powered by Surfing Waves

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Παληός: " κ . Στεργίου πώς να πληρώσω τα χρέη σας που ανέρχονται γύρω στις 500.000€."

 Παληός: " κ . Στεργίου πώς να πληρώσω τα χρέη σας που ανέρχονται γύρω στις 500.000€ και πως θα εισπράξω τις οφειλές των καταναλώσεων επί της θητείας σας που είναι γύρω στις 500.000€."

 Τα χρέη αυτά αποκαλύφθηκαν κατα την διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ στις 8 - 6 - 2016  για την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής.


Το σχετικό  απόσπασμα από τα πρακτικά


 Κύριοι σύμβουλοι  Με την αλλαγή του φπα από 23% στο 24%, οι τιμές που διαμορφώθηκαν, θα πρέπει να στρογγυλοποιηθούν προς τα κάτω με ακρίβεια ευρώ για


 Η καταμέτρηση των υδρομέτων γίνεται δύο φορές το χρόνο και η τιμολόγηση είναι διαφορετική, πιο χαμηλή η τιμή χρέωσης τη χειμερινή περίοδο και πιο υψηλή τη θερινή περίοδο. Αυτό δημιουργούσε προβλήματα στην επιχείρηση αλλά και στους καταναλωτές με τη διαφορετική τιμολόγηση. Θα πρέπει να ψηφίσουμε ένα ενιαίο τιμολόγιο και η τιμή της χρέωσης θα πρέπει να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα.



 Στους καταναλωτές οι οποίοι θα εξοφλήσουν εφάπαξ το σύνολο της οφειλής τους έως και την ημερομηνία λήξης των λογαριασμών τους, να γίνετε μια έκπτωση 10% στον επόμενο λογαριασμό τους.

Το λόγo πήρε ο κ. Στεργίου Ιωάννης:
Η πρόταση που κατατίθεται για την τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Επιχείρησης  Ύδρευσης – Αποχέτευσης, μειώνει σημαντικά τα δωρεάν κυβικά μέτρα κατανάλωσης ύδρευσης από 40 m3 την χειμερινή περίοδο σε 5 m3 και από 30 m3 την θερινή περίοδο επίσης σε 5 m3. Η μείωση των δωρεάν κυβικών μέτρων σε συνάρτηση με την προτεινόμενη αύξηση των χρεώσεων ανά m3 τόσο της ύδρευσης όσο και της αποχέτευσης θα επιφέρει ένα επιπλέον κόστος το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες – καταναλωτές. Σ’ αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που τα εισοδήματα των πολιτών έχουν μειωθεί σημαντικά, αντιλαμβάνεστε πως δεν μπορούμε να επιβάλλουμε αλλά ούτε καν να σκεφτόμαστε την επιβολή αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη.
Η διοίκηση της ΔΕΥΑ πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα ώστε να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, ξεκινώντας από τους μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι και λίγοι. Να προχωρήσει στην τοποθέτηση υδρομετρητών στους οικισμούς που δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί έτσι ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση των καταναλωτών.
Θέση μου είναι πως τα τιμολόγια της ύδρευσης και αποχέτευσης πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, για αυτό και καταψηφίζω την πρόταση που κατατέθηκε από τον  πρόεδρο της επιχείρησης.
Ο προεδρος κ. Παληός Ευστράτιος συμπλήρωσε:
Ο κ. Στεργίου όπως και στο Διοικητικό Συμβούλιο, έτσι και σε αυτό το συμβούλιο μόνο αρνητικός είναι σε όλα χωρίς αντιπροτάσεις. Η μόνη πρόταση του είναι, να εισπράξω τα χρήματα των οφειλετών, που έρχονται από το 2010. Δεν προτείνατε λύση εσείς κ . Στεργίου πώς να πληρώσω τα χρέη σας που ανέρχονται γύρω στις 500.000€ και πως θα εισπράξω τις οφειλές των καταναλώσεων επί της θητείας σας που είναι γύρω στις 500.000€.
Τώρα έρχομαι να βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα. Δεν φοβάμαι να το κάνω κύριε Στεργίου και θα το κάνω. Δεν ήρθα στο Δήμο για να εξυπηρετηθώ, αλλά να εξυπηρετήσω τους πολίτες, όσον αφορά στη Τιμολόγηση βλέπω στις χαμηλές καταναλώσεις υπάρχει αδικία στην πρόταση μας και θα την διορθώσουμε με νέα πρόταση στο αμέσως επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση
 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Την έγκριση της τιμολογιακής όπως αυτή διαμορφώθηκε




Στους καταναλωτές οι οποίοι θα εξοφλήσουν εφάπαξ το σύνολο της οφειλής τους έως και την ημερομηνία λήξης των λογαριασμών τους, θα γίνετε μια έκπτωση 10% στον επόμενο λογαριασμό τους.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.