powered by Surfing Waves

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ο δήμος στηρίζει αίτημα για επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου Βλαχιάς


Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της αρίθμ. 13 / 9-6-2016 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Θ Ε Μ Α : Αίτημα επαναλειτουργίας μονοθέσιου δημοτικού σχολείου Βλαχιάς την περίοδο 2017-2018.
O πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα αναφέρθηκε στην αρίθμ. πρωτ. 3301/13-4-2016 επιστολή κας Ηλιάδη Ναταλίας με την οποία ζητάει να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η επιστολή γονέων με θέμα «Αίτημα επαναλειτουργίας μονοθέσιου δημοτικού σχολείου Βλαχιάς την περίοδο 2017-
2018» που εστάλη στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και αναφέρει τα εξής:
«Οι κάτωθι υπογράφοντες είμαστε πέντε -5- οικογένειες με αντίστοιχα μικρά παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών, μόνιμοι κάτοικοι Βλαχιάς. Αυτή τη στιγμή τα δύο-2- από αυτά πάνε παιδικό σταθμό στο Πήλι με καθημερινή επιβάρυνση των γονέων για τη μεταφορά τους. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια τα τέσσερα από αυτά θα βρίσκονται σε ηλικία παρακολούθησης της πρώτης τάξης του δημοτικού.
Τα τρία-3- παιδιά της Βλαχιάς που ήδη πάνε στο δημοτικό σχολείο του Πηλίου, βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, μετακινούνται κάθε μέρα με μισθωμένο ταξί το μηνιαίο κόστος του οποίου αγγίζει ή και ξεπερνάει το κόστος ενός εκπαιδευτικού. Επίσης, η δαπάνη για το ταξί δεν καλύπτει τη μεταφορά των προνηπίων και των νηπίων, ενώ από του χρόνου θα αναγκάζονται τα παιδιά του δημοτικού να πηγαίνουν με το ίδιο ταξί που πηγαίνουν τα παιδιά του γυμνασίου με αποτέλεσμα να ξεκινάνε μια ώρα νωρίτερα και να περιμένουν αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει το μάθημα.
Στη διαδρομή μεταξύ Βλαχιάς και Πηλίου βρίσκεται το πολύ επικίνδυνο πέρασμα της Κακιάς Σκάλας στο οποίο σημειώνονται διαρκώς κατολισθήσεις, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες από το επικίνδυνο πέρασμα της Κακιάς Σκάλας. Το ίδιο το ταξί που μεταφέρει τους μαθητές στο δημοτικό σχολείο του Πηλίου υπέστη πέρυσι ζημιές από αντίστοιχη κατολίσθηση κόστους 1.000 ευρώ. Επίσης, είναι συχνό φαινόμενο τον χειμώνα το ταξί να μην καταφέρνει να προσεγγίσει το χωριό της Βλαχιάς λόγω κακοκαιρίας ή/και κατολισθήσεων.
Στο χωριό υπάρχουν ήδη οι υποδομές, κτίριο και εξοπλισμός, που μπορούν να στηρίξουν τη λειτουργία ενός μονοθέσιου σχολείου, δεδομένου ότι αυτό λειτουργούσε μέχρι και πριν από μερικά χρόνια.
Γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το Νόμο 1566/1985, ΦΕΚ 167/Α/30-9-1985, Άρθρο 4, Παρ. 9:
“Στις περιπτώσεις που ειδικές τοπικές συνθήκες το επιβάλλουν είναι δυνατή η ίδρυση μονοθέσιων δημοτικών σχολείων, ανεξαρτήτως του αριθμού μαθητών που πρόκειται να φοιτήσουν”.
Από τη στιγμή που το κόστος μεταφοράς των 5 παιδιών μας θα ξεπερνάει το κόστος μιας οργανικής θέσης εκπαιδευτικού και με δεδομένη την επικινδυνότητα της πρόσβασης ιδιαίτερα τον χειμώνα, αλλά και την πιθανή επιβάρυνση των γονέων για την μεταφορά των παιδιών στο Πήλι για το
δημοτικό, αιτούμεθα την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου Βλαχιάς, αρχής γενομένης την σχολική περίοδο 2017-2018.
Η Κοινότητα (δημοτικό διαμέρισμα) της Βλαχιάς υποστηρίζει το αίτημα για την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου και γι αυτό το σκοπό σας επισυνάπτουμε σχετική επιστολή από τον Πρόεδρο και νόμιμο εκπρόσωπο  του δημοτικού διαμερίσματος.
Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν μετοικίσει τέσσερις νέες οικογένειες με μικρά παιδιά στη Βλαχιά. Δεδομένου αυτού, θεωρούμε ότι το σχολείο θα αποτελέσει πόλο έλξης και για άλλες  οικογένειες που ήδη έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να μετεγκατασταθούν στην περιοχή μας και προβληματίζονται σχετικά με μη ύπαρξη σχολείου. Είναι προφανές δε, ότι η επαναλειτουργία του σχολείου θα ωφελήσει γενικότερα την περιοχή τόσο οικονομικά όσο και πολιτισμικά, αλλά και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.
Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες και μια κατ΄ ιδίαν συνάντηση.
Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την έγκαιρη και κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο απάντησή σας.
Με εκτίμηση, οι γονείς:
Θεοδωρόπουλος Μιχάλης ,Κορακάκη Άννα,Παπαχρήστου Ανδρέας, Βουρνέλη Στέλλα ,Ηλιάδη Ναταλία, Παπαθεοδώρου Γιαννης, Νικολέτα Βότση,Νίκος Κοτρώνης ,Στάθης Μπουρλέτος,Γιαννούλα Γεωργατζή

Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη τα ανωτέρω
ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου Βλαχιάς, αρχής γενομένης την
σχολική περίοδο 2017-2018.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.