powered by Surfing Waves

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ξανα-απορρίφθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα του ΣΑΤΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο  στις 21/9/15  απέρριψε για δεύτερη φορά σε 10 ημέρες το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2016.  Ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε ότι "Αν σε περίπτωση δεν ψηφιστεί και σ΄αυτή την περίπτωση,τότε προβλέπονται από τον νόμο άλλες διαδικασίες ,εκτός δημοτικού συμβουλίου τις οποίες και θα ακολουθήσω. Είναι αδιανόητο ένα δημοτικό συμβούλιο να μην μπορεί να συνεννοηθεί και να καταλήξει σ΄ ένα τεχνικό πρόγραμμα"


Αρνητικοί ως προς την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος έτους 2016 και συγκεκριμένα :

  1. Γιαννιός Κων/νος,
  2. Δανέλης Ιωάννης,
  3. Αρβανίτης Παναγιώτης,
  4. Χατζής Ανδρέας,
  5. Σκομπρής Νικόλαος,
  6. Τάρλας Κυριάκος ,
  7. Βούλγαρης Αναστάσιος,
  8. Στεργίου Ιωάννης ,
  9. Στέφου Κυριακή ,
  10. Καντζούρας Ιωάννης,
  11. Μουργιάς Ιωάννης ,
  12. Ψαρρού Ελπίδα,
  13. Φλώκου- Κωνσταντάκη Σοφία,
  14. Παζάρας Βασίλειος,
  15. Λιαγκάκης Ευστάθιος,
  16. Γεωργατζής Ευάγγελος.


Θετικοί ως προς την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και συγκεκριμένα:
  1. Κατσούρας Δημήτριος ,
  2. Παληός Ευστράτιος ,
  3. Γεωργάκαινα Ελένη,
  4. Κουτσουράς Σταύρος,
  5. Αλεξίου Δημήτριος ,
  6. Σεσόντη Μαρία,
  7. Κουκουρίκος Ηλίας


Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που παραβρέθηκαν στην συζήτηση του θέματος, όπως πιο πάνω καταγράφονται, εξέφρασαν την άποψη τους στα πλαίσια της εντοπισμένης αρμοδιότητας τους, ως εξής:
  1. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Φαράκλας ψήφισε Εγκρίνω
  2. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μετοχίου « Εγκρίνω
  3. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κηρίνθου « Εγκρίνω
  4. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αμελάντων « Εγκρίνω
  5. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κοτσικιάς « Εγκρίνω
  6. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αχλαδίου « Εγκρίνω
  7. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Παπάδων « Εγκρίνω
  8. Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Λίμνης « Εγκρίνω
ΑΠΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  1. Χαλιούλιας Ιωάννης « «
  2. Αλατζάς Ευάγγελος « «
  3. Παναγιώτου Κων/νος « «
  4. Κανελλόπουλος Ιωάννης « «

