powered by Surfing Waves

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ελείψει προσωπικού δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά οι Παιδικοί Σταθμοί Λίμνης και Μαντουδίου


Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε "Να γίνουν ενέργειες για να καλυφθούν κατ΄εξαίρεση οι ανάγκες των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Λίμνης και Μαντουδίου, με ειδικότητες Μαγείρων και Καθαριστριών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους".


Γεωργάκαινα: "...........να γίνει και στον Νηλέα δημοτικός παιδικός σταθμός"



από τα πρακτικά

Θ Ε Μ Α : Λειτουργία Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Λίμνης και Μαντουδίου

O Αντιδήμαρχος εισηγούμενος το θέμα είπε:
«Μετά την αποχώρηση του μόνιμου προσωπικού ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λίμνης έπαψε να λειτουργεί. Έγιναν προσπάθειες να καλυφθούν οι θέσεις μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας όμως δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Προκειμένου να επεναλειτουργήσει ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λίμνης το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την υπ’ αριθμ 16/2015 απόφαση με την οποία
ζητά την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη τακτικού προσωπικού ΠΕ Νηπιαγωγών. Η απόφαση στάλθηκε με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1775/19-02-2015 διαβιβαστικό στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης και Ηλεκτρονικής όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.
Χωρίς μόνιμο προσωπικό ο Δημοτικός Παιδικός σταθμός Λίμνης δεν μπορεί να λειτουργήσει. Κατ’ ελάχιστον και για την εξυπηρέτηση των νηπίων χρειάζονται, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας οι εξής υπάλληλοι-εργαζόμενοι:
1. Ένας (1) Νηπιαγωγός.
2. Ένας (1) Μάγειρας.
3. Ένας (1) εργαζόμενος με την ειδικότητα του προσωπικού καθαριότητας-βοηθητικών εργασιών.

Με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης του ΟΑΕΔ πεντάμηνης διάρκειας προσλήφθηκαν στο Δήμο μας: Μία (1) Νηπιαγωγός ΠΕ1, ένας (1) μάγειρας και καθαρίστριες.
Μπορεί να δημιουργηθεί ομάδα και να λειτουργήσει ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λίμνης Μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2015 που λήγει η σύμβαση της Νηπιαγωγού, μετά πρέπει και πάλι να αναστείλει την λειτουργία του».

Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων, που είναι:

Καντζούρας Ιωάννης : Έχω θέσει ξανά αυτό το θέμα για συζήτηση σε δημοτικό συμβούλιο που έγινε στο Μαντούδι. Ο Παιδικός Σταθμός Μαντουδίου χρειάζεται άτομο. Υπηρετεί μία υπάλληλος η οποία κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια να συνεχίσει την λειτουργία του με την βοήθεια ενός ατόμου με 5μηνη σύμβαση.
Αν πάθει κάτι αυτή η υπάλληλος τι θα γίνει; Δουλεύει χωρίς να παίρνει ούτε τις άδειες της για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην λειτουργία του παιδικού σταθμού. Είναι απαραίτητο να προσληφθεί άτομο.

Λιαγκάκης Ευστάθιος: Είναι ένα θέμα που το συζητάμε από την προηγούμενη χρονιά. Πέρσι υπήρχε μια δικαιολογία, αλλά έχει περάσει ήδη ένας χρόνος. Ερχόμαστε σήμερα και λέμε πάλι τα ίδια. Και δεν είναι δικαιολογία να λέμε ότι κάναμε ένα έγγραφο, ας βολευτούμε με τον υπάλληλο του 5μηνου και ας δουλέψει ο Παιδικός Σταθμός μέχρι τον Δεκέμβριο. Τι πάει να πει κλείνουμε τον Παιδικό Σταθμό;
Η αίτηση έγινε πήγε κανείς στο Υπουργείο; Έγινε φασαρία έστω και μόνο για να ακουστούμε; Μετά από το πέρασμα ενός χρόνου επαναλαμβάνουμε πάλι τα ίδια. Να πάμε όλο το δημοτικό συμβούλιο και να απαιτήσουμε να διοριστεί νέος υπάλληλος στον Παιδικό Σταθμό. Αυτές οι δομές δεν πρέπει να κλείσουν, πρέπει να στηριχθούν.

Σκομπρής Νικόλαος: Ο Δήμος έχει δύο παιδικού σταθμούς στη Λίμνη και στο Μαντούδι. Να αντιμετωπιστούν και οι δύο ισότιμα.

