powered by Surfing Waves

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ποια έκταση στην Κρύα Βρύση είναι προς πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ; (Χάρτες)

Η έκταση προς πώληση στην Κρύα Βρύση


από την σελίδα του kireas.org


Πωλείται ο υγρότοπος και ο αρχαιολογικός χώρος Κηρίνθου


Ο kireas.org εξασφάλισε από το δήμο χάρτες για το κτήμα της Κρύας βρύσης που θα βγει στο σφυρί μέσω ΤΑΙΠΕΔ (κόκκινη γραμμή), Όλος ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος σαν υγρότοπος (δες σελ. 163 του ΓΠΣ Κηρέως) και ένα μεγάλο μέρος του είναι χαρακτηρισμένο σαν αρχαιολογικός χώρος (κίτρινη γραμμή).


Στους υγρότοπους απαγορεύεται κάθε δόμηση.
Για τον αρχαιολογικό χώρο αρχαίας Κηρίνθου η ΙΑ ΕΚΠΑ με το υπ’ αριθμ. 895/28-3-14 έγγραφό της εισηγήθηκε προς το ΥΠΠΟ τη θεσμοθέτηση Ζωνών Προστασίας Α’ – απολύτου για το λόφο «Καστρί» και Β’ για την κοιλάδα Πελεκίου, την περιοχή Κρύας Βρύσης και το λόφο του Προφήτη Ηλία. Μετά τη θεσμοθέτηση των  προτεινόμενων ζωνών προστασίας Α’ και Β’ θα κατισχύουν οι όροι και περιορισμοί που θα καθοριστούν με την απόφαση κήρυξης. Στην Ζώνη Προστασίας Α απαγορεύεται παντελώς η δόμηση. Στην Ζώνη Προστασίας Β  ισχύουν δυνάμει κοινής υπουργικής απόφασης ειδικές ρυθμίσεις ως προς τους όρους δόμησης ή της χρήσης γης ή τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες ή και όλους τους πιο πάνω περιορισμούς.


ΣΗΜ. Ο χάρτης είναι προσεγγιστικός και κάποια μικρά λάθη μπορεί να υπάρχουν κατά την μεταφορά των τοπογραφικών σχεδίων του δήμου στο google earth

Ο διαδραστικός χάρτης στο google





Ο υγρότοπος Βούδουρου από το ΓΠΣ Κηρέως





0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.