Από τα πρακτικά
Θ Ε Μ Α : Έγκριση τεχνικού προγράμματος έτους 2016 O πρόεδρος έδωσε το λόγο στον κ. Δήμαρχο ο οποίος εισηγούμενος το θέμα είπε:
ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Κύριοι σύμβουλοι, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ήρθε για ψήφιση το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου έτους 2016.
Για την σύνταξη του είχαμε ζητήσει τις απόψεις όλων των τοπικών προέδρων, μας τις υπέβαλαν ,τις λάβαμε υπόψη ,συζητήθηκαν και στην Επιτροπή Διαβούλευσης ,πάρθηκε απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή και υποβλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση.
Επαναφέρω ότι ακριβώς είχα αναφέρει την προηγούμενη φορά και θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω ακριβώς τα ίδια :
«Το τεχνικό πρόγραμμα συντάσσεται σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους που έχουn υποβάλλει τα αιτήματα τους και με βάση τα έσοδα που έχει ο Δήμος για το σκοπό αυτό.
Τα έσοδα που έχουμε από τους αυτοτελείς πόρους είναι 119.000 ευρώ, είναι προβλεπόμενα έσοδα του 2016 ,και κατανέμεται α)σύμφωνα με το 20% για διαδημοτικά έργα ,δηλαδή έργα που αφορούν όλες τις δημοτικές ενότητες
β) το υπόλοιπο 80% κατανέμεται αναλογικά σύμφωνα με τον πληθυσμό της κάθε δημοτικής ενότητας, όπως προβλέπεται από το νόμο και αναφέρεται αναλυτικά στην κατάσταση που υπάρχει για κάθε δημοτική ενότητα.
Τα χρήματα είναι πολύ λίγα αν σκεφτείτε ότι έχουμε είκοσι τρεις τοπικές κοινότητες, αναλογούν περίπου 8.000-9.000 ευρώ σε κάθε μία. Δεν μπορεί το Υπουργείο να δώσει περισσότερα, ούτε υπάρχουν άλλοι πόροι από το Δήμο, ώστε να μπορούν να κατανεμηθούν ποσά για την συντήρηση των δρόμων και κυρίως την ανάπτυξη έργων.
Στο ίδιο τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται και τα έργα που είναι σε συνέχεια των προηγουμένων τα οποία φαίνονται σε κάθε παράγραφο ,που αφορά κάθε δημοτική ενότητα. Είναι έργα που θα πρέπει να συνεχίζονται, αλλά στην περίπτωση μας κάποια δεν υπάρχει λόγος να αναγράφονται θα πρέπει γίνει εκκαθάριση με την τεχνική υπηρεσία και τις υπηρεσίες της ΤΥΔΚ, γιατί τυπικά αναφέρονται αλλά ουσιαστικά δεν υφίστανται .όπως π.χ ο ΒΙΟΚΑ Λίμνης, η Μονάδα υποδοχής επεξεργασίας βοθρολυμάτων κλπ».
Μετά από την συζήτηση που έγινε δεν υποβλήθηκε κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Αποτέλεσμα ήταν να καταψηφιστεί το τεχνικό πρόγραμμα.
Ζητήσαμε ξανά από τους τοπικούς συμβούλους αν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς δεν υπήρξε κάποια βελτίωση ,ούτε μπορεί να υπάρξει ουσιαστική. Κάποια πρόταση μπορεί να υπάρξει αλλά στο σύνολο της θα αφαιρέσει χρήματα από κάποια άλλη ενότητα και θα δημιουργηθούν άλλα προβλήματα.

Υποβάλλουμε για δεύτερη φορά το ίδιο πρόγραμμα προς ψήφιση με την παράκληση να σκεφτούμε όλοι σε τι βοηθάει το να μην ψηφιστεί. Δεν νομίζω να προσφέρει τίποτε προς τους πολίτες και τον Δήμο η αρνητική ψήφος. Μπορεί να υπάρχουν αντιρρήσεις ή αντιδράσεις για οτιδήποτε άλλο, καλλίτερο πρόγραμμα δεν υπήρξε, πρόταση δεν υπήρξε. Επομένως επαναφέρουε το ίδιο τεχνικό πρόγραμμα για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

Αν σε περίπτωση δεν ψηφιστεί και σ΄αυτή την περίπτωση,τότε προβλέπονται από τον νόμο άλλες διαδικασίες ,εκτός δημοτικού συμβουλίου τις οποίες και θα ακολουθήσω. Είναι αδιανόητο ένα δημοτικό συμβούλιο να μην μπορεί να συνεννοηθεί και να καταλήξει σ΄ ένα τεχνικό πρόγραμμα.
Αν υπήρχε καλλίτερη πρόταση να συμπεριληφθεί ,τότε θα έπρεπε να κινηθούν διαδικασίες σύμφωνα με τον νόμο από την αρχή ,δηλαδή
διαβούλευση ,Εκτελεστική Επιτροπή κλπ. Σας καλώ να αποφανθείτε θετικά γιατί είναι προς το συμφέρον του Δήμου και σε τίποτε δεν βοηθάει μια αρνητική ψήφος.

Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του :
- Την εισήγηση του Δημάρχου,
- Την παρ.1 του άρθρου 266, τις παρ.4 και 5 του άρθρου 86 και την περίπτ.γ’ του άρθρου 63 του Ν.3852/2010
-Τις αποφάσεις των συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Λίμνης και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου για τα έργα που θέλουν να εκτελεστούν στην περιοχή
-Την αρίθμ. 5/2015 απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου
-Την αρίθμ. 1/2015 γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου και
-Την 139/2015 απόφαση δημοτικού συμβουλίου
-Τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων, που είναι:

Κατσούρας Δημήτριος : Ερχόμαστε να ψηφίσουμε για δεύτερη φορά το τεχνικό πρόγραμμα. Δεν αισθάνομαι καλά να δίνουμε εντολή στους
Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων να κάνουν προτάσεις για έργα στο τόπο τους και να μην αποφασίζουμε γι΄αυτά που οι ίδιοι πρότειναν. Είμαστε απαράδεκτοι.Τι αναπτυξιακό μπορεί να γίνει με το ποσό των 200.000€ για πληθυσμό 15.000 ατόμων.
Ψηφίζω το τεχνικό πρόγραμμα και θα ήθελα να σεβαστούμε τους Προέδρους και να το ψηφίσετε κι εσείς.

