powered by Surfing Waves

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Κωλυσιεργούν ο κ. Καντζούρας και η παρέα του. Ζητούν το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι η Οικονομική Επιτροπή να ορίσει τον δικηγόρο για την αγωγή 12 διμηνιτών

Η Οικονομική Επιτροπή  συνεδρίασε για να ορίσει  πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου στην αγωγή  12 εποχιακά εργαζόμενων  στην υπηρεσία καθαριότητας  από 28-04-2015 έως 27-06-2015 κατα του Δήμου. Η προσληψη τους είχε δημοσιευθεί στην Διαύγεια.

Σύμφωνα με το άρθρο 72 του ν.3852/2010 η  Οικονομική Επιτροπή είναι αρμόδια να αποφασίζει για τον ορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου σε αυτές τις υποθέσεις.  Το ίδιο άρθρο προβλέπει ότι "προκειμένου για μισθολογικές απαιτήσεις, κάθε  μορφής, περιλαμβανομένων και των επιδομάτων, δεν είναι δυνατή η παραίτηση από την άσκηση ενδίκων μέσων, ο δικαστικός ή εξώδικος συμβιβασμός και η κατάργηση δίκης, εκτός από τις περιπτώσεις που το νομικό ζήτημα έχει κριθεί με απόφαση ανωτάτου  δικαστηρίου".

Κατά την συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κ.Καντζούρας ισχυριζόμενος ότι "ορισμένοι από αυτούς δήλωναν εθελοντές" αν και η πρόσληψη τους με σύμβαση είχε δημοσιευθεί στην Διαύγεια  ζήτησε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τον ορισμό του δικηγόρου. Προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού αφού δεν υπάρχουν περιθώρια από το Δήμο  για εξώδικο συμβιβασμό η κατάργηση δίκης σε αυτή την περίπτωση.
 Ο κ. Καλυβιώτης προειδοποίησε ότι : «Δημιουργούνται κίνδυνοι σε περίπτωση μη ανάθεσης σε δικηγόρο της υπόθεσης. Κινδυνεύει ο Δήμος νακαταδικαστεί ερήμην όπως έχει συμβεί στο παρελθόν πολλές φορές».



 Διαβάστε τους σχετικούς διαλόγους από τα δημοσιευμένα πρακτικά

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το Πρακτικό 16/14-6-2016 της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου
Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας.

ΘΕΜΑ
«Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για εκπροσώπηση του Δήμου κατά τη συζήτηση της με αρ.καταθ.  21/2016 αγωγής των εναγόντων Γεραλή Δημητρίου, Γερογιάννη Ιωάννη, Καραβαγγέλη Χρήστου, Ρούσσου Ιωάννη, Ματσούκα Γεωργίου, Χατζή Δημητρίου, Ραβανού Δημητρίου, Τομαρά Κων/νου, Γεωργίου Δαυίδ, Τζοβάνα Πανωραίας, Φουντούλη Αικατερίνης και Σανιού Γεωργίου, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας».


Κύριοι σύμβουλοι,
Θέτω υπόψη της Οικονομικής Επιτροπής την με αριθμ. κατάθεση 21/2016 αγωγή των εναγόντων Γεραλή Δημητρίου, Γερογιάννη Ιωάννη, Καραβαγγέλη Χρήστου, Ρούσσου Ιωάννη, Ματσούκα Γεωργίου, Χατζή Δημητρίου, Ραβανού Δημητρίου, Τομαρά Κων/νου,Γεωργίου Δαυίδ, Τζοβάνα Πανωραίας, Φουντούλη Αικατερίνης και Σανιού Γεωργίου κατά του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης - Αγίας Άννας η οποία θα συζητηθεί ενώπιον του ΜονομελούςΠρωτοδικείου Χαλκίδας , την 22« Σεπτεμβρίου 2016.
Προτείνω να αποφασίσουμε για τον ορισμό ως πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου το K. Ευθυμίου ΑντώνΙΟ δικηγόρο Λ. Αιδηψού, με ΑΜ 359, ώστε να εκπροσωπήσει τον Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας ή σε οποιαδήποτε μετ' αναβολή δικάσιμο .

Μετά την εισήγηση του Προέδρου το λόγο έλαβαν :

Ο Αντιπρόεδρος K. Ιωάννης Καντζούρας : «Ορισμένοι από αυτούς δήλωναν εθελοντές και το θέμα είναι πολύ σοβαρό, τα χρήματα ξεπερνούν τις 50.000,00 € μιλάμε και για εισφορές ΙΚΑ και δεν θα κινδυνεύσω την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, και, προτείνω να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μην οριστεί δικηγόρος. Πιστεύω ότι δεν μπαίνω στην ουσία του θέματος, διότι, μπορεί να εμπλακεί ο Εισαγγελέας, η Αποκεντρωμένη και διάφοροι».

