powered by Surfing Waves

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Οδηγίες Υπουργείου Υγείας για τις περιόδους καύσωνα




Την ανάγκη προληπτικών μέτρων κατά τη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα επισημαίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας. Στην εγκύκλιο προσδιορίζονται τα μέσα και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σε σχέση με τους δήμους επισημαίνεται ότι θα πρέπει να συμμετάσχουν στη συνολική προσπάθεια, μεριμνώντας εγκαίρως για την οργάνωση και διάθεση δροσερών και κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό και γενικότερα να συνεργαστούν με τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων για την ενημέρωση του κοινού και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο, εφόσον κριθεί αναγκαίο, εκτάκτων μεταβολών στα ωράρια λειτουργίας των διαφόρων υπηρεσιών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με έμφαση στον περιορισμό της μετακίνησης μεγάλου αριθμού ατόμων κατά τις θερμότερες ώρες.

Γενικότερα οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Να σημειωθεί ότι με σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εργασίας ζητείται από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας να προβούν σε ελέγχους και να αποστείλουν στο Υπουργείο αναλυτικό κατάλογο με τις διαπιστώσεις που έχουν κάνει.




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.