Παζάρας Βασίλειος: ‘Ηρθε το τεχνικό πρόγραμμα στο δημοτικό συμβούλιο και είχα πει από την αρχή ότι η δημοτική αρχή βάζει την πινελιά της. Δεν είναι άμοιρη ευθυνών .Δεν το συντάσσει το τεχνικό πρόγραμμα η τεχνική υπηρεσία λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των τοπικών κοινοτήτων μόνο, αλλά η δημοτική αρχή βάζει το στίγμα της για να δείξει προς τα πού ρίχνει το βάρος της και είχα αναφέρει πολλά παραδείγματα για να εξηγήσω τις ακριβώς εννοώ.
Η συμπολίτευση έκανε ορισμένες παρατηρήσεις και προτάσεις για έργα. Έπρεπε να είχαν ενταχθεί. Εμμένω στις απόψεις που διατύπωσα την προηγούμενη φορά.

Στο σημείο αυτό ο κ. Δήμαρχος απαντώντας στον κ. Παζάρα είπε: «Κι εμείς θα θέλαμε κ.Παζάρα να βάλουμε πολλά έργα. Το εμείς δεν αναφέρομαι προσωπικά, όλοι μας εννοώ. Για να βάλουμε έργα απαιτεί να βγάλουμε άλλα. Είναι απλό,τα χρήματα είναι δεδομένα. Για να βγάλεις κάποια έργα, πρέπει να αφαιρέσεις κάποια άλλα . Δεν μας είπατε ποια θα αφαιρέσουμε για να βάλουμε κάποια άλλα. Σας ζητώ να αναθεωρήσετε αυτό που είπατε πριν ότι δεν το ψηφίζετε. Κι αν επιμένετε, αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας ,κατά πόσο υπηρετείται ο πολίτης και ο Δήμος με τις θέσεις σας.

Στεργίου Ιωάννης: Ήδη έχουμε τοποθετηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση που συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και οριοθετήσουμε κάποια πράγματα. Ο νομοθέτης προβλέπει την συμπολίτευση ,την αντιπολίτευση και οι ρόλοι είναι
καθορισμένοι ,που ανήκει ο καθένας στο δημοτικό συμβούλιο και στην λήψη αποφάσεων. Συνεπώς οι παρατηρήσεις του Δημάρχου είναι άσκοπες. Αναφέρομαι στον κ. Αντιδήμαρχο και θέλω να επισημάνω ότι τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων δεν τους θυμόμαστε μόνο μια φορά το χρόνο. Συνεργαστήκατε με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων; Ακούσατε την τοπική κοινωνία;
Με βάση την προηγούμενη τοποθέτηση και όσα είπε με τον θεσμικό ρόλο που έχουμε δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουμε αυτό το τεχνικό πρόγραμμα. Θα παρακαλούσα τον κ. Δήμαρχο τι εννοεί όταν λέει ότι αν δεν ψηφιστεί το τεχνικό πρόγραμμα θα ακολουθήσει άλλη διαδικασία. Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος είναι ελεύθερος να ψηφίζει όπως αυτό εκλαμβάνει ότι είναι σωστό για το συμφέρον του Δήμου.