Ο Πρόεδρος και Δήμαρχος πήρε το λόγο: «Ο κ. Καντζούρας κατά την πάγια τακτική του, πλήρως αναρμοδίως υποκαθιστά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τους δικαστές καιεισαγγελείς. Κρίνει από μόνος του πράγματα για τα οποία ουδεμία σχέση έχει,διαπράττοντας σοβαρό πειθαρχικό αδίκημα, παράβαση καθήκοντος, αρνούμενος το ρόλοτου για το διορισμό του δικηγόρου προς υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου, στησυγκεκριμένη περίπτωση. Και κατά το παρελθόν με τον ίδιο τρόπο παρεμβαίνει ενάντια στασυμφέροντα του Δήμου δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και τασυμφέροντα του Δήμου. Επιφυλασσόμενος παντός δικαιώματος μου να υπερασπιστώ τα
δικαιώματα του Δήμου, δηλώνω ότι θα προβούμε σε κάθε διοικητική και νόμιμη ενέργεια».

Το μέλος K. Ιωάννης Μουργιάς : «Συμφωνώ με την πρόταση του κ. Καντζούρα»

Το μέλος K. Παναγιώτης Αρβανίτης : « Λόγω της σοβαρότητας να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Ο Πρόεδρος δηλώνει ότι την αρμοδιότητα διορισμού δικηγόρου έχει η Οικονομική Επιτροπή.

Το μέλος K. Σταύρος Κουτσουράς : «Δεν έχω καμμία αντίρρηση στο να οριστεί δικηγόρος,αλλά, επειδή αντιλαμβάνομαι από τις τοποθετήσεις που διίστανται σε απόψεις, ότι,ελλοχεύει κίνδυνος για την διασφάλιση των ευθυνών μου έναντι των οργάνων του Δήμου,προτείνω να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να οριστεί δικηγόρος απότην Οικονομική Επιτροπή>).

Ο Πρόεδρος σχετικά με τα αναφερόμενα του κ. Κουτσουρά δηλώνει : «Δημιουργούνται κίνδυνοι σε περίπτωση μη ανάθεσης σε δικηγόρο της υπόθεσης. Κινδυνεύει ο Δήμος νακαταδικαστεί ερήμην όπως έχει συμβεί στο παρελθόν πολλές φορές».

Ο Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννης Καντζούρας  «η δικάσιμος είναι στις 22/9/2016 καιπρολαβαίνουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως αναφέρθηκα ανωτέρω.

Το μέλος K. Παναγιώτης Αρβανίτης : «Προτείνω να αναβληθεί το θέμα έως ότου γίνει Δημοτικό Συμβούλιο, διότι υπάρχει χρόνος».

Το μέλος κ. Ευστράτιος Παληός : «Εκ του νόμου είμαστε υποχρεωμένοι να ορίσουμε
δικηγόρο και Ψηφίζω ναι στον ορισμό>).

Το μέλος κ. Σταύρος Κουτσουράς
. «Βάσει του Κ.Δ.Κ. και του Καλλικρατικού νόμου  3852/2010 όταν η Οικονομική Επιτροπή θεωρεί ότι ένα θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει τη δυνατότητα να το κάνει, για την καλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου.

Ο Πρόεδρος είπε : «Η καλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, είναι να οριστεί
δικηγόρος για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου».

Μετά τα ανωτέρω ο Πρόεδρος της Οικονομική Επιτροπής υποβάλλει προς Ψήφιση την
παρακάτω πρόταση όπως αυτή είναι γραμμένη στην πρόσκληση και συγκεκριμένα
« Να οριστεί δικηγόρος για την υπόθεση αυτή ο κ. Ευθυμίου Αντώνιος»

Η πρόταση του Προέδρου, έλαβε 2 ψήφους υπέρ (Χρήστος Καλυβιώτης Πρόεδρος
Παληός Ε., μέλος ) και 4 ψήφους κατά (Καντζούρας Ι, Αντιπρόεδρος, Κουτσουράς Στ.
μέλος, Αρβανίτης Π. μέλος, Μουργιάς Ι. μέλος)

Πρόταση κ. Καντζούρα : « Αναβολή ορισμού δικηγόρου και παραπομπή του στο
Δημοτικό Συμβούλιο και αν δεν οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να έλθει στην
Οικονομική Επιτροπή»    Η πρόταση έλαβε, 3 ψήφους υπέρ (Καντζούρας Ι. Αντιπρόεδρος, Αρβανίτης Π. μέλος,Μουργιάς Ι. μέλος) και 3 ψήφους κατά (Χρήστος Καλυβιώτης Πρόεδρος, Κουτσουράς Στ.
μέλος, Παληός Ε. μέλος).   (Η ψήφος όμως του Προέδρου μετράει διπλή σε περίπτωση ισοψηφίας, παρ.1, αρθρο 5, Ν.3852/2010).

Πρόταση κ. Κουτσουρά : «Δεν έχω καμμία αντίρρηση στο να οριστεί δικηγόρος , αλλά,
επειδή αντιλαμβάνομαι από τις τοποθετήσεις που διίστανται σε απόψεις, ότι,
ελλοχεύει κίνδυνος για την διασφάλιση των ευθυνών μου έναντι των οργάνων του
Δήμου, προτείνω να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να οριστεί
δικηγόρος από την Οικονομική Επιτροπή»

Η πρόταση κ. Κουτσουρά έλαβε 1 ψήφο υπέρ (Κουτσουράς Στ. μέλος) και 5 ψήφους κατά
(Χρήστος Καλυβιώτης Πρόεδρος, Καντζούρας Ι. Αντιπρόεδρος, Αρβανίτης Π. μέλος, Παληός
Ε. μέλος, Μουργιάς Ι. μέλος)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.