powered by Surfing Waves

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Π. Κουρουμπλής: Πιο δίκαιο το νέο σύστημα φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς- Μέχρι τον Αύγουστο θα τακτοποιηθούν οι παλιές οφειλές


«Περνάμε σε ένα άλλο σύστημα, πιο δίκαιο, πιο κοινωνικό, πιο αντιγραφειοκρατικό», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, σχετικά με το φετινό μέσω ΕΣΠΑ πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε ότι με αυτές τις αλλαγές και φέτος  χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός σταθμών, ενώ η επιλογή τα χρήματα να δοθούν απευθείας στους γονείς θα οδηγήσει σε πριμοδότηση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών σε βάρος των δημοτικών, με κίνδυνο και για θέσεις εργασίας των βρεφονηπιοκόμων. Παράλληλα, κατηγόρησε το υπουργείο ότι δεν έχει καταβάλλει, ακόμη, τα χρήματα από εθνικούς πόρους για την τρέχουσα περίοδο.
Ο κ. Κουρουμπλής, απαντώντας, τόνισε ότι το σύστημα γίνεται πιο δίκαιο, θα καλύπτει και τις μη εργαζόμενες γυναίκες, ενώ σημείωσε ότι, αν και φέτος μειώθηκαν οι πιστώσεις του ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση συμπλήρωσε από εθνικούς πόρους για να μην μειωθεί ο αριθμός, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα.
“Το νέο σύστημα είναι πιο απλό, πιο λειτουργικό και δίνει περισσότερες δυνατότητες. Το προηγούμενο σύστημα δεν έδινε δυνατότητα 100% κάλυψης, περιόριζε τις επιλογές σε 5 σταθμούς, ενώ, τώρα, είναι απεριόριστο” πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, υποσχόμενος ότι μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν τακτοποιηθεί και οι οφειλές από το τρέχον πρόγραμμα, αλλά και τη δυνατότητα να εξεταστούν οι εκκρεμότητες με τους εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις. Προανήγγειλε, τέλος, ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, για τη δυνατότητα, δηλαδή  των δήμων να μην προσφεύγουν στις παραπάνω διαδικασίες.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.