Λιαγκάκης Ευστάθιος: Το τεχνικό πρόγραμμα δεν είναι μια απλή διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου. Είναι ο μπούσουλας που θα πορευθεί η δημοτική αρχή τον επόμενο χρόνο. Όλοι μας έχουμε ευθύνη για το σημείο που έχει φτάσει ο Δήμος σήμερα.
Η Επιτροπή Διαβούλευσης φτιάχτηκε για να κάνει συνένοχο τον κόσμο σ΄όλη αυτή την κατάσταση.
Ερχόμαστε να ψηφίσουμε ή να καταψηφίσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα που δεν θα έχει καμία εφαρμογή το επόμενο διάστημα, εφ΄όσον δεν
υπάρχουν χρήματα. Τι κάνουμε για να έρθουν χρήματα στο Δήμο .Απολύτως τίποτε. Δεχόμαστε μοιρολατρικά αυτό που μας δίνεται από πάνω, δικαιολογούμαστε ότι είναι περίοδος κρίσης. Αυτά μας δώσανε με αυτά θα πορευθούμε.
Προβλέπεται στο Μετόχι κατασκευή πεζοδρομίων και δεν κοιτάμε ότι δίπλα υπάρχει κανάλι επικίνδυνο για την υγεία του κόσμου. Όσο για την κοινότητα Σπαθαρίου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν ξέρει τις ελλείψεις ώστε να εντάξει ένα-δύο έργα στο τεχνικό πρόγραμμα. Δεν ψηφίσουμε αυτό το τεχνικό πρόγραμμα.

Καντζούρας Ιωάννης :
Συζητάμε το θέμα του τεχνικού προγράμματος που πριν από δέκα μέρες το είχαμε ξανασυζητήσει. Είχα θέσει ένα θέμα, γιατί δεν είχε συμπεριληφθεί το Σπαθάρι, ούτε σήμερα βλέπω να έχει μπει κάποιο έργο, λες και η τοπική κοινότητα Σπαθαρίου μαζί με τα Καλύβια δεν ανήκει στο Δήμο. Κανείς δεν το είχε προσέξει από την Διαβούλευση ή της Εκτελεστική Επιτροπή;
Πόσο περήφανοι πρέπει να είμαστε αν βλέπουμε συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης να γίνεται με 4 ή 5 άτομα από τα 40 μέλη της ή την παρουσία των 4 ή 5 προέδρων τοπικών συμβουλίων που παρίστανται σήμερα. Τόσοι σύμβουλοι αποφάνθηκαν για τον τόπο τους καμία άποψη δεν λήφθηκε υπόψη.
Ούτε ένα ευρώ δεν έπεσε στην ενότητα Κηρέως και όσο αφορά το γήπεδο Ροβιών ,να φτάνουμε εν έτη 2015 να μετατραπεί το γήπεδο σε ξηρό ,50 ή 60 χρόνια πίσω. Τα Χριστούγεννα ο Δήμαρχος είχε δεσμευθεί ότι θα το συνεχίσει το έργο. Αν έτσι αντιμετωπίζεται ο Αθλητισμός στον τόπο μας, τότε δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο.

Χατζής Ανδρέας: Στην ενότητα μας διαπιστώνω ότι ξανά δεν άλλαξε τίποτε στο δεκαήμερο που πέρασε. Στα συνεχιζόμενα βλέπω έργα που έχουν γίνει πριν 3 ή 5 χρόνια .Αυτά δεν έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται γιατί έχουν γίνει.
Στην Αγία Άννα και στο Αχλάδι αντί για επέκταση φωτισμού κόβονται τα φώτα. Ο φωτισμός που έχει γίνει στην είσοδο του χωριού ,σε συνεργασία με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγ. Άννας, είναι κλειστά μέχρι σήμερα.
Τα βάζουμε παράνομα ,απαγορεύεται γιατί είναι παράνομα. Κάνουμε την απαιτούμενη αίτηση, καθυστερεί από τον Δήμο. Διαπιστώνω μια εμπάθεια. Είκοσι φώτα ήταν στο Αχλάδι ,τα καταστρέψανε και τώρα βλέπω επέκταση δημοτικού φωτισμού στο Αχλάδι. Είναι ψέμα όποιος θέλει να πάει να το διαπιστώσει μόνος του. Θεωρώ το τεχνικό πρόγραμμα απαράδεκτο.

Γεωργάκαινα Ελένη: Θα ήθελα οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων να απαντήσουν στον κ. Στεργίου για το βαθμό συνεργασίας μας ή αν τους έχω καλέσει μόνο για το τεχνικό πρόγραμμα.
Πολλά από τα έργα έχουν προχωρήσει, θα αντικατασταθούν με κάποια άλλα. Δεν θεωρώ ότι είναι λόγος να μην ψηφίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα. Ζητώ να εγκριθεί για να μην καθυστερήσουν έστω αυτά τα λίγα που προσπαθούμε να κάνουμε.

