστικό αναπτυξιακό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.