powered by Surfing Waves

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

OpenTourism Σποράδων ΙΙ στη Σκόπελο

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα τουρισμού διοργανώνεται στη Σκόπελο το δεύτερο OpenTourism Σποράδων το οποίο θα λάβει χώρα το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στονκινηματογράφο «Ορφέας» με ελεύθερη είσοδο.


Το OpenTourism αποτελεί πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν τον τουρισμό, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανοιχτού διαλόγου για τον κλάδο του τουρισμού και όλα τα σχετικά θέματα που προκύπτουν. Πρόκειται για μια σειρά δίωρων ανοικτών συναντήσεων μεταξύ ανθρώπων που εργάζονται ή/ και ενδιαφέρονται για τον ευρύτερο τουριστικό τομέα, ώστε από τη γνωριμία μεταξύ τους να προκύψουν συνέργειες για ένα ποιοτικό ελληνικό τουρισμό. Εκτός από την ανταλλαγή των απόψεων και επιχειρηματικών ιδεών, ένας από τους στόχους είναι η αλλαγή της νοοτροπίας αντιμετώπισης του τουρισμού από την κοινωνία και επίσης η προώθηση της γνώσης στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Το τίμημα εισόδου είναι μηδενικό. Η δε πρόσκληση είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του δεύτερου  OpenTourism Σποράδων έχει ως εξής:


11:00-11:15: Προσέλευση
11:15-13:00: Εισηγήσεις
«Σποράδες/Σκόπελος: online εικόνα και στόχευση»: Θέμης Παπαδημόπουλος -ΜΒΑ Τουρισμού Πανεπιστήμιο Πειραιά / Συνιδρυτής OpenΤourism
«Η σημασία ενός μεγάλου event σε ένα μικρό προορισμό», Κώστας Μακρυγιαννάκης -Συνδιοργανωτής του Μουσικού Χωριού στον Άγιο Λαυρέντιο και Καλλιτεχνικός /Διευθυντής του Guitar Plus, Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας της Βέροιας
«Αγροτικά προϊόντα: από το κτήμα στις διεθνείς αγορές», Γιώργος Μάζος -Ιδιοκτήτης και Ιδρυτής του Golden BlackQ
«Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και Σκόπελος: Πώς χτίζεται ένας Παγκόσμιος Προορισμός», Γεωργία Ζούνη -Διδάσκουσα στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Πανεπιστημίου Πειραιώς και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) / Συνιδρύτρια OpenTourism
Συντονίζει ο Θέμης Παπαδημόπουλος, ΜΒΑ Τουρισμού Πανεπιστήμιο Πειραιά, Συνιδρυτής OpenΤourism.
13:00 -13:15Coffee Break
13:15-14:00: Ερωτήσεις - Ανοικτή Συζήτηση - Networking - Κλείσιμο OpenTourism Σποράδων

Το OpenΤourism διοργανώθηκε για πρώτη φορά  στις 14 Απριλίου του 2010 στην Αθήνα. Έκτοτε, το ΟpenΤourism έγινε θεσμός με εκλεκτούς καλεσμένους και σημαντικές εκδηλώσεις, όπως:

  • To διαδικτυακό OpenTourism με προσκεκλημένο ομιλητή τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.
  • Το επετειακό OpenTourism με καλεσμένο τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Εντεταλμένο Σύμβουλο στην Aldemar. 
  • Το OpenTourism με θέμα την Αθήνα που φιλοξένησε το Βreathtaking Athens και τους Atenistas . 
  •  To OpenTourism με τη συμμετοχή του Markus Stolz (Γερμανού που ζει αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και με το http://www.elloinos.com/ προωθεί τα ελληνικά κρασιά και την ελληνική γαστρονομία σε ολόκληρο τον κόσμο και του Pedro Olalla (Ισπανού που δηλώνει φιλέλληνας και έχει εκδώσει βιβλία για την Ελλάδα, τη μυθολογία, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό της. 
Ακολούθησαν συναντήσεις σε  Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Καλαμάτα, Κρήτη και Σκιάθο.

To OpenTourism Σποράδων διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία«Πλέγμα», με την ευγενική χορηγία της  Hellenic Seaways, του  Skopelos Village και τουHotel Dionyssos και την υποστήριξη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου και της  Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου.

Πληροφορίεςhttp://opentourism.gr και  www.plegma.org

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.