Σκομπρής Νικόλαος: Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχα εκφραστεί πεντακάθαρα και είχα χαρακτηρίσει,από τα τρία έργα που αναφέρονται, τα δύο ως παντελώς άχρηστα και βλέπω να υποβάλλονται ακριβώς τα ίδια και μάλιστα πρότεινα την αντικατάσταση των δύο προκειμένου να γίνει έργο με το ίδιο στις παιδικές χαρές.
Εφ΄όσον δεν άλλαξε κάτι για το Μαντούδι δε αλλάζει και η άποψη μου για το τεχνικό πρόγραμμα.

Ψαρρού Ελπίδα: Εμμένω στην προηγούμενη άποψη μου. Είχα ξεκαθαρίσει τον λόγο.
Θέλω να αναφέρω ότι το πρόβλημα δεν είναι τα 119.000€ που υπάρχουν για το τεχνικό πρόγραμμα, γιατί και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας έκανε ένα ερώτημα την προηγούμενη εβδομάδα, πόσα έργα πέρσι υλοποιήθηκαν από το συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα.
Δεν χωριζόμαστε σε ομάδες, δεν είμαστε οι κακοί που δεν ψηφίζουν και οι καλοί που ψηφίζουν .Είναι προσβλητικό. Η άποψη μου παραμένει η ίδια.

Αλεξίου Δημήτριος: Είναι δεύτερη φορά που έρχεται το ίδιο τεχνικό πρόγραμμα μέσα σε ένα δεκαήμερο, με τις παρατηρήσεις που δεν
ενσωματώθηκαν. Την προηγούμενη φορά έδωσα θετική ψήφο .Ψήφισα χάριν της παρουσίας των συμπολιτών μας από τις τοπικές κοινότητες και αυτό θα κάνω και σήμερα. Καταθέτω τον συλλογισμό μου. Με ποσό που είναι 119.000€ και του χρόνου θα γίνει 80.000,τον παραπάνω χρόνο 50.000€ και ύστερα 30.000€ ερχόμαστε να ιεραρχήσουμε αναπτυξιακά έργα .Να προγραμματίσουμε μακροπρόθεμα.
Προσπαθώ να δω αν έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε από τον πρόεδρο τοπικής κοινότητα και αυτό το ελάχιστο, υστέρα από το ιδιόμορφο capital control που έχει επιβληθεί και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Την επόμενη φορά που θα φέρει το θέμα ο Δήμαρχος θα είναι περισσότερο από 119.000 €; Γιατί να μην στραφεί αλλού η προσοχή μας. Πώς αυτό θα μεγαλώσει. Σ΄αυτή την κατεύθυνση πρέπει να στραφούμε. Ας αναλογισθεί ο κ. Δήμαρχος γιατί αυτή η πολυμορφία από την συμπολίτευση. Διαπιστώνω ότι δεν προχωράει τίποτε.
Για τελευταία φορά ψηφίζω ναι.

Κουτσουράς Σταύρος
: Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τοποθετήθηκα για το θέμα αυτό και είπα το μη «χείρον βέλτιστον».Είπα ότι είναι πρόγραμμα ανάγκης και αιτιολόγησα τους λόγους. Άκουσα εδώ να μηδενίζονται όλα ή να διατυπώνονται εκθέσεις ιδεών.
Αν έχουμε σχέση με την καθημερινότητα οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων ας το ομολογήσουν. Τα προηγούμενα χρόνια τα τεχνικά προγράμματα που ψηφιζόταν από το δημοτικό συμβούλιο, τα εκτελούσε η δημοτική αρχή;
Στη λογική ότι ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει, στη λογική ότι είμαστε σε οικτρή οικονομική κατάσταση, θεωρώ ότι το τεχνικό πρόγραμμα πρέπει να ψηφιστεί.