Τάρλας Κυριάκος: Συμφωνώ με τις απόψεις των κ.κ.Καντζούρα Ιωάννη και Λιαγκάκη Ευσταθίου .Είναι ανεπίτρεπτο να κλείνουν παιδικοί Σταθμοί. Πρέπει να γίνει αγώνας. Θα πρέπει να ληφθεί απόφαση και για τον Παιδικό Σταθμό Μαντουδίου, για να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Στεργίου Ιωάννης: Μετά από ένα χρόνο έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Δηλαδή την έλλειψη προσωπικού, εκπαιδευτικού και βοηθητικού στους Παιδικούς Σταθμούς. Και διευκρινίζω ότι δεν διαχωρίζω τον έναν παιδικό σταθμό από τον άλλον.
Ο κόσμος εργάζεται, συνταξιοδοτείτε και θέσεις παραμένουν κενές. Με την ανάληψη της υπηρεσίας σας δεχθήκαμε επίθεση ως προηγούμενη δημοτική αρχή ότι δεν κάναμε τα πράγματα καλά. Πέρασε ένας χρόνος επί θητείας σας και βλέπουμε τα αποτελέσματα των δικών σας ενεργειών. Για τέτοια θέματα υπάρχουν διέξοδοι.
Αν παρακολουθήσετε εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, ακόμη και τώρα με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, δίνεται η δυνατότητα ειδικά για παιδικούς σταθμούς. Τους έχει εξαιρέσει από την αναστολή προλήψεων και είναι πιο ελαστικά τα πράγματα, για να μπορέσουν να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.
Τίποτε δεν λύνεται με ένα έγγραφο ή μια απόφαση που θα ληφθεί. Ερωτώ ,έχουν υποβληθεί τα αιτήματα μας στις αρμόδιες επιτροπές;
Ακόμη και για το προσωπικό με οκτάμηνες συμβάσεις ούτε καν αίτημα δεν είχε υποβληθεί από τον Δήμο μας στο αρμόδιο Υπουργείο.
Χάθηκε ένα χρόνος ,θα τελειώσουν τα προγράμματα και θα βρεθούμε ξανά σε μια κατάσταση που δεν θα είναι καλή. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για μα προλάβουμε. Χρειάζονται νέοι άνθρωποι που θα στελεχώσουν τον παιδικό σταθμό και εννοώ επιστημονικό προσωπικό.

Στο σημείο αυτό ο κ. Δήμαρχος πήρε το λόγο και είπε: Όσο αφορά το αίτημα που είχαμε κάνει από τον Μάιο, παρά τις πιέσεις
που έγινα μέσω των υπηρεσιών μας για να έρθει το συντομότερο απόφαση για να προσλάβουμε νηπιαγωγό δεν έχει ευδοκιμήσει τίποτε απολύτως. Κλειστές πόρτες, δεν δίνουν σημασία όσο και να διαμαρτυρόμαστε. Είναι μια δύσκολη εποχή .Δεν προσλαμβάνουν κανέναν ,ούτε επιτρέπουν να προσληφθεί κάποιος και η διαμαρτυρία μας είναι άσκοπη.
Δεν είναι θέμα της δημοτικής αρχής.

Κουκουρίκος Ηλίας:
Είναι καθαρά θέμα της δημοτικής αρχής γιατί στην Ελλάδα ζούμε. Αν στείλουμε ένα έγγραφο δεν πρόκειται να μας λάβουν ποτέ σοβαρά υπόψη. Αν δεν παραστούν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτε. Με τα έγγραφα δεν λύνονται τα προβλήματα.

Αλεξίου Δημήτριος: Είναι από τις τελευταίες κοινωνικές δομές που έχουν μείνει στη χώρα μας, πετσοκομμένες βέβαια ως γνωστόν. Μετά τα έγγραφα υπάρχουν πιο έντονες διαμαρτυρίες, παραστάσεις, επιτροπές κλπ. Δεν είμαστε εμείς που θα βρούμε τα ισοδύναμα μέτρα,ας τα βρούν αυτοί. Εμείς διεκδικητικό πλαίσιο πρέπει να έχουμε και σ΄αυτή την κατεύθυνση είμαι δίπλα σας.

Γεωργάκαινα Ελένη: Θέλω να δεσμευτώ ότι την επόμενη φορά που θα έρθει το θέμα για συζήτηση εγώ προσωπικά θα έχω πάει στο Υπουργείο να δούμε τι γίνεται για τους Παιδικούς Σταθμούς Λίμνης και Μαντουδίου και μακάρι να έχουμε αποτελέσματα.Επόμενη εισήγηση μου θα είναι να γίνει και στον Νηλέα δημοτικός παιδικός σταθμός,


ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Να γίνουν ενέργειες για να καλυφθούν κατ΄εξαίρεση οι ανάγκες των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Λίμνης και Μαντουδίου, με ειδικότητες Μαγείρων και Καθαριστριών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.