powered by Surfing Waves

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ροβιών καθάρισαν την παραλία








Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος την Κυριακή 5/6 και το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ροβιών σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων πραγματοποίησαν για 10η συνεχόμενη χρονιά Καθαρισμό της παραλίας ΡΟΒΙΩΝ – ΗΡΑΚΛΗ συμμετέχοντας έτσι στην πανελλαδική εκστρατεία καθαρισμού ακτών του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS τη Δευτέρα 6/6/16
Φέτος είχαμε καθολική συμμετοχή μαθητών, πολλούς γονείς , και εκπροσώπους φορέων που είχαν προσκληθεί( Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών, Εξωραϊστικός Σύλλογος Ροβιών, Αθλητικό Σωματείο «Ερμής» Ροβιών, ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Ροβιών.) Στη δράση μας αυτή συμμετείχε και το Λιμεναρχείο Λ. Αιδηψού. Οι Λιμενικοί μίλησαν στα παιδιά για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.
Συγκεντρώσαμε από μια απόσταση περίπου 6 χμ. 15 σακούλες απορρίμματα. Σύμφωνα με την καταγραφή των μαθητών , ο μεγαλύτερος όγκος των απορριμμάτων ήταν πλαστικά. Συλλέξαμε πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, καλαμάκια, ποτήρια μιας χρήσης, καπάκια, σακούλες. Βρήκαμε πολλά σχοινιά, δίχτυα, φελιζόλ, κουτιά τσιγάρων, γόπες.
Το συμπέρασμά μας από τη συλλογή των απορριμμάτων, είναι, πως τα σκουπίδια φέτος, ήταν πολύ λιγότερα σε μεγαλύτερη έκταση παραλίας όπου κινηθήκαμε. Η συγκέντρωσή τους ήταν μεγαλύτερη σε απομονωμένα μέρη, μακριά από τα σπίτια και τα μαγαζιά.
Η μέρα μας τελείωσε ευχάριστα αφού οι γονείς έψησαν σουβλάκια για όλα τα παιδιά και για όλους όσους βοήθησαν. Τέλος μεγάλοι και μικροί χορέψαμε, διασκεδάσαμε και χαρήκαμε την όμορφη καθαρή παραλία.
Πιστεύουμε πως η εθελοντική δράση των μαθητών είναι το καλύτερο μάθημα που θα ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στα περιβαλλοντικά προβλήματα και θα αναπτύξει την οικολογική τους συνείδηση.

Μαμούχα Κατερίνα
Δασκάλα Δημ. Σχολείου Ροβιών


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.