Ο Δήμαρχος πήρε το λόγο στη συνέχεια και είπε:
« Συνοψίζοντας το τεχνικό πρόγραμμα συντάχθηκε με αίτημα από τις υπηρεσίες του Δήμου, ως όφειλαν από τον μήνα Ιούλιο προκειμένου να εκφράσουν τις προτάσεις τους οι τοπικοί εκπρόσωποι κι αυτό κάναμε.
Επεξεργάστηκε τα θέματα η τεχνική υπηρεσία, χωρίς καμία παρέμβαση από τον Δήμαρχο ή άλλους παράγοντες, με βάση το νόμο,20% για τα τοπικά και 80% με αναλογική κατανομή στους κατοίκους κάθε δημοτικής ενότητας.
Παρευρίσκεται και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας για να σας διαβεβαιώσει ,αν παρενέβει κάποιος στο έργο του και το έργο του ήταν να αποδοθούν με δίκαιο τρόπο αυτά τα λίγα χρήματα που διατίθενται σε όλες τις τοπικές κοινότητες, σύμφωνα με την επιθυμία του προέδρου τους.
Επισημαίνω ότι από τον Μάιο και μετά δεν έχουμε πάρει την λεγόμενη ΣΑΤΑ. Όπως ξέρετε το κράτος πήρε από τους Δήμους όσα αποθεματικά είχαν. Εμάς βέβαια δεν μας πήραν γιατί μόνο χρέη έχουμε, αλλά δεν μας απέδωσαν το ανάλογο μερίδιο του 2015 από τον Μάιο και μετά. Πρόθεση από κανέναν σας – πιστεύω- δεν υπάρχει να στραφεί ενάντια στο Δήμο. Άλλα μικροπράγματα μπορεί να υπάρχουν που να μην επιτρέπουν να δούμε καθαρά κάποια πράγματα.
Θέλω να θέσω ένα απλό ερώτημα. Αν δεν το ψηφίσετε υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες, υπάρχει το ενδεχόμενο επίσης ,το οποίο σας θέτω υπόψη, να μην μας χορηγηθεί καθόλου η ΣΑΤΑ.
 Μην μείνετε στρεβλά σε αντιπολιτευτικές απόψεις. Η εποχή έχει αλλάξει σε όλα τα επίπεδα και σε εθνικό και σε τοπικό. Ας αξιοποιήσουμε ότι έχουμε τα υπόλοιπα δεν ωφελούν τον τόπο.

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που παραβρέθηκαν στην συζήτηση του θέματος, όπως πιο πάνω καταγράφονται, εξέφρασαν την άποψη τους στα πλαίσια της εντοπισμένης αρμοδιότητας τους, ως εξής:
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Φαράκλας ψήφισε Εγκρίνω
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μετοχίου « Εγκρίνω
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κηρίνθου « Εγκρίνω
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αμελάντων « Εγκρίνω
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κοτσικιάς « Εγκρίνω
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αχλαδίου « Εγκρίνω
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Παπάδων « Εγκρίνω
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Λίμνης « Εγκρίνω

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Δεκαπέντε ψήφοι -15- ,αρνητικοί ως προς την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος έτους 2016 και συγκεκριμένα : Γιαννιός Κων/νος,
Παναγιώτου Κων/νος, Δανέλη Ιωάννης, Αρβανίτης Παναγιώτης, Χατζής Ανδρέας, Σκομπρής Νικόλαος ,Τάρλας Κυριάκος ,Αλατζάς Ευάγγελος,
Βούλγαρης Αναστάσιος, Στεργίου Ιωάννης ,Στέφου Κυριακή ,Καντζούρας Ιωάννης, Μουργιάς Ιωάννης , Ψαρρού Ελπίδα ,Παζάρας Βασίλειος


Επτά -7-ψήφοι, θετικοί ως προς την ψήφιση του τεχνικού προγράμματοςκαι συγκεκριμένα: Κατσούρας Δημήτριος ,Παληός Ευστράτιος ,Γεωργάκαινα Ελένη, Κουτσουράς Σταύρος, Αλεξίου Δημήτριος ,Σεσοντή Μαρία, Κουκουρίκος Ηλίας
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Δεν εγκρίνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγ. Άννας, οικονομικού έτους 2016.




Τεχνικά Προγράμματα του δήμου από το 2012-2016



Τεχνικό Πρόγραμμα  2016 που απορίφθηκε

Mars creative construct image from Blogs Just In

Τεχνικό Πρόγραμμα  2015

Mars creative construct image from Blogs Just In

Τεχνικό Πρόγραμμα  2014

Mars creative construct image from Blogs Just In

Τεχνικό Πρόγραμμα  2013

Mars creative construct image from Blogs Just In

Τεχνικό Πρόγραμμα  2012

Mars creative construct image from Blogs Just In


Διαβάστε επίσης


Το Δημοτικό Συμβούλιο απορρίπτει το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2016

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.