powered by Surfing Waves

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Έκανε την παραλία της Κρύας Βρύσης χωράφι του




από την σελιδα του kireas.org

 Παράνομο όργωμα της παραλίας της Κρύας Βρύσης

Μετά από καταγγελία κάτοικων της περιοχής ο kireas.org διαπίστωσε ότι ένα μεγάλο μέρος  της παραλίας   Κρύας Βρύσης έχει παράνομα οργωθεί με αλέτρι.  Οι άμμοθίνες (αναχώματα άμμου)  που προστατεύουν από το χειμερινό κύμα  έχουν ισοπεδωθεί και η υδρόβια παράκτια βλάστηση  σημαντικής οικολογικής αξίας έχει εκχερσωθεί . Στην ίδια έκταση  ο kireas.org είχε επανα-φυτεύσει  το φθινόπωρο βολβούς   του απειλούμενου  με εξαφάνιση κρίνου της θαλάσσης (Pancratium maritimum). Η  ενέργεια αυτή είναι παράνομη  αφού για κάθε επέμβαση στην παραλία και τον αιγιαλό  απαιτείται άδεια από το καθ`ύλην αρμόδιο όργανο.
Ο νόμος 2971/2001 (αρθ.   29) και η ΥΑ Δ 10Β1053970/1672ΕΞ 2013/ (ΦΕΚΒ/801/05.04.2013,   άρθρο 7) απαγορεύουν οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας,  και παρόχθιας ζώνης, καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτών.
Ο kireas.org κατήγγειλε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα στις αρμόδιες υπηρεσίες  σύμφωνα με όσα προβλέπει η εγκύκλιος αρ. 01/2013 του  Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Διαδικασία επιβολής κυρώσεων για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία αιγιαλού και παραλίας» και περιμένει την ανταπόκριση τους.
kireas.org

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.